Projekt Hotel Kod: LK-12
Masz pytania, chcesz zamówić projekt. Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71 /
PN - PT od 16 do 18: 790 625 570
Model

Bryła budynku jest wydłużona co umożliwia realizację projektu na stosunkowo wąskich działkach. W elewacji frontowej uwagę przykuwa efektowna kolumnada podtrzymująca balkon. Pięknie prezentują się także lukarny balkonowe w elewacjach bocznych, oraz rzadko spotykany dach mansardowy. Aby wydobyć piękno architektury obiektu, warto zadbać o odpowiednie oświetlenie budynku z zewnątrz. Do realizacji LK-12 potrzeba działki o szerokości minimum 31 metrów.

Elewacje
elewacja ogrodowa
elewacja frontowa
elewacja boczna
elewacja boczna
Rzut piwnicy

Piwnica
1. Kotłownia 16,6 m2
2. Pom. techniczne 10,7 m2
3. Pom. obróbki warzyw 9,7 m2
4. Chłodnia warzyw 8,3 m2
5. Komunikacja 30,6 m2
6. Magazyn na napoje 9,8 m2
7. Pom. na zamrażarki 9,3 m2
8. Magazyn naczyń stołowych 12,9 m2
9. Sala degustacyjna + schody 57,4 m2
10. Pom. techniczne windy 2,4 m2
11. Magazyn produktów suchych 13,6 m2
12. Komunikacja 9,9 m2
13. Mag. środków czystości 3,9 m2
14. Mag, opakowań zwrotnych 5,6 m2
15. Pomieszczenie do obróbki jaj 2,5 m2
16. Pomieszczenie techniczne 1,6 m2
17. Archiwum 7,6 m2
18. WC+natrysk 4,3 m2
19. Pomieszczenie socjalne 8,0 m2
20. Pomieszczenie socjalne 7,9 m2
21. WC+natrysk 4,3 m2
22. Pralnia podręczna 7,7 m2

 

W piwnicy zaprojektowaliśmy przestrzeń na pomieszczenia techniczne, socjalne dla pracowników oraz zaplecze kuchni wraz salą degustacyjną. Są tu także pomieszczenia magazynowe.

 

Rzut parteru

Parter
1. Wiatrołap 4,6 m2
2. WC dla osób niepełnosprawnych 4,4 m2
3. WC meski 5,4 m2
4. Przedsionek 3,8 m2
5. Przedsionek 3,5 m2
6. Hall + 1/2 komunikacji 31,4 m2
7. Szatnia 11,6 m2
8. WC damski 6,1 m2
9. Zmywalnia talerzy 6,8 m2
10. Zmywalnia pojemników 4,9 m2
11. Odbiór 4,5 m2
12. Wydawanie 4,5 m2
13. WC dla personelu 2,7 m2
14.Magazyn dobowy 7,2 m2
15. Korytarz+ schody gos. 15,7 m2
16. Pom. gospodarcze 6,0 m2
17. Recepcja 6,4 m2
18. Sala taneczna 109,7 m2
19. Bar 8,0 m2
20. Zmywalnia 12,5 m2
21. Kuchnia 32,4 m2
22. Rozdzielnia kelnerska 7,6 m2
23. Bar 8,0 m2
24. Klatka schodowa 20,3 m2
25. Sala bankietowa 242,4 m2

 

Parter w większości zajmuje sala bankietowa na 130 osób oraz sala taneczna, każda z nich ma osobny bar. Doskonale rozplanowana kuchnia z zapleczem umożliwi sprawną obsługę gości. Na parterze jest także recepcja przy wejściu oraz węzeł sanitarny przystosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych.

 

