Projekt Budynek agroturystyczny, Dom weselny Kod: LK-37
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model

Bryła budynku nie należy do skomplikowanych. Główna część obiektu zaprojektowana została na planie prostokąta. W elewacji frontowej dominuje wysunięcie, w którym zaplanowaliśmy część noclegową. Projekt dzięki prostej konstrukcji i minimalistycznej architekturze jest łatwy w realizacji. LK-37 Wymaga do budowy działki o szerokości minimum 30.8m.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut parteru

Parter: 525,3 m2
1. Hall 12,5 m2
2. Sala konsumpcyjna 270,4 m2
3. Magazyn produktów 8,6 m2
4. Korytarz 15,8 m2
5. Kotłownia 13,7 m2
6. Schowek 1,83 m2
7. Pom. gosp.-socjalne 5,8 m2
8. Obróbka jaj/warzyw 4,2 m2
9. Kuchnia 39,0 m2
10. Chłodnia 3,5 m2
11. Zmywalnia 8,8 m2
12. Pomieszczenie gospodarcze 6,5 m2
13. Korytarz 5,5 m2
14. Przedsionek 2,7 m2
15. WC męski 6,4 m2
16. Przedsionek 2,7 m2
17. WC damski 6,2 m2
18. WC damski i dla os. niepełnospr. 3,7 m2
19. Magazyn 2,9 m2
20. Wydawalnia 11,5 m2
21. Schody 8,4 m2
22. Hall + 1/2 schodów 10,6 m2
23. Korytarz 9,0 m2
24. Pokój 14,0 m2
25. Łazienka 3,8 m2
26. Pokój 11,4 m2
27. Łazienka 3,8 m2
28. Pokój 16,2 m2
29. Łazienka 5,5 m2
30. Magazyn 6,3 m2
31. Schowek 6,0 m2


W LK-37 na parterze zaprojektowaliśmy dużą salę bankietową z pełnym zapleczem kuchenno-magazynowym. Z tyłu budynku jest wejście do kotłowni, oraz pomieszczenie gospodarczo-socjalne dla pracowników. W najbardziej wysuniętej, frontowej części jest strefa sypialna dla gości, na którą składają się trzy pokoje z łazienkami.

Rzut poddasza

Poddasze: 241,7 m2
1. Antresola 108,0 m2
2. Biuro 25,9 m2
3. Biuro 25,2 m2
4. Łazienka 2,4 m2
5. 1/2 schodów 6,8 m2
6. Magazyn bielizny 3,1 m2
7. Korytarz 6,9 m2
8. Pokój z aneksem kuch. 19,6 m2
9. Łazienka 3,9 m2
10. Pokój 11,2 m2
11. Łazienka 3,8 m2
12. Pokoj z aneksem kuch. 13,6 m2
13. Łazienka 3,0 m2
14. Pokój 8,4 m2

Na poddaszu zaprojektowaliśmy dużą antresolę, jest to doskonałe miejsce do urządzenia drugiej mniejszej sali konsumpcyjnej. Są tu także dwa pomieszczenia biurowe, które mogą służyć managerowi obiektu. Część sypialna dla gości składa się z trzech pokoi, z których jeden to apartament z salonem i aneksem kuchennym.

Przekrój

Projekt LK-37 wyróżnia się uniwersalnym programem, który sprawia że można w nim prowadzić zarówno wynajem pokoi jak i organizować duże imprezy okolicznościowe.

POWIĘKSZ PRZEKRÓJ

Projekt budynku agroturystycznego mogący pełnić funkcję domu weselnego, restauracji lub zajazdu LK-37, parterowy z poddaszem użytkowym (antresola+pokoje), bez podpiwniczenia.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczne Max 29 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny.
Strop nad zapleczem parteru oraz częścią z pokojami: żelbetowy.
Kąt nachylenia dachu: 35°. Pokrycie dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe.
Program: sala bankietowa z antresolą dla około 170 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, 5 pokoi noclegowych (dwuosobowe) z łazienkami w tym jeden dla osób niepełnosprawnych, 1 apartament (salon z aneksem kuchennym, pokój, łazienka), kotłownia na paliwo stałe, biuro, łazienka.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, wentylacja na sali bankietowej, hydranty p.poż.)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- projektowana charakterystyka energetyczna
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 598.30 m²
Powierzchnia użytkowa: 767.00 m²
Kubatura: 5011.99 m³
Szerokość działki: 30.80 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 45
Kąt nachylenia dachu: 35°
Ilość pokoi: 7
Pokój na parterze: Tak
Wysokość budynku: 10.82 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Wskaźnik energii pierwotnej: 29.70 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt motelu, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Łukasz Szczepaniak
CENA 3 EGZ. PROJEKTU 5 200PLN

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej