Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 49 71 / PN - PT od 16 do 18: 790 625 570 |
Bryła budynku sprawia zespolonej z kilku elementów, które razem tworzą spójną całość. Dzięki temu jest ona bardziej atrakcyjna i umożliwia organizację wokół obiektu kilka miejsc idealnych do zaplanowania ogrodu lub tarasu. W strefie frontowej utworzono obszerny taras z podjazdem, dzięki czemu spełnia on również potrzeby osób niepełnosprawnych lub z małymi dziećmi, co korzystnie wpłynie na opinię o tym miejscu. Całość przykrywa dach dwuspadowy. |
1. WIATROŁAP 13,2 m² 2. HALL+ KOMUNIKACJA 36,5 m² 3. WC MĘSK 8,0 m² 4. WC DAMSKI + NIEPEŁNOSPRAWNYCH 5,6 m² 5. WC PERSONELU 4,6 m² 6. MAGAZYN 2,6 m² 7. SALA RESTAURACYJNA 46,7 m² 8. SALA BAROWA 17,1 m² 9. ZMYWALNIA NACZYŃ STOŁOWYCH 7,8 m² 10. CHŁODNIA 4,6 m² 11. KUCHNIA GŁÓWNA 24,3 m² 12. PRZYGOTOWALNIA 5,9 m² 13. WYPARZALNIA JAJ 3,6 m² 14. ZMYWALNIA NACZYŃ KUCHENNYCH 3,6 m² 15. POMIESZCZENIE NA ODPADKI 4,4 m² 16. KORYTARZ 8,3 m² 17. MAGAZYN 13,9 m² 18. POKÓJ KIEROWNIKA 8,4 m² 19. POKÓJ HOTELOWY DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH 21,1 m² 20. POKÓJ SOCJALNY 17,5 m² 21. WC + NATRYSK 5,1 m² 22. KORYTARZ 6,6 m² 23. KOTŁOWNIA 8,7 m² 24. MAGAZYN SPRZĘTU 17,6 m² 25. ZAPLECZE RECEPCJI 4,0 m² 26. RECEPCJA 7,5 m² Parter tworzy między innymi przestronna sala konsumpcyjna, którą zaplanowano tuż obok głównego wejścia do budynku. Jej poprawne funkcjonowanie umożliwia zaplecze z kuchnią, magazynami oraz węzły sanitarne. Po lewej stronie budynku znajduje się recepcja, pomieszczenia pracownicze i magazyn sprzętu. Na parterze zorganizowano również pokój dla osób niepełnosprawnych z przystosowaną łazienką. |
1. HALL + KOMUNIKACJA 74,3 m² 2. POKÓJ HOTELOWY 23,3 m² 3. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m² 4. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m² 5. POKÓJ HOTELOWY 16,8 m² 6. POKÓJ HOTELOWY 16,8 m² 7. POKÓJ HOTELOWY 20,5 m² 8. POKÓJ HOTELOWY 20,5 m² 9. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m² 10. POKÓJ HOTELOWY 20,8 m² 11. POMIESZCZENIE PORZĄDKOWE 3,5 m² 12. PRALNIA + PRASOW. 19,7 m² Na poddaszu zaprojektowano przestrzeń z pokojami noclegowymi. Zaplanowano ich dziewięć i zaopatrzono w prywatne łazienki. Ponadto ich pracę wspomaga pomieszczenie porządkowe oraz pralnia. |
Forma obiektu należy do rozwiązań ciekawych, a przy tym nawiązuje do tradycji. Zaplanowanie kilku brył, które tworzą spójną całość umożliwiły utworzenie komfortowego wnętrza, które z pewnością będzie odpowiadać zarówno pracownikom, jak i gościom.
Budynek hotelowo-gastronomiczny, parterowy z użytkowym poddaszem, bez podpiwniczenia. Wykonany w technologii tradycyjnej. Ściany zewnętzrne: pustak ceramiczny 25 cm, styropian 10 cm, tynk zewnętrzny. Stropy w budynku: żelbetowe. Kąt nachylenia dachu wynosi: 40°. Program: restauracja, 10 pokoi hotelowych, zaplecze administracyjno-socjalne. |
Powierzchnia zabudowy: 472.20 m²
Powierzchnia użytkowa: 585.30 m² Kubatura: 3015.00 m³ Szerokość działki: 21.90 m Ilość kondygnacji: 2 Liczba pomieszczeń: 39 Kąt nachylenia dachu: 40° Ilość pokoi: 10 Pokój na parterze: Nie Wysokość budynku: 9.64 m Rodzaj ogrzewania: gazowe |
Możemy dostosować ten projekt do
Twoich potrzeb, napisz
co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Garaż: bez garażu Piwnica: bez podpiwniczenia Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt motelu Technologia: tradycyjna Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Kinga Ściegienny |
Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki sprawdź szczegóły >> Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl
|