Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 49 71 / PN - PT od 16 do 18: 790 625 570 |
Bryła budynku nie należy do form rozbudowanych, dzięki czemu jest bardzo zgrabna. Do ciekawych rozwiązań należy połać dachu utworzona z przenikających się prostopadłych połaci, co czyni obiekt bardziej dynamicznym i ciekawszym. Budynek jest wydłużony, co umożliwi lepszą organizację przestrzeni zewnętrznej oraz wpisze się w węższe działki. |
1. Hall + schody 27,0 m2 2. Pomieszczenie gospodarczo - porządkowe 8,2 m2 3. Korytarz 3,4 m2 4. Szatnia męska 5,5 m2 5. WC + natrysk 9,5 m2 6. Szatnia damska 5,5 m2 7. WC + natrysk 9,5 m2 8. Korytarz 19,1 m2 9. Pomieszczenie socjalne 8,6 m2 10. Pomieszczenie kąpieli wodnej 12,9 m2 11. Sauna 4,1 m2 12. Pomieszczenie gospodarcze 8,4 m2 13. Solarium 8,5 m2 14. Sauna 4,6 m2 15. Przedsionek 3,0 m2 16. Pomieszczenie wielofunkcyjne 52,5 m2 17. Pomieszcznie gospodarcze 9,4 m2 18. Magazyn techniczny 119,9 m2 19. Hall 8,9 m2 20. Kotłownia 15,0 m2 21. Klatka schodowa 15,4 m2 W części podpiwniczonej budynku zaplanowano strefę rekreacyjną i magazynową, doświetloną światłem naturalnym dzięki zaprojektowaniu specjalnych studzienek. Zorganizowano tu saunę, solarium, pomieszczenie wielofunkcyjne idealne pod organizację sali gier lub zabaw dla dzieci i inne pokoje, idealne do zaplanowania SPA. Część techniczna została oddzielona od strefy rekreacyjnej i umieszczono tu magazyn techniczny i kotłownię. |
1. Wiatrołap + hol + komunikacja 36,7 m2 2. Pomieszczenie przyrządzania i dekoracji potraw 140,22 m2 3. Korytarz 26,4 m2 4. Magazyn artykułów suchych 1,5 m2 5. Pomieszczenie porządkowe 1,5 m2 6. Magazyn produktów suchych 3,6 m2 7. Pomieszczenie na odpadki 1,6 m2 8. Korytarz 8,9 m2 9. Pomieszczenie socjalne 6,6 m2 10. WC 3,0 m2 11. Chłodnia 5,5 m2 12. Magazyn owoców i warzyw 4,1 m2 13. Pomieszczenie obróbki wstępnej 6,7 m2 14. Kuchnia 27,9 m2 15. Zmywalnia 8,1 m2 16. Chłodnia 4,3 m2 17. Jadalnia 49,0 m2 18. WC damski + dla osób niepełnosprawnych 6,3 m2 19. WC męski 5,7 m2 20. Klatka schodowa 11,6 m2 Na parterze zaprojektowano strefę żywieniową. Znajduje się tu strefa restauracyjna i pomieszczenia wspomagające pracę tj. kuchnia, magazyny, węzły sanitarne. Dostęp do budynku został umożliwiony osobom niepełnosprawnym, co z pewnością podniesie prestiż obiektu. |
1. Klatka schodowa 11,6 m2 2. Apartament mieszkalny dla kierownika 43,3 m2 3. Magazyn i pomieszczenie porządkowe 8,0 m2 4. Komunikacja 24,4 m2 5. Korytarz 14,4 m2 6. Pokój z łazienką 22,3 m2 7. Pokój z łazienką 22,0 m2 8. Pokój dla osoby niepełnosprawnej 21,9 m2 9. Pokój z łazienką 17,6 m2 10. Pokój z łazienką 17,6 m2 11. Pokój z łazienką 16,6 m2 12. Korytarz 12,4 m2 13. Pokój z łazienką 17,7 m2 14. Pokój z łazienką 17,7 m2 15. Pokój z łazienką 22,4 m2 16. Pokój z łazienką 22,4 m2 Na pierwszym piętrze zaplanowano typową strefę wypoczynkową. Znajdują się tu pokoje dwuosobowe z prywatnymi łazienkami oraz apartament mieszkalny kierownika hotelu, wyodrębniony od pozostałej części z dostępem poprzez osobną klatkę schodową. |
1. Klatka schodowa 22,8 m2 2. Suszarnia 121,5 m2 3. Suszarnia 121,5 m2 4. Schowek 8,0 m2 Na poddaszu zaplanowano dwie przestronne suszarnie oraz schowek. Przestrzeń techniczna została wyodrębniona od węzła komunikacyjnego, co poprawi organizację pracy. |
Budynek jest bardzo ustawny, a jego duża powierzchnia zabudowy pozwoli na zapewnienie w nim wielu funkcji, które z pewnością spełnią potrzeby wszystkich gości. Styl obiektu doskonale wpisze się w tereny górskie.
Projekt budynku przeznaczonego na potrzeby produkcji i przygotowywania posiłków dla klientów zewnętrznych oraz na potrzeby świadczonych w obiekcie funkcji noclegowych, gastronomicznych i rekreacyjnych K-20B, piętrowy z poddaszem użytkowym, podpiwniczony. Technologia: ściany zewnętrzne - pustak SUPOREX 24 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny. Stropy: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu: 35°,42°. |
Powierzchnia zabudowy: 512.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 1304.80 m² Kubatura: 4690.00 m³ Szerokość działki: 20.90 m Ilość kondygnacji: 4 Liczba pomieszczeń: 71 Kąt nachylenia dachu: 35°, 42° Ilość pokoi: 10 Pokój na parterze: Nie Wysokość budynku: 11.77 m Rodzaj ogrzewania: gazowe |
Możemy dostosować ten projekt do
Twoich potrzeb, napisz
co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Garaż: bez garażu Piwnica: podpiwniczony Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, motele, komercyjne, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt budynku gastronomicznego Technologia: tradycyjna Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk, Dawid Skowron |
Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki sprawdź szczegóły >> Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl
|