Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Płyta fundamentowa
Dzień dobry,
Czy jest możliwość wprowadzenia zmian w ww projekcie : 1) posadowienie na płycie fundamentowej (teren z wysoko polozonymi wodami gruntowymi) 2) kat nachylenia dachu 30 stopni?
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - 3 egzemplarze
Witam, chciałabym uzyskać informację dlaczego po zakupie projektu dostaje 3 egzemplarze projektu a nie 4 tak jak jest niezbędne do uzyskania w starostwie pozwolenia na budowę?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Anna
1
2020-10-02 08:10:40
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Zmiana pokrycia dachowego
Witam państwa, zmieniłem rodzaj dachu z kratownicy na więźbę tradycyjna , w projekcie jest blachodachowka, czy jest możliwośc zmienić pokrycie na dachówkę bez dodatkowych kosztowy? Czy trzeba trzeba na nowo adaptować pokrycie?
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - witam
Zamowiłam u Państwa projekt domu celozja1 . Czy w projekcie są wszystkie pozwolenia chciałabym powiekszyć taras i podwyższyć fundament z powodu mokrego gruntu .Czy bedzie potrzebna zgoda pozdrawiam .
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Urszula Kipar urszulakipar@gmail.com
1
2020-09-14 08:43:44
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Zmiany
Witam mam pytanie czy w projekcie można zmienić takie elementy jak dodanie stropu,podwyższenie kalenicy oraz zamontowanie okien dachowych w celu wykorzystania góry. jaki będzie koszt projektu
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - DM-6616 Celozja 1
Witam jestem zainteresowana zakupem projektu Celozja 1 jednak moje warunki zabudowy narzucają kąt nachylenia dachu 30-40 stopni i nie wiem jak to rozwiązać, czy państwo są w stanie zmienić projekt by dostosować dach do wymogów wz. Pozdrawiam
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Katarzyna Rybarczyk
1
2020-08-17 11:29:42
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Jaki byłby koszt adaptacji?
Witam chciałaby wiedzieć czy jest możliwość wprowadzenia drobnych zmian tzn by nie było wnęki przy wejściu - w prostokącie cały dom i nad wejściem by był daszek - jeśli tak to jaki będzie koszt?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Dorota Paź
1
2020-08-10 16:04:37
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - kalenica.
Dzień dobry,
Czy istnieje możliwość podwyższenia kalenicy w zakresie od 20 do 50 cm??
Czy konstrukcja dachu pozwala na zamontowanie dachówki ?? Przy tym kącie nachylenia dachu?
Pozdrawiam
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Słup żelbetowy
Witam,
W projekcie jest ujęty słup żelbetowy w przy kominie w kotłowni. Chciałem zapytać jaka funkcje on spełnia? Czy ma za zadanie podparcie nadproża? Czy wzmocnienie alej ściany nośnej?
Pozdrawiam