Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 49 71 / PN - PT od 16 do 18: 790 625 570 |
Bryła budynku jest bardzo zgrabna. Połać dachowa sprawia wrażenie zespolonej z przenikających się osobnych zadaszeń, dzięki czemu forma została wyraźnie urozmaicona. Wygląd elewacji może zostać podkreślony, dzięki odpowiednim materiałom wykończeniowym, nawiązującym do charakteru otoczenia. Wydłużona bryła obiektu pozwoli na organizację reprezentacyjnej strefy zewnętrznej przed budynkiem, dodatkowo podkreślającej styl. |
Piwnice: 354,1 m2 1. Hall + schody 13,6 m2 2. Korytarz 19,9 m2 3. Pom. gospodarcze 22,6 m2 4. Pom. gospodarcze 22,6 m2 5. Kotłownia 21,7 m2 6. Pom. porządkowe 13,6 m2 7. Pom. gospodarcze 22,2 m2 8. Pom. gospodarcze 22,2 m2 9. Sala bilardowa 85,3 m2 10. Korytarz 11,0 m2 11. Pom. rekreacyjne 43,7 m2 12. Korytarz 10,0 m2 13. Sauna 7,6 m2 14. Solarium 4,5 m2 15. Przebieralnia 2,6 m2 16. WC damski 1,4 m2 17. Natrysk damski 4,5 m2 18. Przebieralnia 3,0 m2 19. WC męski 1,2 m2 20. Natrysk męski 6,4 m2 21. Magazyn bielizny brudnej 8,0 m2 W podpiwniczeniu budynku zorganizowano pomieszczenia gospodarcze, idealne do przechowywania np. sprzętów, narzędzi, środków czystości. Zaprojektowano tu też salę bilardową, w której można zorganizować zaplecze telewizyjne lub kącik zabaw dla dzieci. Dzięki specjalnej studzience, wnętrze to jest doświetlone światłem dziennym. Po drugiej stronie zaplanowano inne pomieszczenia rekreacyjne np. saunę i solarium z węzłem sanitarnym i przebieralniami. |
Parter: 341,0 m2 1. Wiatrołap + komunikacja 8,6 m2 2. Hall + komunikacja 28,4 m2 3. Recepcja 8,7 m2 4. Zaplecze recepcji 13,8 m2 5. Korytarz 9,1 m2 6. Przedsionek WC 4,2 m2 7. WC męski 5,6 m2 8. WC damski i dla osób niepełnosprawnych 3,6 m2 9. Pomieszczenie socjalne 7,9 m2 10. Pokój z łazienką dla osób niepełnosprawnych 22,0 m2 11. Pokój z łazienką 22,0 m2 12. Pokój z łazienką 20,8 m2 13. Pokój z łazienką 17,5 m2 14. Pokój z łazienką 22,0 m2 15. Sala konsumpcyjna 43,9 m2 16. Sala barowa 17,9 m2 17. Kuchnia 28,9 m2 18. Pom. obróbki warzyw 4,0 m2 19. Wyparzalnia jaj 4,1 m2 20. Chłodnia 4,0 m2 21. Korytarz 9,1 m2 22. Magazyn 5,0 m2 23. Magazyn 13,8 m2 24. Zmywalnia naczyń stołowych 8,1 m2 25. Przedsionek 2,9 m2 26. WC personelu 2,4 m2 27. Szatnia 2,7 m2 Na parterze utworzono pokoje mieszkalne z prywatnymi łazienkami, recepcję, pomieszczenia gastronomiczne oraz zaplecze dla pracowników. W restauracji wydzielono miejsce na bar oraz zapewniono wygodne połączenie z kuchnią i magazynami. Po prawej stronie od wejścia zaplanowano natomiast pięć pokoi, w tym jeden dla osoby niepełnosprawnej. Dzięki temu pensjonat z pewnością zyska dobrą opinię. |
Piętro: 320,5 m2 1. Pokój z łazienką 22,0 m2 2. Pokój z łazienką 22,0 m2 3. Pokój z łazienką 20,7 m2 4. Pokój z łazienką 16,9 m2 5. Pokój z łazienką 22,0 m2 6. Pokój z łazienką 22,0 m2 7. Pokój z łazienką 22,1 m2 8. Pokój z łazienką 22,1 m2 9. Pokój z łazienką 17,2 m2 10. Pokój z łazienką 21,8 m2 11. Pokój z łazienką 21,5 m2 12. Pokój z łazienką 22,0 m2 13. Korytarz 15,4 m2 14. Korytarz 15,4 m2 15. Hall + kom. 27,0 m2 16. Mag. bielizny czystej i środków czystości 8,0 m2 Pierwsze piętro tworzy dwanaście pokoi z prywatnymi łazienkami oraz zaplecze na środki czystości. Pokoje są niezwykle wygodne, wyposażone w dwa miejsca noclegowe, a łazienka w każdym z nich pozwala na lepsze zachowanie prywatności i podnosi rangę pensjonatu. |
Poddasze do adaptacji: 322,2 m2 1. Pomieszczenie 21,2 m2 2. Pomieszczenie 21,1 m2 3. Pomieszczenie 27,0 m2 4. Pomieszczenie 19,6 m2 5. Pomieszczenie 19,6 m2 6. Pomieszczenie 19,5 m2 7. Pomieszczenie 19,5 m2 8. Pomieszczenie 27,8 m2 9. Pomieszczenie 21,0 m2 10. Pomieszczenie 21,6 m2 11. Hall + schody 26,0 m2 12. Korytarz 12,4 m2 13. Korytarz 12,4 m2 14. Magazyn 5,8 m2 Poddasze w tej wersji projektu nie jest zaadaptowane, jednak istnieje możliwość przystosowania go i powiększenia przestrzeni użytkowej o dodatkowe 320m Dodatkowe dziewięć pokoi z pewnością wpłynie na ogólny zysk hotelu. |
Obiekt przeznaczony pod pensjonat o bardzo dużej powierzchni użytkowej z maksymalnie wykorzystaną przestrzenią ze względu na zagospodarowanie piwnicy i możliwość adaptacji poddasza. Doskonały dla osób poszukujących projektu budynku funkcjonalnego i atrakcyjnego wizualnie.
Projekt budynku hotelowo - gastronomicznego pełniący funkcję pensjonatu K-20C, piętrowy z poddaszem nieużytkowym (do adaptacji), podpiwniczony. Budynek można również zaadaptować na dom opieki dla osób starszych. |
Powierzchnia zabudowy: 416.50 m²
Powierzchnia użytkowa: 1015.60 m² Kubatura: 4690.90 m³ Szerokość działki: 21.90 m Ilość kondygnacji: 4 Liczba pomieszczeń: 80 Kąt nachylenia dachu: 40° Ilość pokoi: 17 Pokój na parterze: Tak Wysokość budynku: 11.93 m Rodzaj ogrzewania: gazowe Wskaźnik energii pierwotnej: 153.45 kWh/(m²·rok) |
Możemy dostosować ten projekt do
Twoich potrzeb, napisz
co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Garaż: bez garażu Piwnica: podpiwniczony Poddasze: Poddasze nieużytkowe do adaptacji Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, projekt restauracji Technologia: tradycyjna Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk |
Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki sprawdź szczegóły >> Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl
|