Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 49 71 / PN - PT od 16 do 18: 790 625 570 |
K-36 posiada rozbudowaną bryłę z której odchodzą dwa symetrycznie rozmieszczone skrzydła. W części centralnej elewacji frontowej zaprojektowaliśmy wysunięcie z reprezentacyjnym wejściem głównym do budynku. Zdobi je szereg smukłych kolumn podtrzymujących balkon na poddaszu. Uroku architekturze dodają po dwie lukarny na poddaszu oraz duża ilość efektownych przeszkleń na parterze. Projekt ze względu na rozbudowaną bryłę potrzebuje do realizacji dużej działki o szerokości minimum 33.6m. |
PARTER: 505,44 m2 1. Hall + recepcja 41,8 m2 2. Pom. elektryczne 2,4 m2 3. Hall 30,1 m2 4. Szatnia 6,2 m2 5. Sala konsumpcyjna 236,4 m2 6. WC męski 8,7 m2 7. WC dla osób niepełnospr. 3,4 m2 8. WC damski 8,7 m2 9. Pomieszczenie socjalne 9,5 m2 10. WC 2,8 m2 11. Pokój kierownika 6,6 m2 12. Przechowalnia i dezynfekcja jaj 2,1 m2 13. Korytarz 32,2 m2 14.Komora chłodnicza 3,7 m2 15. Obieralnia warzyw 6,3 m2 16. Chłodnia 6,0 m2 17. Kotłownia 11,4 m2 18. Deserownia 5,1 m2 19. Kuchnia 23,1 m2 20. Magazyn warzyw 2,3 m2 21. Magazyn produktów suchych 2,5 m2 22. Zmywalnia 5,8 m2 23. Bar 8,1 m2 24. Wydawalnia 4,6 m2 25. Klatka schodowa 11,6 m2 26. Pokój dla osób niepełnospr. 17,6 m2 27. Łazienka 6,8 m2 Za wejściem głównym zaprojektowaliśmy recepcję oraz klatkę schodową na poddasze. Program parteru jest podzielony na dwie strefy. W lewym skrzydle jest całe zaplecze potrzebne do obsługi pensjonatu. Są tu sanitariaty, pomieszczenie socjalne dla pracowników, pokój kierownika, kuchnia wraz zapleczem. Centralną część budynku oraz prawe skrzydło zajmuje duża sala konsumpcyjna. Program uzupełnia pokój z łazienką dla osoby niepełnosprawnej.
|
PODDASZE: 404,57 / 466,89 m2 1. Klatka schodowa 8,5 m2 2. Hall 52,7 m2 3. Pokój 25,6 m2 4. Łazienka 8,4 m2 5. Korytarz 5,15 m2 6. Magazyn 3,3 m2 7. Pom. porządkowe 3,3 m2 8. Magazyn bielizny 1,9 m2 9. Magazyn bielizny 3,2 m2 10. Pokój 24,5 m2 11. Pokój 12,2 m2 12. Łazienka 6,4 m2 13. Przedpokój 20,5 m2 14. Pokój 18,9 m2 15. Łazienka 3,0 m2 16. Pokój 16,4 m2 17. Łazienka 3,0 m2 18. Pokój 17,4 m2 19. Łazienka 3,4 m2 20. Pokój 16,9 m2 21. Łazienka 3,0 m2 22. Pokój 18,9 m2 23. Łazienka 3,2 m2 24. Przedpokój 20,5 m2 25. Pokój 18,9 m2 26. Łazienka 3,2 m2 27. Pokój 16,4 m2 28. Łazienka 3,2 m2 29. Pokój 17,4 m2 30. Łazienka 3,4 m2 31. Pokój 16,9 m2 32. Łazienka 3,2 m2 33. Pokój 19,0 m2 34. Łazienka 3,3 m2 Na poddaszu zaprojektowaliśmy pokoje noclegowe. Goście będą mieli do dyspozycji dziesięć pokoi dwuosobowych, jeden apartament dwupokojowy z łazienką o powierzchni 43,2 m2, oraz jeden apartament dwuosobowy. Program uzupełniają pomieszczenia na bieliznę brudną i czystą, magazyn i pomieszczenie gospodarcze. |
K-36 Jest projektem pensjonatu z poddaszem użytkowym, który może z powodzeniem spełniać rolę motelu bądź domu ślubnego.
Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, mogący pełnić funkcje domu weselnego, motelu, pensjonatu K-36, parterowy z poddaszem użytkowym bez podpiwniczenia i bez garażu. Parter do 160 osób (150 sala konsumpcyjna, 8 pracowników, 2 gości). Poddasze do 32 osób (max 32 osbów w pokojach noclegowych) Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 29 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny. Strop nad parterem: Teriva . Kąt nachylenia dachu: 40°. Pokrycie dachu: blacha dachówkowa. |
Powierzchnia zabudowy: 588.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 910.01 m² Kubatura: 4458.10 m³ Szerokość działki: 33.60 m Ilość kondygnacji: 2 Liczba pomieszczeń: 47 Kąt nachylenia dachu: 40° Ilość pokoi: 15 Pokój na parterze: Tak Wysokość budynku: 10.41 m Rodzaj ogrzewania: gazowe |
Możemy dostosować ten projekt do
Twoich potrzeb, napisz
co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Garaż: bez garażu Piwnica: bez podpiwniczenia Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji Technologia: tradycyjna Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
|
Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki sprawdź szczegóły >> Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl
|