Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt FISOLO DM-6791 - Zmiany
Witam czy w tym projekcie można zmienić sposób ogrzewanie na kocioł na paliwo stałe? Jaki jest koszt takich zmian w projekcie. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
Projekt SZANTA 2 L-6528 - Projekt domu SZANTA 2 Kod: L-6528
Dzień dobry.
Jestem wstępnie zainteresowany projektem tego domu, mam jednak kilka pytań:
1) Czy jest możliwość przesłania zestawienia materiałów dla projektu domu SZANTA 2 Kod: L-6528?
2) Jaka jest projektowana wartość wskaźnika energii użytkowej (EU) dla tego budynku, czy można przed zakupem ...
Projekt RYCHNÓW N DM-6302 N - Zmiana w projekcie.
Czy jest możliwość likwidacji ściany pomiędzy salonem a kuchnią?.chcialbym również zrezygnować z kotłowni, wprowadzając ogrzewanie matami podczerwieni. Wówczas kominek byłby w salonie na ścianie graniczacej z przedpokojem. Chciałbym dodać okna na ścianie szczytowej a zlikwidować okna z lewej strony ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Michał, abbelard@mail.com
1
2022-01-04 15:06:20
Projekt CELOZJA 2 L-6616 - Pytanie o projekt
Czy w tym projekcie domu jest kominek w salonie?I minimalna szerokosc i dlugosc dzialki to jaka?I ten strop mozna tradycyjna wiezbe dachowa a strop zrobic belkowy belka co 60cm?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Kamila
1
2022-01-04 14:28:32
Projekt EPIDUS 2 L-6773 - Zapytanie o wymiar pod schodami
Dzień dobry, chciałbym się zapytać o wymiary pod schodami albo zobrazowanie tej przestrzeni, bo myślę o urządzeniach grzewczych w tym miejscu, pozdrawiam
Łukasz Kubiak
lukasgreeen@gmail.com
725-112-229 tel.
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Łukasz
1
2022-01-04 11:38:02
Projekt IRYZYNA DM-6645 - Iryzyna
Dzień dobry.
Mam pytanie o konstrukcję dachu. Czy jest to dach tylko krokwiowy? Nie są przewidziane nawet jętki? Patrząc na rysunki tak właśnie wygląda. Czy w związku z tym do pokrycia można użyć ceramiki?
A ew panele słoneczne?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Marek
1
2022-01-03 15:48:52
Projekt BRIGA DM-6698 - Szalunek tracony
Witam czy mogę wybudować ten dom na płycie lanej tak zwanym szalunku traconym czyli układam steropianowe fundamenty i w to leje beton
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Spik
1
2022-01-03 15:19:20
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Celozja 1
Witam.Interesuje mnie ten projekt Celozja 1 .Ale dlaczego przy nim jest napisane, że nie potrzebne jest pozwolenie,skoro przekracza 70 M2?Pozdrawiam Kamila Ziółkowska
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Kamila Ziółkowska
1
2022-01-02 21:53:24
Projekt IZELIA DM-6741 - Pozwolenie
Mam pytanie odnośnie pozwolenia na budowę. Jak mówi opis jest to projekt domu beż pozwolenia wg prawa budowlanego od stycznia 2022. Niestety czytając to prawo wszedzie widze do 70m². Źle to zrozumiałam czy są jakieś nieścisłości?