Projekt Budynek gastronomiczno - noclegowy Kod: K-12 C
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model

Bryła budynku ma wydłużony kształt, dzięki czemu nie wymaga szerokiej działki. Tradycyjna architektura podkreślona jest przez wielospadowy dach na którym rozmieściliśmy okna połaciowe doświetlające pokoje na poddaszu. W elewacji frontowej i ogrodowej zwracają uwagę balkony z efektownymi balustradami. Warto zadbać o odpowiednie oświetlenie elewacji, dzięki czemu w nocy będą widoczne wszystkie detale architektury. By wybudować K-12C potrzeba działki o szerokości minimum 28m.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut piwnicy

 Piwnice: 566.20 m2

1. Klatka schodowa 22,18 m2
2. Pomieszczenie gospodarcze – pomocnicze 245,99 m23
3. Pomieszczenie gospodarcze – pomocnicze 100,86 m2
4. Korytarz + winda 23,81 m2
5. Pomieszczenie obróbki warzyw15,02 m2
6. Kotłownia 25,65 m2
7. Skład opału 6,77 m2
8. Magazyn warzyw 2,75 m2
9. Magazyn art. suchych 3,87 m2
10. Komunikacja + schody 10,83 m2
11. Magazyn zasobów 3,78 m2
12. Obróbka jaj 5,96 m2
13. Pralnia 13,97 m2
14. Prasowalnia + magiel 9,55 m2
15. Komunikacja 14,65 m2
16. Magazyn bielizny czystej 5,31 m2
17. Magazyn bielizny brudnej 3,36 m2
18. Zrzut bielizny brudnej 3,71 m2
19. Pomieszczenie socjalne 5,08 m2
20. WC + natrysk 4,36 m2
21. Szatnia personelu kuchni 8,27 m2
22. Szatnia personelu hotelu 8,27 m2
23. WC + natrysk 4,36 m2
24. Pomieszczenie socjalne 9,26 m2
25. Klatka schodowa 8,57 m2

 

W piwnicy „ukryliśmy” większość pomieszczeń gospodarczo technicznych dzięki czemu nie zajmują one cennej powierzchni użytkowej na parterze. W programie są dwa bardzo przestronne pomieszczenia gospodarczo-pomocnicze, kotłownia ze składem opału, pralnie z prasowalnią oraz magazyny na bieliznę czystą i brudną. Stworzyliśmy osobne pomieszczenia socjalne dla pracowników hotelu i kuchni. W piwnicy jest także większość pomieszczeń zaplecza kuchni.

Rzut parteru

 Parter: 565.50 m2  

1. Wiatrołap 4,54 m2
2. Hall + szatnia 23,78 m2
3. WC dla osób niepełnosprawnych 4,66 m2
4. Przedsionek WC 3,51 m2
5. WC męski 6,12 m2
6. Przedsionek WC 4,47 m2
7. WC damski 7,21 m2
8. Klatka schodowa 11,55 m2
9. Zrzut bielizny brudnej 2,11 m2
10. Recepcja 6,68 m2
11. Bufet 9,78 m2
12. Sala konsumpcyjna 112,96 m2
13. Sala konsumpcyjna 245,55 m2
14. Klatka schodowa 17,05 m2
15. Rozdzielnia kelnerska 7,48 m2
16. Zmywalnia naczyń 12,62 m2
17. Biuro 6,34 m2
18. Kuchnia 40,59 m2
19. Korytarz 19,91 m2
20. Magazyn zasobów 4,36 m2
21. Pomieszczenie na odpadki 2,50 m2
22. Magazyn szaf chłodniczych 8,87 m2
23. WC personelu kuchni 2,90 m2

 

Po wejściu do budynku przez główne wejście jest szatnia i sanitariaty. Następnie mamy recepcję oraz przylegający do niej bufet, oraz kuchnię z zapleczem. Główną przestrzeń na parterze zajmują dwie duże sale konsumpcyjne, w których można urządzać wesela i innego rodzaju imprezy okolicznościowe.

