Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 49 71 / PN - PT od 16 do 18: 790 625 570 |
Bryła LK-36 należy do rozbudowanych. W centralnej części zaprojektowaliśmy wysunięcia zarówno w elewacji frontowej jak i ogrodowej. Natomiast symetrycznie po bokach rozmieszczone są dwa skrzydła budynku, które znacznie zwiększają powierzchnię użytkową obiektu i dodają całemu założeniu charakteru. Na wielospadowym dachu rozmieściliśmy cztery lukarny po dwie na elewacji frontowej i ogrodowej. Po zakończeniu budowy warto zadbać o odpowiednie oświetlenie budynku tak by wydobyć wszystkie detale jego architektury. Projekt do realizacji potrzebuje działki o szerokości 33.6m. |
PARTER: 505,44 m2 1. Hall + recepcja 41,8 m2 2. Pom. elektryczne 2,4 m2 3. Hall 30,1 m2 4. Szatnia 6,2 m2 5. Sala konsumpcyjna 236,4 m2 6. WC męski 8,7 m2 7. WC dla osób niepełnospr. 3,4 m2 8. WC damski 8,7 m2 9. Pomieszczenie socjalne 9,5 m2 10. WC 2,8 m2 11. Pokój kierownika 6,6 m2 12. Przechowalnia i dezynfekcja jaj 2,1 m2 13. Korytarz 32,2 m2 14.Komora chłodnicza 3,7 m2 15. Obieralnia warzyw 6,3 m2 16. Chłodnia 6,0 m2 17. Kotłownia 11,4 m2 18. Deserownia 5,1 m2 19. Kuchnia 23,1 m2 20. Magazyn warzyw 2,3 m2 21. Magazyn produktów suchych 2,5 m2 22. Zmywalnia 5,8 m2 23. Bar 8,1 m2 24. Wydawalnia 4,6 m2 25. Klatka schodowa 11,6 m2 26. Pokój dla osób niepełnospr. 17,6 m2 27. Łazienka 6,8 m2 Po wejściu do budynku mamy hall z recepcją, a także klatkę schodową na poddasze, nieco w głąb korytarza jest miejsce na szatnię. Program parteru przewiduje wyraźny podział na dwie strefy. W centralnej części obiektu oraz w lewym skrzydle zaprojektowaliśmy dużą salę konsumpcyjną, oraz pokój z łazienką dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. Prawe skrzydło zajmuje kuchnia z zapleczem, pokoje dla personelu, oraz pomieszczenia gospodarczo techniczne (np. kotłownia, magazyn)
|
PODDASZE: 404,57 / 466,89 m2 1. Klatka schodowa 8,5 m2 2. Hall 52,7 m2 3. Pokój 25,6 m2 4. Łazienka 8,4 m2 5. Korytarz 5,15 m2 6. Magazyn 3,3 m2 7. Pom. porządkowe 3,3 m2 8. Magazyn bielizny 1,9 m2 9. Magazyn bielizny 3,2 m2 10. Pokój 24,5 m2 11. Pokój 12,2 m2 12. Łazienka 6,4 m2 13. Przedpokój 20,5 m2 14. Pokój 18,9 m2 15. Łazienka 3,0 m2 16. Pokój 16,4 m2 17. Łazienka 3,0 m2 18. Pokój 17,4 m2 19. Łazienka 3,4 m2 20. Pokój 16,9 m2 21. Łazienka 3,0 m2 22. Pokój 18,9 m2 23. Łazienka 3,2 m2 24. Przedpokój 20,5 m2 25. Pokój 18,9 m2 26. Łazienka 3,2 m2 27. Pokój 16,4 m2 28. Łazienka 3,2 m2 29. Pokój 17,4 m2 30. Łazienka 3,4 m2 31. Pokój 16,9 m2 32. Łazienka 3,2 m2 33. Pokój 19,0 m2 34. Łazienka 3,3 m2 Na poddaszu zaprojektowaliśmy pokoje noclegowe. Goście będą mieli do dyspozycji dziesięć pokoi dwuosobowych, jeden apartament dwupokojowy z łazienką o powierzchni 43,2 m2, oraz jeden apartament dwuosobowy. Program uzupełniają pomieszczenia na bieliznę brudną i czystą, magazyn i pomieszczenie gospodarcze. |
LK-36 To projekt średniej wielkości budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym na poddaszu o miłej dla oka tradycyjnej architekturze.
Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, mogący pełnić funkcje domu weselnego, motelu, pensjonatu LK-36, parterowy z poddaszem użytkowym bez podpiwniczenia i bez garażu. Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 29 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny. Strop nad parterem: Teriva . Kąt nachylenia dachu: 40°. Pokrycie dachu: blacha dachówkowa. |
Powierzchnia zabudowy: 588.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 910.01 m² Kubatura: 4458.10 m³ Szerokość działki: 33.60 m Ilość kondygnacji: 2 Liczba pomieszczeń: 47 Kąt nachylenia dachu: 40 Ilość pokoi: 15 Pokój na parterze: Nie Wysokość budynku: 10.41 m Rodzaj ogrzewania: gazowe |
Możemy dostosować ten projekt do
Twoich potrzeb, napisz
co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Garaż: bez garażu Piwnica: bez podpiwniczenia Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji Technologia: tradycyjna Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
|
Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki sprawdź szczegóły >> Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl
|