Rzut I piętra

Piętro
1. Korytarz + komunikacja 111,2 m2
2. Łazienka 4,5 m2
3. Pokój 9,1 m2
4. Hall 4,5 m2
5. Pokój 13,6 m2
6. Łazienka 3,1 m2
7. Pokój 15,6 m2
8. Hall 3,3 m2
9. Łazienka 2,9 m2
10. Łazienka 2,9 m2
11. Pokój 16,4 m2
12. Hall 3,2 m2
13. Pokój 12,3 m2
14. Hall 3,1 m2
15. Łazienka 2,7 m2
16. Łazienka 2,6 m2
17. Pokój 12,1 m2
18. Hall 2,6 m2
19. Hall2,6 m2
20. Pokój 12,1 m2
21. Łazienka 2,6 m2
22. Łazienka 2,6 m2
23. Pokój 12,1 m2
24. Hall 2,6 m2
25. Hall 2,6 m2
26. Pokój 12,1 m2
27. Łazienka 2,5 m2
28. Pokój 12,3 m2
29. Hall 2,9 m2
30. Łazienka 2,6 m2
31. Łazienka 2,6 m2
32. Hall 2,9 m2
33. Pokój 12,3 m2
34. Pokój 12,1 m2
35. Łazienka 2,5 m2
36. Hall 2,6 m2
37. Hal|2,6 m2
38. Pokój 12,1 m2
39. Łazienka 2,6 m2
40. Łazienka 2,6 m2
41. Pokój 12,1 m2
42. Hall 2,6 m2
43. Hall 2,6 m2
44, Pokój 12,2 m2
45. Łazienka 2,7 m2
46. Komunikacja 16,9 m2
47. Pokój 12,6 m2
48. Pralnia podręczna 12,4 m2
49. Pokój 11,6 m2
50. Hall 12,4 m2
51. Mag. podręczny na pościel 5,9 m2
52. Mag. na środki czystości 5,2 m2
53. Łazienka 4,6 m2
54. Łazienka 3,4 m2
55. Wiatrołap 2,2 m2
56. Pokój 16,7 m2
57. Kuchnia 8,7 m2
58. Magazyn podręczny 6,1 m2
59. Spiżarnia 5,5 m2
60. Łazienka 3,0 m2
61. Hall 3,2 m2
62. Pokój 15,6 m2
63. Pokój 15,6 m2
64. Hall 3,2 m2
65. Łazienka 3,0 m2

 

Na pierwszym piętrze zaprojektowaliśmy pokoje z łazienkami dla gości, są tu także magazyny na pościel czystą i brudną oraz wydzielona strefa mieszkalna składającą się z salonu z aneksem kuchennym, spiżarni, dwóch sypialni, łazienki i WC.

 

Rzut poddasza


Poddasze
1. Hall 70,9 m2
2. Łazienka 3,6 m2
3. Pokój 18,6 m2
4. Pokój 17,7 m2
5. Łazienka 3,6 m2
6. Łazienka 3,8 m2
7. Pokój 19,7 m2
8. Pokój 19,7 m2
9. Łazienka 3,8 m2
10. Łazienka 3,6 m2
11. Pokój 17,7 m2
12. Magazyn 7,6 m2
13. 1/2 komunikacji 22,4 m2
14. Łazienka 4,2 m2
15. Pokój 15,3 m2
16. Hall 2,9 m2
17. Hall 2,9 m2
18. Pokój 13,8 m2
19. Łazienka 3,9 m2
20. Pokój 18,6 m2
21. Hall 3,4 m2
22. Łazienka 3,3 m2
23. Hall 6,3 m2
24. Pokój 15,6 m2
25. Łazienka 3,4 m2
26. Łazienka 4,1 m2
27. Pokój 22,2 m2
28. Pokój 29,1 m2
29. Łazienka 3,9 m2

Na poddaszu zaprojektowaliśmy pokoje dla gości, każdy posiada własną łazienkę. Dodatkowo przy klatce schodowej umiejscowiliśmy magazyn, pomocny w utrzymaniu porządku na poddaszu.

 

Przekrój

LK-12 to atrakcyjny wizualnie projekt gastronomiczno-hotelowy, który posiada w programie apartament mieszkalny

 

Budynek gastronomiczno-hotelowo-apartamentowy LK-12, dwupiętrowy z poddaszem użytkowym i częściowym podpiwniczeniem.
Budynek można również zaadaptować na dom opieki dla osób starszych.
Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny ceramiczny 29 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny, stropy ceramiczne TERIVA.
Ogrzewanie: kotłownia zlokalizowana w piwnicy
Program: sala bankietowa na 130 osób, sala taneczna, sala degustacyjna, 28 pokoi hotelowych z łazienkami, recepcja, bar, zaplecze kuchenne, zaplecze magazynowe, część kateringowa oraz wydzielona część mieszkalna składająca się z salonu z aneksem kuchennym, 2 pokoi, łazienki oraz WC z pralnią.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja mechaniczna wywiewna sali bankietowej, wewnętrzne hydranty przeciw pożarowe)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- zestawienie materiałów budowlanych
- zgoda na zmiany w projekcie

Zobacz ten projekt w lustrzanym odbiciu

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 666.30 m²
Powierzchnia użytkowa: 1721.70 m²
Kubatura: 8233.40 m³
Szerokość działki: 31.00 m
Ilość kondygnacji: 4
Liczba pomieszczeń: 123
Kąt nachylenia dachu: 30°
Ilość pokoi: 22
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 12.88 m
Rodzaj ogrzewania: gazowe
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: częściowo podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego
Technologia: tradycyjna

Autorzy projektu: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej