Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt OŚNIEŻA 2 L-6649 - Realizacja
Domek piękny. Jesteśmy w trakcie budowy. Idealnie wpasował się w nasze marzenie co do domu na terenie leśnym, wiejskim. Taka nasza stodoła. Chcemy go zrobić w większości w drewnie i cegle.
Wprowadziliśmy kilka zmian: zamknęliśmy kuchnie, pomniejszylismy kotłownie, zmieniliśmy okna w kuchni, na gó ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
B.
2
2022-01-19 01:05:28
Projekt FAVIANIS DM-6713 - Favianis zmiany
Witam,czy projekt można wydłużyć o 1.5 metra od strony salonu nr8. Oraz ściany wykonać z porothermu 25, ogrzewanie pompa ciepla. Czy wasz zespół może takie zmiany wykonać?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Rafal
1
2022-01-18 13:06:57
Projekt HEMARIA DM-6633 - Strop
Witam,
Czy dach projektu jest jednocześnie sufitem domu, czy istnieje w projekcie sufit np podwieszany?
Jaki byłby koszt zmiany przez Państwa kąta dachu do 30 stopni, takie mam WZ.
Projekt FLESANTE DM-6786 - Dom DM-6786 Flesante
Mam pytania dotyczące projektu domu DM-6786 Flesante:
1. Czy jest zaprojektowany jako mieszkalny?
2. Jeżeli jest budynkiem mieszkalnym, czy spełnia obowiązujące normy i warunki techniczne?
3. Czy w skład projektu wchodzi:
- projekt architektoniczny,
- kompletny projekt techniczny,
- charak ...
Projekt ITALICA 2 L-6718 - Szukam osób budujących ten projekt
Buduje ten projekt tylko odbicie lustrzane po wielu zmiach. Szukam osób które są w trakcie budowy bądź juz ja ukończyły mam kilka pytań.jestwm na etapie SSZ z podlogowka i w kwietniu elektryka rekuperacja zamykanie ścianek na poddaszu i zasyp Wełna. Zapraszam na mojego instageama @italicazezmianami ...
Projekt ZŁOTLINEK B DM-6596 B - Zmiana technologii, podniesienie domu, zmiana układu pomieszczeń
Dzień dobry,
Jestem zainteresowany projektem domu ZŁOTLINEK B Kod: DM-6596 B. Zanim jednak kupię u Państwa projekt chciałbym się dowiedzieć czy wszystkie wprowadzone zmiany mógłbym zrobić u państwa i jaki byłby wtedy ostateczny koszt projektu.
- Najistotniejsza sprawa czy dom można "postawić ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Bartosz Goryluk-Gierszewski
1
2022-01-17 15:22:37
Projekt LIGUSTR DM-6637 - Witam.
Czy do projektu dołączony jest kosztorys, jeżeli nie to do kogo trzeba się zwrócić aby go wykonał i czy można zrezygnować ze spiżarni na rzecz wiatrołapu?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Kasia
1
2022-01-17 14:23:15
Projekt ZALASEK DM-6651 - Pompa ciepla
Dobry wieczór,
Jesteśmy zainteresowani zakupem projektu. Bardzo proszę o informację czy można nanieść w nim zastosowanie pompy ciepła?
Pozdrawiam,
Weronika Gawron
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Weronika
1
2022-01-17 14:03:23
Projekt NARBO DM-6782 - Zmiana sposobu ogrzewania
Dzień dobry, czy po zakupie tego projektu można zmienić ogrzewanie na gazowe plus taki jak w projekcie będą panele fotowoltaiczne. Czy dom spełni wymagania WT2021. Dziękuję.