Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 49 71 |
za pomocą formularza kliknij >>
LK-49 To nowoczesny, parterowy projekt budynku komercyjnego. Stworzyliśmy go z myślą o firmach zajmujących się produkcją spożywczą. Ma specjalnie do tego celu przygotowany program. Projekt wyróżnia się atrakcyjnym wyglądem, który podkreślany jest przez zastosowanie odpowiednich materiałów wykończeniowych i detali w elewacjach. Projekt po modyfikacjach w programie można przystosowywać także do innych typów działalności wytwórczej.
Parter: 286,6 m2 1. Korytarz 9,8 m2 2. Kotłownia 6,9 m2 3. Pomieszczenie socjalne 4,5 m2 4. Łazienka z WC 4,8 m2 5. Obróbka warzyw 9,2 m2 6. Pokój śniadań 5,0 m2 7. Pomieszczenie porządkowe 2,2 m2 8. Magazyn 13,8 m2 9. Obróka mięs 9,9 m2 10. Kuchnia 33,2 m2 11. Ekspedycja 10,1 m2 12. Hala wypieków I etap 140,6 m2 13. Hala wypieków II etap 36,6 m2 Parter jest zaplanowany tak, by proces produkcji przebiegał jak najefektywniej. Dla pracowników przygotowaliśmy pełne zaplecze socjalne, na które składa się: pomieszczenie socjalne, pokój śniadań i łazienka z WC. Kotłownia jest osobnym pomieszczeniem z wejściem z zewnątrz. Produkcja jest podzielna na etapy co umożliwia sprawną jej organizację. Największą powierzchnię zajmuje hala wypieków, która podzielona jest na dwie strefy. |
Bryła budynku ma kształt odwróconej litery L, do jego realizacji potrzeba stosunkowo długiej działki, której szerokość powinna wynosić minimum 24.80 m. Poszczególne elewacje są minimalistyczne, co podkreśla nowoczesną architekturę obiektu. Efektownym detalem są szklane daszki nad poszczególnymi wejściami. LK-49 Posiada osobne wejścia do części socjalnej, produkcji, ekspedycji oraz kotłowni.
|
Projekt LK-49 to parterowy projekt budynku, w którym ma się odbywać produkcja spożywcza.
Projekt budynku produkcyjnego (produkcja żywności spożywczej) LK-49, parterowy, bez podpiwniczenia.
Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak YTONG 30 cm, styrpian 15cm, tynk zewnętrzny. Stropodach: żelbetowy. Kąt nachylenia stropodachu: 2%.
|
Powierzchnia zabudowy: 343.80 m²
Powierzchnia użytkowa: 286.50 m² Kubatura: 1564.30 m³ Szerokość działki: 24.80 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 1 Liczba pomieszczeń: 13 Kąt nachylenia dachu: 2.5-3° Pokój na parterze: Nie Wysokość budynku: 5.1 m |
Możemy dostosować ten projekt do
Twoich potrzeb, napisz
co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Garaż: bez garażu Piwnica: bez podpiwniczenia Poddasze: brak poddasza Typ: gastronomiczne, komercyjne, projekt budynku usługowego, projekt budynku gastronomicznego, produkcyjne, projekty budynków produkcyjnych Technologia: YTONG Styl: modernistyczny Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :
|
Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki sprawdź szczegóły >> Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl
|