 

 

 

 

 

 

Rzut I piętra

I piętro: 544.20 m2

1. Pokój noclegowy 17,85 m2
2. Pokój noclegowy 17,96 m2
3. Pokój noclegowy 17,34 m2
4. Pokój noclegowy 17,34 m2
5. Pokój noclegowy 16,83 m2
6. Pokój noclegowy 17,43 m2
7. Pokój noclegowy 17,43 m2
8. Pokój noclegowy 17,43 m2
9. Pokój noclegowy 17,05 m2
10. Pokój noclegowy 17,46 m2
11. Pokój noclegowy 17,65 m2
12. Pokój noclegowy 22,5 m2
13. Pokój noclegowy 19,73 m2
14. Pokój noclegowy 18,30 m2
15. Pokój noclegowy 18,4 m2
16. Pokój noclegowy 22,45 m2
17. Pokój noclegowy 22,25 m2
18. Pokój noclegowy 32,73 m2
19. Pokój noclegowy 21,3 m2
20. Pokój noclegowy 24,9 m2
21. Klatka schodowa 18,75 m2
22. Zrzut bielizny brudnej 2,11 m2
23. Magazyn bielizny czystej 5,92 m2
24. Magazyn 6,624 m2
25. Korytarz 75,29 m2
26. Magazyn 4,74 m2
27. Pomieszczenie na środki czystości 3,93 m2
28. Klatka schodowa 11,75 m2
29. Korytarz 20,78 m2

 

Rzut poddasza

Poddasze: 325.50 / 429.20 m2

1. Pokój noclegowy 20,48 m2
2. Pokój noclegowy 20,48 m2
3. Pokój noclegowy 18,93 m2
4. Pokój noclegowy 18,93 m2
5. Pokój noclegowy 18,71 m2
6. Pokój noclegowy 29,46 m2
7. Pokój noclegowy 24,21 m2
8. Pokój noclegowy 21,06 m2
9. Pokój noclegowy 20,67 m2
10. Pokój noclegowy 19,3 m2
11. Pokój noclegowy 19,37 m2
12. Klatka schodowa 12,57 m2
13. Magazyn 10,67 m2
14. Hall 53,14 m2
15. Klatka schodowa 16,0 m2
16. Zrzut bielizny brudnej 1,52 m2

 

Na poddaszu zaprojektowaliśmy pięć pokoi trzyosobowych z łazienkami, cztery pokoje dwuosobowe z łazienkami i dwa pokoje jednoosobowe. Przy schodach na pierwsze piętro jest magazyn, który pomoże w utrzymaniu czystości.

Przekrój

Projekt ten jest doskonałym przykładem na elegancki obiekt hotelowy, który ma dużą powierzchnię użytkową i bogate zaplecze noclegowe.

POWIĘKSZ PRZEKRÓJ

Projekt budynku gastronomiczno - noclegowego K-12C, 2 piętrowy z poddaszem użytkowym, podpiwniczony. Budynek może pełnić funkcję hotelu, pensjonatu,  zajazdu lub po niewielkim dostosowaniu - domu opieki dla osób starszych.

Technologia: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 15 cm, tynk zewnetrzny.
Stropy: żelbetowe
Kąt nachylenia dachu: 30°.

Pokrycie dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: z kotłowni na paliwo stałe zlokalizowanej w podpiwniczeniu
Wentylacja mechaniczna:
sala restauracyjna
- wentylacja mechaniczna wywiewna, kuchnia z zapleczem wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna
Program: sala konsumpcyjna, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, biuro, kotłownia, 31 pokoi hotelowych z łazienkami.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna,
hydranty przeciwpożarowe wewnętrzne)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie ewakuacyjne, SAP)
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej

- zgoda na zmiany w projekcie
 

Powierzchnia zabudowy: 654.15 m²
Powierzchnia użytkowa: 2001.40 m²
Kubatura: 8503.95 m³
Szerokość działki: 28.00 m
Ilość kondygnacji: 4
Liczba pomieszczeń: 124
Kąt nachylenia dachu: 30°
Ilość pokoi: 31
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 11.85 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Anna Tenerowicz, Jaromir Mruk, Łukasz Szczepaniak

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej