Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 49 71 |
za pomocą formularza kliknij >>
Projekt budynku gastronomicznego z zapewnionym zapleczem noclegowym. Idealnie sprawdzi się również jako dom weselny lub pensjonat. Główny atut projektu stanowi zapewnienie sali bankietowej nawet dla 200 osób oraz wydzielenie pokoi noclegowych na poddaszu. Powierzchnia użytkowa budynku pozwoli na organizację obiektu wielofunkcyjnego z bardzo dobrze wydzielonymi strefami. Wydłużona forma dodatkowo umożliwi stworzenie reprezentacyjnej strefy zewnętrznej, co z pewnością podkreśli całość założenia i pozwoli na przyciągnięcie uwagi większej liczby ludzi.
Parter: 722,20 m² 1. Hall + szatnia 41,8 m² 2. WC dla osób niepełnosprawnych 3,4 m² 3. WC męski 10,1 m² 4. WC damski 10,1 m² 5. Klatka schodowa 18,9 m² 6. Biuro 16,6 m² 7. Sala konsumpcyjna 307,8 m² 8. Bar 14,3 m² 9. Magazyn porządkowy 10,2 m² 10. Rozdzielnia 3,4 m² 11. Zmywalnia 9,2 m² 12. Kuchnia 42,4 m² 13. Korytarz 3,9 m² 14. Mag. naczyń stołowych 6,9 m² 15. Mag. produktów suchych 5,5 m² 16. Magazyn napojów 4,7 m² 17. Magazyn 4,4 m² 18. Korytarz 28,2 m² 19. Obieralnia / wyparzalnia jaj 6,4 m² 20. Chłodnia 4,7 m² 21. Mag. owoce / warzywa 4,5 m² 22. Pomieszczenie socjalne 8,0 m² 23. WC + natrysk 4,2 m² 24. WC + natrysk 4,2 m² 25. Pomieszczenie socjalne 8,0 m² 26. Biuro 20,3 m² 27. Skład opału 9,9 m² 28. Archiwum 5,0 m² 29. Kotłownia 21,0 m² 30. Hall + recepcja 36,0 mV 31. WC 2,9 m² 32. WC dla osób niepełnosprawnych 3,5 m² 33. Pokój dla osób niepełnosprawnych 17,1 m² 34. Łazienka dla osób niepełnosprawnych 5,9 m² 35. Klatka schodowa 18,9 m² Na parterze wydzielono bardzo przestronną salę konsumpcyjną, w której można bez przeszkód zorganizować salę weselną z wydzielonym miejscem do tańca. Ponadto znajdują się tu liczne pomieszczenia usprawniające pracę restauracji tj. kuchnia, magazyny, pomieszczenia techniczne i socjalne, węzły sanitarne itp. Do budynku prowadzi kilka wejść, co otwiera wnętrze na strefę zewnętrzną. Po lewej stronie od głównego wejścia zaplanowano również biuro oraz toalety dla gości. |
Poddasze: 582,90 m² 1. Komunikacja 4,5 m² 2. Hall 143,7 m² 3. WC 3,6 m² 4. Sala konferencyjna 57,5 m² 5. Sala konferencyjna 57,5 m² 6. WC 3,6 m² 7. Komunikacja 4,5 m² 8. Hall 4,8 m² 9. Mag. bielizny brudnej 2,8 m² 10. Mag. bielizny czystej 5,9 m² 11. Mag. środków czystości 3,8 m² 12. Pokój z łazienką 17,6 m² 13. Pokój z łazienką 17,5 m² 14. Pokój z łazienką 17,7 m² 15. Pokój z łazienką 17,5 m² 16. Pokój z łazienką 17,7 m² 17. Pokój z łazienką 17,7 m² 18. Pokój z łazienką 17,9 m² 19. Apartament: salon z aneksem kuchennym, pokój, łazienka 30,3 m² 20. Pokój z łazienką 17,7 m² 21. Pokój z łazienką 17,7 m² 22. Pokój z łazienką 17,5 m² 23. Pokój z łazienką 17,7 m² 24. Pokój z łazienką 17,7 m² 25. Pokój z łazienką 17,7 m² 26. Apartament: salon z aneksem kuchennym, pokój, łazienka 30,3 m² Na poddaszu wydzielono zarówno prywatne pokoje gościnne jak i dwie sale konferencyjne. Każdy pokój posiada osobną łazienkę, a dwa z nich dodatkowy aneks kuchenny z salonem. |
Bryła budynku należy do bardzo prostych. Nieskomplikowany w rzucie kształt został przykryty dachem dwuspadowym, dzięki czemu jego budowa będzie bardziej oszczędna. Mimo tego budynek jest bardzo ciekawy, dzięki zastosowaniu zadaszonego wejścia, dwóm balkonom wspartym kolumnami oraz licznym świetlikom w połaci dachu. Forma ta jest doskonałym przykładem na stworzenie budynku prostego, a zarazem bardzo atrakcyjnego. |
Konstrukcja budynku nie należy do skomplikowanych rozwiązań. Obiekt jest symetryczny, oparty na prostym kształcie, dzięki czemu jego budowa będzie sprawniejsza, a wnętrze bardziej komfortowe w planowaniu.
Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowo-konferencyjnym K-31, parterowy z poddaszem użytkowym, bez podpiwniczenia, mogący pełnić funkcję domu weselnego, pensjonatu motelu lub zajazdu. Budynek można również zaadaptować na dom opieki dla osób starszych. |
Powierzchnia zabudowy: 800.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 1305.10 m² Kubatura: 6004.90 m³ Szerokość działki: 28.00 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 2 Liczba pomieszczeń: 61 Kąt nachylenia dachu: 25° Ilość pokoi: 14 Pokój na parterze: Nie Wysokość budynku: 9.9 m Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe |
Możemy dostosować ten projekt do
Twoich potrzeb, napisz
co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Garaż: bez garażu Piwnica: bez podpiwniczenia Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt karczmy, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji Technologia: tradycyjna Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :
|
Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki sprawdź szczegóły >> Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl
|