Projekt Budynek gastronomiczny z zapleczem noclegowym Kod: K-145
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model
Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut parteru

Parter: 761.24 m2

1. Hol wejściowy 50,38 m2
2. Klatka schodowa 12,77 m2
3. Pomieszczenie porządkowe 1,57 m2
4. Przedsionek - umywalki 8,99 m2
5. WC męskie 14,39 m2
6. WC dla niepełnosprawnych 4,76 m2
7. Przedsionek - umywalki 8,77 m2
8. WC damskie 16,10 m2
9. Szatnia personelu pomoc. 8,74 m2
10. WC 3,56 m2
11. Recepcja 10,41 m2
12. Składzik 4,36 m2
13. Biuro 11,85 m2
14. Sala jadalno - taneczna 449,73 m2
15. Rozdzielnia kelnerska 4,68 m2
16. Zmywalnia 8,15 m2
17. Kuchnia 32,42 m2
18. Korytarz 37,94 m2
19. Chłodnia 7,65 m2
20. Mag. na produkty suche 3,86 m2
21. Obróbka warzyw / jaj 6,66 m2
22. Mag. na napoje i alkohol 7,30 m2
23. Magazyn 7,24 m2
24. Szatnia pers. kuchhni 9,68 m2
25. WC 4,95 m2
26. Kotłownia 18,14 m2
27. Pom. techn. elektryczne 6,19 m2

Rzut I piętra

Piętro: 476,89 m2

1. Klatka schodowa 13,02 m2
2. Hol 5,12 m2
3. WC 2,69 m2
4. Korytarz 9,82 m2
5. Kuchnia + salon 38,47 m2
6. Sypialnia 15,55 m2
7. Garderoba 6,14 m2
8. Sypialnia 16,08 m2
9. Sypialnia 13,79 m2
10. Łazienka 5,99 m2
11. Korytarz 17,80 m2
12. Mag. bielizny + szafa porządk. 4,78 m2
13. Przedsionek 4,32 m2
14. Pokój 1 osobowy 11,61 m2
15. Łazienka 6,08 m2
16. Magazyn bielizny 3,51 m2
17. Przedsionek 4,10 m2
18. Łazienka 3,62 m2
19. Pokój 2 osobowy 13,45 m2
20. Przedsionek 4,64 m2
21. Łazienka 3,52 m2
22. Pokój 2 osobowy 13,42 m2
23. Antresola 174,25 m2
24. Przedsionek 4,42 m2
25. Łazienka 3,52 m2
26. Pokój 2 osobowy 13,43 m2
27. Przedsionek 4,10 m2
28. Łazienka 3,62 m2
29. Pokój 2 osobowy 13,43 m2
30. Przedsionek 4,10 m2
31. Łazienka 3,62 m2
32. Pokój 2 osobowy 13,43 m2
33. Przedsionek 4,47 m2
34. Łazienka 3,56 m2
35. Pokój 2 osobowy 13,43 m2
 

Przekrój

 

 

 

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym K-145.
Budynek użyteczności publicznej, niepodpiwniczony, bez garażu.
Przystosowany dla osób niepełnosprawnych.
Na parterze zaplanowano salę jadalną dla gości wraz z kuchnią z zapleczem kuchennym, sanitarnym i socjalnym. Na piętrze przewidziano antresolę oraz pokoje pod wynajem dla gości, a także mieszkanie właściciela.

Technologia: tradycyjna
Ściany zewnętrzne: bloczki silikatowe 24 cm, styropian 20 cm, tynk zewnętrzny
Strop w budynku: żelbetowy
Kąt nachylenia dachu: 25°
Ogrzewanie: paliwo stałe, c.w.u. wspomagane przez pompę ciepła
Wentylacja: mechaniczna i grawitacyjna
Pokrycie dachu: blacha dachówkowa
Powierchnia dachu: 1146,24 m2
Program: Hol, klatka schodowa, pomieszczenie porządkowe, WC męskie, WC damskie, WC dla osób niepełnosprawnych, szatnia dla personelu pomocniczego, recepcja, biuro, składzik, sala jadalno - taneczna, rozdzielnia kelnerska, zmywalnia naczyń, kuchnia, korytarz, chłodnia, magazyn na produkty suche, magazyn na napoje i alkohol, pomieszczenie obróbki warzyw / jaj, szatnia personelu kuchni, kotłownia, pomieszczenie techniczne, lokal mieszkalny właściciela (przedsionek, WC, korytarz, pokój z aneksem kuchennym, 3 pokoje, garderoba, łazienka), 6 pokoi 2 osobowych, 1 pokój 1 osobowy (dla os. niepełnosprawnej), antresola.

W budynku zaprojektowano również instalację fotowoltaiczną na dachu o mocy 10,2 kWp, która będzie generować prąd na potrzeby zasilania wentylacji mechanicznej, urządzeń pomocniczych do co i cwu, zasilania pompy ciepła do cwu oraz częściowo oświetlenia wbudowanego.

Powierzchnia zabudowy: 871.55 m²
Powierzchnia użytkowa: 1238.13 m²
Kubatura: 8240.70 m³
Szerokość działki: 26.05 m
Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 62
Kąt nachylenia dachu: 25°
Ilość pokoi: 10
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 11,63 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Wskaźnik energii pierwotnej: 9,71 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: piętro, antresola
Typ: gastronomiczne, motele, piętrowe, komercyjne, projekt hotelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, konferencyjne, projekty budynków konferencyjnych, projekt budynku konferencyjnego, Projekty domów weselnych, z fotowoltaiką
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA 3 EGZ. PROJEKTU 4 400PLN

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej