Projekt Dom weselny, Restauracja Kod: LK-47
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model

K-47 To projekt o stosunkowo rozbudowanej bryle. Wyróżnia się ona nachodzącymi na siebie pod kątem prostym połaciami dachu. W elewacji frontowej uwagę przykuwają przeszklenia sali bankietowej, oraz atrakcyjnie zaprojektowany daszek wsparty na kolumnach, który osłania główne wejście do budynku. Projekt ten jest doskonałym przykładem udane połączenie cech funkcjonalnych z przyjemną dla oka, estetyczną architekturą. Po zakończeniu inwestycji warto zainstalować odpowiednie oświetlenie obiektu, które pomoże wydobyć wszystkie atuty jego architektury.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut piwnicy

Piwnice: 137,8 m

1. Korytarz + schody 25,9 m

2. Pomieszczenie socjalne 10,1 m

3. WC + natrysk 5,4 m

4. Magazyn  4,5 m

5. Magazyn produktów sypkich 6,3 m

6. Magazyn zasobów 4,6 m

7. Pomieszczenie na zamrażarki 4,7 m

8. Magazyn  48,6 m

9. Klatka schodowa 6,1 m

10. Kotłownia 14,2 m

11. Skład opału 7,4 m2

K-47 Posiada częściowe podpiwniczenie. Zaprojektowaliśmy w nim głównie pomieszczenia magazynowe i techniczne (kotłownia ze składem opału). Dla pracowników przewidzieliśmy pomieszczenie socjalne i węzeł sanitarny z prysznicem.

 

Rzut parteru

Parter: 336,3 m

1. Hall + szatnia 33,1 m

2. WC dla osób niepełnosprawnych 3,4 m

3. WC męski 7,3 m

4. WC damski 7,3 m

5. Sala konsumpcyjna 50,1 m

6. Korytarz 18,1 m

7. Obróbka warzyw i jaj 5,5 m

8. Kuchnia 28,6 m

9. Chłodnia 4,1 m

10. Magazyn 4,2 m

11. Bar 10,6 m

12. Wydawalnia 3,5 m

13. Zmywalnia 6,4 m

14. Sala bankietowa 153,9 m2

Na parterze zaprojektowaliśmy dużą salę bankietową na 100 osób oraz mniejszą konsumpcyjną na 30 osób. Do obsługi gości przewidziany jest bar, oraz kuchnia z pełnym zapleczem potrzebnym do przygotowania posiłków. W programie parteru jest także węzeł sanitarny przygotowany pod potrzeby osób niepełnosprawnych.

Rzut poddasza

Poddasze: 269,4 m2/ 315,2 m

1. Klatka schodowa 14,5 m

2. Hall 27,2 m

3. Magazyn bielizby brudnej i czystej 6,5 m

4. Pokój socjalny 7,9 m

5. WC 1,5 m

6. Magazyn 4,4 m

7. Pokój z łazienką 19,9 m

8. Pokój z łazienką 20,6 m

9. Pokój z łazienką 28,6 m

10. Pokój z łazienką 18,6 m

11. Strych 119,7 m2

Projekt posiada poddasze na którym zaprojektowaliśmy cztery pokoje z łazienkami, pokój socjalny oraz magazyn bielizny czystej i brudnej. Pozostałą część powierzchni zajmuje strych.

Przekrój

LK-47 To projekt budynku gastronomicznego, który posiada częściowe podpiwniczenie oraz poddasze użytkowe. W programie posiada dwie sale konsumpcyjne. 

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, mogący pełnić funkcje domu weselnego, restauracji, pensjonatu LK-47, parterowy z poddaszem użytkowym, częściowo podpiwniczony.

Strych nad salą do dowolnej aranżacji.
Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny. Stropy: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu: 30°.
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe
Program: sala konsumpcyjno - bankietowa dla około 100 osób, sala konsumpcyjna dla około 30 osób, kuchnia z zapleczem, zaplecze sanitarne, socjalne, magazynowe, biurowe, 4 pokoje noclegowe z łazienkami, kotłownia, skład opału, strych do adaptacji.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja wywiewna na salach bankietowych, hydranty p.poż,)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłącznik prądu, awaryjne oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: Sanitarna, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 398.60 m²
Powierzchnia użytkowa: 743.40 m²
Kubatura: 3308.10 m³
Szerokość działki: 26.20 m
Ilość kondygnacji: 3
Liczba pomieszczeń: 36
Kąt nachylenia dachu: 30°
Ilość pokoi: 4
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 8.6 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: częściowo podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA 3 EGZ. PROJEKTU 3 600PLN

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej