Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 49 71 |
Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.
LK-11 To projekt prostego budynku o charakterze hotelowo-gastronomicznym z częściowym podpiwniczeniem. Doskonale nadaje się na inwestycję pod motel pracowniczy. Na parterze stworzyliśmy salę restauracyjną, oraz zaplecze kuchenne, a na poddaszu są pokoje noclegowe dla gości. W architekturze wyróżnia się subtelne wysunięcie piętra w elewacji frontowej, oraz dach kopertowy z połaciami o niskim kącie nachylenia.
1. Pomieszczenie techniczne 18,5 m2 2. Kotłownia 5,6 m2 3. Magazyn 11,4 m2 4. Magazyn 18,7 m2 5. Hall 15,8 m2 6. Magazyn sprzętu i mebli 10,2 m2 7. Magazyn napojów 11,6 m2 8. WC 4,8 m2 9. Chłodnia 8,1 m2 10. Komunikacja + 1/2 schodów 10,0 m2 11. Schowek 3,8 m2
W LK-11 zaprojektowaliśmy częściowe podpiwniczenie, w którym rozmieściliśmy pomieszczenia gospodarczo-techniczne np: magazyny, kotłownię, chłodnię, pomieszczenie techniczne, WC etc.
|
1. Wiatrołap 6,2 m2 2. Poczekalnia 9,0 m2 3. Komunikacja 44,9 m2 4. Komunikacja + 1/2 schodów 15,2 m2 5. Recepcja 6,2 m2 6. Szatnia 9,1 m2 7. Sala restauracyjna 54,0 m2 8. Kuchnia 20,0 m2 9. Przygotowalnia 3,8 m2 10. Zmywalnia naczyń 8,0 m2 11. Komunikacja + 1/2 schodów 16,4 m2 12. Chłodnia 5,3 m2 13. Pomieszczenie socjalne 16,9 m2 14. Pomieszczenie administracyjne 8,8 m2 15. Łazienka 5,0 m2 16. WC męski 2,6 m2 17. WC dla kobiet i osób niepełnosprawnych 4,9 m2 18. Łazienka dla osób niepełnosprawnych 3,7 m2 19. Pokój dla niepełnosprawnych 10,9 m2 20. Wiatrołap zaplecza 4,2 m2
Na parterze zaprojektowaliśmy salę restauracyjną, z zapleczem kuchennym. Do dyspozycji pracowników jest pomieszczenie socjalne, oraz pomieszczenie administracyjne. Przyjmowanie gości odbywa się w przestronnym holu, gdzie jest szatnia, recepcja i poczekalnia. Do dyspozycji gości niepełnosprawnych przygotowaliśmy pokój z łazienką. Za recepcją jest natomiast węzeł sanitarny dla pracowników i gości. |
1. Komunikacja + 1/2 schodów 51,8 m2 2. 1/2 schodów 6,8 m2 3. Pokój z przedpokojem 19,8 m2 4. Łazienka 3,1 m2 5. Pokój z przedpokojem 18,7 m2 6. Łazienka 4,6 m2 7. Pokój z przedpokojem 14,7 m2 8. Łazienka 4,0 m2 9. Pokój z przedpokojem 14,0 m2 10. Łazienka 4,0 m2 11. Pokój z przedpokojem 14,3 m2 12. Łazienka 3,9 m2 13. Pokój z przedpokojem 15,3 m2 14. Łazienka 3,9 m2 15. Pokój z przedpokojem 15,0 m2 16. Łazienka 3,7 m2 17. Pokój z przedpokojem 15,2 m2 18. Łazienka 3,8 m2 19. Pokój z przedpokojem 20,2 m2 20. Łazienka 3,2 m2 Na poddaszu przygotowaliśmy 9 pokoi, a każdy z nich posiada własną łazienkę. Pokoje numer 3 i 19 mają większy od pozostałych pokoi metraż ~20m2.
|
Bryła budynku jest bardzo prosta. Bazuje na planie prostokąta, nie ma w niej elementów, które mogłyby niepotrzebnie podwyższyć koszty budowy. W tym projekcie liczy się przede wszystkim prostota i funkcjonalność. W elewacji frontowej zastosowaliśmy ciekawy wizualnie zabieg wysuwając lekko do przodu piętro. Projekt do realizacji potrzebuje działki o szerokości 27.30 m. |
LK-11 to projekt piętrowego budynku hotelowo-gastronomicznego, który posiada częściowe podpiwniczenie.
Budynek hotelowo - gastronomiczny, piętrowy z częściowo adaptowanym strychem, częściowo podpiwniczony. Wykonany w technologii tradycyjnej. Ściany zewnątrzne: pustak ceramiczny, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny. Kąt nachylenia dachu wynosi: 16°. Program: restauracja, 11 pokoi hotelowych, zaplecze restauracyjne, zaplecze administracyjno - socjalne, wentylatornia, magazyny, kotłownia. |
Powierzchnia zabudowy: 337.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 966.60 m² Kubatura: 3548.10 m³ Szerokość działki: 22.60 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 3 Liczba pomieszczeń: 51 Kąt nachylenia dachu: 16° Ilość pokoi: 10 Pokój na parterze: Tak Wysokość budynku: 11.27 m Rodzaj ogrzewania: pompa ciepła |
Możemy dostosować ten projekt do
Twoich potrzeb, napisz
co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Garaż: bez garażu Piwnica: częściowo podpiwniczony Poddasze: piętro Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt motelu Technologia: tradycyjna Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Katarzyna Hodor
ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :
|
Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki sprawdź szczegóły >> Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl
|