Projekt Hotel, Pensjonat, Dom weselny Kod: K-40
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model

Bryła K-40 nie jest skomplikowana, obiekt posiada wielospadowy dach o małym kącie nachylenia. Kształt bryły sprawia, że przed frontem budynku można stworzyć reprezentacyjną przestrzeń, np. elegancki dziedziniec. W architekturze warto zwrócić uwagę na eleganckie główne wejście do budynku, oraz do dużej sali bankietowej. Oba osłonięte są przed deszczem przez subtelne daszki podtrzymywane na smukłych kolumienkach. Do realizacji K-40 potrzebna jest duża działka o szerokości minimum 45m.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut parteru

Powiększ rzut

Parter: 1226,4 m2
1. Wiatrołap 8,5 m2
2. Hall + recepcja 86,8 m2 / 95,0 m2
3. Szatnia 5,7 m2
4. WC damski 13,7 m2
5. WC dla osób niepełnospr. 4,5 m2
6. WC męski 13,7 m2
7. Sala - część bankietowa 359,0 m2
8. Sala - część restauracyjna 155,7 m2
9. Pomieszczenie na odpadki 3,1 m2
10. Przedsionek 2,3 m2
11. Zmywalnia 9,1 m2
12. Rozdzielnia kelnerska 26,1 m2
13. Kuchnia 55,0 m2
14. Obieralnia / wyparzalnia 6,1 m2
15. Obróbka mięsa 8,6 m2
16. Magazyn prduktów sypkich 4,6 m2
17. Pomieszczenie chłodnicze 6,8 m2
18. Pomieszczenie chłodnicze 4,6 m2
19. Magazyn 6,3 m2
20. Magazyn alkoholu 5,0 m2
21. Magazyn na napoje 6,1 m2
22. Zaplecze baru 6,1 m2
23. Magazyn zasobów 6,1 m2
24. Magazyn 6,1 m2
25. Bar 10,7 m2
26. Sala konsumpcyjna 214,3 m2
27. Klatka schodowa 15,7 m2
28. Biuro ogólnodostępne 15,9 m2
29. Biuro dla kuchni 15,7 m2
30. Pom. socjalne dla kelnerów 9,7 m2
31. WC + natrysk 4,8 m2
32. WC + natrysk 4,8 m2
33. Pom. socjalne dla pracowników kuchni 9,7 m2
34. Kotłownia 17,6 m2
35. Magazyn opału 8,6 m2
36. Komunikacja 40,2 m2
37. Pokój dla osoby piepełnosprawnej z łazienką 22,2 m2

 

Na zbiegu dwóch skrzydeł, w części centralnej zorganizowaliśmy recepcję, główny hall, sanitariaty dla gości oraz pokój dla osoby niepełnosprawnej. W lewym skrzydle zaprojektowaliśmy dużą salę restauracyjno-bankietową na 300 osób. Do jej obsługi przewidziana jest kuchnia z pełnym zapleczem, oraz magazyny. Do dyspozycji personelu przygotowaliśmy zaplecze socjalne i biurowe. Druga, mniejsza sala bankietowa może pomieścić 120 osób. Kotłownię „schowaliśmy” z tyłu budynku, posiada osobne wejście od strony elewacji bocznej.

Rzut poddasza

Powiększ rzut

Poddasze: 735,7 m2 / 760,9 m2
1. Klatka schodowa 14,6 m2
2. Korytarz 104,3 m2
3. Pokój z łazienką 27,1 m2
4. Pokój z łazienką 23,3 m2
5. Apartament z łazienką 44,4 m2
6. Pokój z łazienką 23,3 m2
7. Pokój z łazienką 32,2 m2
8. Pokój z łazienką 32,2 m2
9. Pokój z łazienką 32,2 m2
10. Pokój z łazienką 33,3 m2
11. Pokój z łazienką 31,6 m2
12. Pokój z łazienką 32,1 m2
13. Pokój z łazienką 31,7 m2
14. Pokój z łazienką 33,4 m2
15. Pokój z łazienką 21,9 m2
16. Pom. gospodarcze 22,6 m2
17. Pom. socjalne personelu pensonatowego 8,4 m2
18. Magazyn bielizny brudnej 4,9 m2
19. Magazyn bielizny czystej 4,8 m2
20. Pomieszczenie porządkowe 4,1 m2
21. Pom. na środki czystości 3,8 m2
22. Magazyn 4,2 m2
23. Magazyn 4,2 m2
24. Magazyn 4,3 m2
25. Klatka schodowa 60,4 m2
26. Bawialnia z WC 48,1 m2
27. Bawialnia z WC 48,1 m2

 

Na poddaszu zaprojektowaliśmy strefę noclegową, w której jest: osiem pokoi czteroosobowych z łazienkami, cztery pokoje dwuosobowe z łazienkami, jeden apartament dla dwóch osób. Dla najmłodszych przygotowaliśmy dwa pomieszczenia bawialni.

Przekrój

Projekt uniwersalnego obiektu hotelowo-gastronomicznego, który na poddaszu posiada strefę sypialną. Doskonały pod duży pensjonat.

Projekt budynku pełniący funkcję pensjonatu z salami bankietowymi (dla 300 i 120 iosób) K-40. Budynek może pełnić także funkcję konfrencyjną, wystawienniczą czy rekreacyjną. Budynek parterowy z poddaszem użytkowym, bez podpiwniczenia.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 29 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny.
Stropy: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu: 25°.
Pokrycia dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe zlokalizowana na poziomie parteru. Duża sala bankietowa ogrzewana, wentylowana, klimatyzowana z centrali wentylacyjnej Lennox zlokalizowanej na zewnątrz budynku. Instalacja ciepłej wody użytkowej wspomagana przez instalację solarną.
Więźba dachowa: mieszana. Nad salą bankietową więźba prefabrykowana z dźwigarów dachowych prefabrykowanych łączonych za pomoca płytek kolczastych Mitek. Nad pozostałą częścią budynku więżba tradycyjna płatwiowo kleszczowa.
Program: sala restauracyjno - bankietowa dla 300 osób, sala bankietowa dla 120 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, zaplecze biurowe, 8 pokoi noclegowych czteroosobowych z łazienkami, 4 pokoje dwuosobowe z łazienkami, 1 pokój dla osoby niepełnosprawnej z łazienką, apartament dla dwóch osób, 2 pomieszczenia bawialni, szatnia, recepcja, kotłownia, skład opału.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany w tym projekt prefabrykowanej więźby dachowej
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja mechaniczna i klimatyzacja oraz odzysk ciepła dużej sali bankietowej oraz wentylacja wywiewna mniejszej sali, instalacja solarna, hydranty p.poż., projekt kotłowni).
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłącznik prądu, oświetlenie, awaryjne oświetlenie ewakuacyjne, system SAP)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- kosztorys inwestorski budowlany z przedmiarem robót budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 1355.20 m²
Powierzchnia użytkowa: 1962.20 m²
Kubatura: 12077.80 m³
Szerokość działki: 46.00 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 64
Kąt nachylenia dachu: 25°
Ilość pokoi: 14
Pokój na parterze: Tak
Wysokość budynku: 11.96 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji, konferencyjne, projekty budynków konferencyjnych, projekt budynku konferencyjnego
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA 3 EGZ. PROJEKTU 5 600PLN

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej