Projekt Pensjonat, Dom weselny Kod: LK-31
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model

Bryła budynku na planie prostokąta jest niezwykle prosta dzięki czemu budowa przebiegnie szybko i sprawnie. Projekt ma kilka ciekawych elementów wzbogacających architekturę obiektu. Zaliczyć do nich można na pewno elegancki balkon na poddaszu, który podtrzymują cztery smukłe kolumny. W elewacji bocznej nad wejściem do sali bankietowej zaprojektowaliśmy daszek, który będzie osłaniał gości wchodzących do budynku. Do realizacji projektu będzie potrzebna działka o szerokości 28m.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut parteru

Parter: 722,20 m²

1. Hall + szatnia 41,8 m²

2. WC dla osób niepełnosprawnych 3,4 m²

3. WC męski 10,1 m²

4. WC damski 10,1 m²

5. Klatka schodowa 18,9 m²

6. Biuro 16,6 m²

7. Sala konsumpcyjna 307,8 m²

8. Bar 14,3 m²

9. Magazyn porządkowy 10,2 m²

10. Rozdzielnia 3,4 m²

11. Zmywalnia 9,2 m²

12. Kuchnia 42,4 m²

13. Korytarz 3,9 m²

14. Mag. naczyń stołowych 6,9 m²

15. Mag. produktów suchych 5,5 m²

16. Magazyn napojów 4,7 m²

17. Magazyn 4,4 m²

18. Korytarz 28,2 m²

19. Obieralnia / wyparzalnia jaj 6,4 m²

20. Chłodnia 4,7 m²

21. Mag. owoce / warzywa 4,5 m²

22. Pomieszczenie socjalne 8,0 m²

23. WC + natrysk 4,2 m²

24. WC + natrysk 4,2 m²

25. Pomieszczenie socjalne 8,0 m²

26. Biuro 20,3 m²

27. Skład opału 9,9 m²

28. Archiwum 5,0 m²

29. Kotłownia 21,0 m²

30. Hall + recepcja 36,0 mV

31. WC 2,9 m²

32. WC dla osób niepełnosprawnych 3,5 m²

33. Pokój dla osób niepełnosprawnych 17,1 m²

34. Łazienka dla osób niepełnosprawnych 5,9 m²

35. Klatka schodowa 18,9 m²

Po wejściu do budynku mamy hal, szatnię, sanitariaty, pomieszczenie na biuro i schody na poddasze. W tym projekcie na parterze zaprojektowaliśmy dużą salę bankietową na 200 osób, która jest doskonale doświetlona dzięki licznym przeszkleniom w elewacji frontowej i ogrodowej. Na końcu sali jest bar, z którego mogą korzystać goście. Dla pracowników przygotowaliśmy pomieszczenie porządkowe, pokój socjalny i biurowy z archiwum. Do przygotowania posiłków będzie służyć kuchnia z pomieszczeniami towarzyszącymi. Zaraz przy wejściu jest recepcja oraz pokój z łazienką dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. W programie są także pomieszczenia magazynowe i kotłownia z osobnym wejściem z zewnątrz.

Rzut poddasza

Poddasze: 582,90 m²

1. Komunikacja 4,5 m²

2. Hall 143,7 m²

3. WC 3,6 m²

4. Sala konferencyjna 57,5 m²

5. Sala konferencyjna 57,5 m²

6. WC 3,6 m²

7. Komunikacja 4,5 m²

8. Hall 4,8 m²

9. Mag. bielizny brudnej 2,8 m²

10. Mag. bielizny czystej 5,9 m²

11. Mag. środków czystości 3,8 m²

12. Pokój z łazienką 17,6 m²

13. Pokój z łazienką 17,5 m²

14. Pokój z łazienką 17,7 m²

15. Pokój z łazienką 17,5 m²

16. Pokój z łazienką 17,7 m²

17. Pokój z łazienką 17,7 m²

18. Pokój z łazienką 17,9 m²

19. Apartament: salon z aneksem kuchennym, pokój, łazienka 30,3 m²

20. Pokój z łazienką 17,7 m²

21. Pokój z łazienką 17,7 m²

22. Pokój z łazienką 17,5 m²

23. Pokój z łazienką 17,7 m²

24. Pokój z łazienką 17,7 m²

25. Pokój z łazienką 17,7 m²

26. Apartament: salon z aneksem kuchennym, pokój, łazienka 30,3 m²

Na poddaszu zaprojektowaliśmy 13 pokoi noclegowych z łazienkami, oraz dwa apartamenty składające się z salonu z aneksem kuchennym, pokoju i łazienki. Obydwa apartamenty mają po 30,3 m2. Dwie sale konferencyjne to duży atut, dający możliwość poszerzenia oferowanej palety usług. W programie są także pomieszczenia magazynowe na bieliznę czystą i brudną oraz sanitariaty.

Przekrój

LK-31 To uniwersalny projekt budynku gastronomiczno-noclegowego, który ma dużą salę bankietową na parterze i dwie sale konferencyjne na poddaszu.

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowo-konferencyjnym LK-31, parterowy z poddaszem użytkowym, bez podpiwniczenia, mogący pełnić funkcję domu weselnego, pensjonatu motelu lub zajazdu.  Budynek można również zaadaptować na dom opieki dla osób starszych.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny.
Stropy: nad parterem TERIVA, nad poddaszem drewniany.
Kąt nachylenia dachu: 25°.
Pokrycie dachu: blacha dachówkowa. Sale konferencyjne doświetlone za pomocą świetlików tunelowych.
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe.
Program: sala bankietowa dla ok. 200 osób, kuchnia z zapleczem, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze biurowe, zaplecze magazynowe, 13 dwuosobowych pokoi noclegowych z łazienkami, 2 apartamenty, pokój dla osoby niepełnosprawnej, 2 sale konferencyjne, kotłownia, skład opału.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, wentylacja wywiewna sali bankietowej, wentylacja mechaniczna nawiewno wywiewna sal konferencyjnych, hydranty p.poż., projekt kotłowni)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłącznik prądu, oświetlenie, awaryjne oświetlenie ewakuacyjne)
- przedmiar robót budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

DOSTĘPNA JEST RÓWNIEŻ WERSJA Z DACHEM O NACHYLENIU 35 STOPNI.

Powierzchnia zabudowy: 800.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 1305.10 m²
Kubatura: 6004.90 m³
Szerokość działki: 28.00 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 61
Kąt nachylenia dachu: 25°
Ilość pokoi: 14
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 9.9 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA 3 EGZ. PROJEKTU 4 400PLN

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej