Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 49 71 |
Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.
Projekt budynku gastronomicznego z możliwością pełnienia funkcji domu weselnego. Doskonały do budowy w terenie z niewielkim spadkiem, który umożliwi doświetlenie części piwnicy światłem naturalnym. Głównym atutem obiektu jest zorganizowanie we wnętrzu bardzo przestronnej sali konsumpcyjnej bez ścian dzielących ją na mniejsze pomieszczenia, dodatkowo otwartej ku górze. Obiekt jest utrzymany raczej w tradycyjnym stylu, zbliżonym do rozwiązań podhalańskich. Swoim wyglądem przypomina reprezentacyjny dworek, co podnosi prestiż całego założenia.
ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA ZDJĘĆ Z REALIZACJI.
1. Komunikacja 9,9 m2 2. WC 5,9 m2 3. Przebieralnia 4,9 m2 4. Pokój socjalny 4,9 m2 5. Magazyn bielizny brudnej 11,4 m2 6. Pomieszczenie gospodarcze 26,6 m2 7. Pomieszczenie gospodarcze 17,4 m2 8. Pomieszczenie gospodarcze 33,6 m2 9. Pomieszczenie gospodarcze 14,6 m2 10. Komunikacja 14,0 m2 11. Skład opału 6,3 m2 12. Kotłownia 13,2 m2 Częściowe podpiwniczenie umożliwiło organizację w tej strefie pomieszczeń wspomagających pracę całego obiektu. Strefę tę doświetla światło dzienne, a dostęp do niej jest umożliwiony bezpośrednio z zewnątrz dzięki zaplanowaniu budynku na spadku. Znajdują się tu pomieszczenia gospodarcze, socjalne, kotłownia oraz toaleta. |
1. Hall 22,3 m2 2. Sala konsumpcyjna 269,9 m2 3. Bar 3,3 m2 4. Rozdzielnia kelnerska 5,6 m2 5. Zmywalnia 9,8 m2 6. Kuchnia 27,9 m2 7. Korytarz + schody 14,9 m2 8. Pomieszczenie do obróbki jaj i warzyw 7,0 m2 9. Magazyn zasobów kuchennych 3,2 m2 10. Korytarz 8,7 m2 11. Magazyn produktów sypkich 12,1 m2 12. WC dla personelu 3,3 m2 13. Magazyn / chłodnia 12,0 m2 14. Sala bankietowa 58,0 m2 15. WC męski 10,5 m2 16. Przedsionek 6,5 m2 17. Szatnia 10,0 m2 18. Przedsionek 3,1 m2 19. WC damski 4,7 m2 20. WC dla osób niepełnosprawnych 4,4 m2 21. Klatka schodowa 11,0 m2 Na parterze zorganizowano dwie sale dla gości. Większa z powodzeniem może służyć jako sala restauracyjna lub weselna, mniejsza natomiast idealnie sprawdzi się przy planowaniu bankietów lub konferencji. Dodatkowo znajdują się tu: kuchnia, toalety dla gości i personelu oraz magazyny. Największa sala jest otwarta wertykalnie dzięki niezastosowaniu stropu w części poddasza. |
1. Korytarz 2,0 m2 2. Hall 8,8 m2 3. Magazyn bielizny czystej 7,7 m2 4. Pokój gościnny 21,5 m2 5. Łazienka 3,0 m2 6. Pokój gościnny 28,8 m2 7. Przedsionek 2,5 m2 8. WC 1,7 m2 9. Pokój gościnny 33,3 m2 10. Kuchnia 13,5 m2 11. Pustka nad parterem Poddasze może służyć jako część mieszkalna właściciela obiektu lub pomieszczenia do wynajęcia. Umieszczono tu trzy pokoje, w tym jeden z prywatną toaletą, łazienkę oraz kuchnię doświetloną przez świetlik w połaci dachu. |
Zastosowanie kształtu litery T wpływa na odbiór wizualny i doskonale urozmaica formę. Tradycyjne detale architektoniczne dodają budynkowi stylu i podkreślają jego dworkowy charakter. Przenikające się składowe bryły doskonale ze sobą współgrają tworząc przyjemny dla oka kształt. Obiekt wpisze się w teren ze spadkiem nie naruszając jego formy, co wpłynie korzystnie zarówno na odbiór krajobrazu, jak i samego budynku. |
Budynek o bardzo dużej przestrzeni użytkowej pozwoli na organizację we wnętrzu wszystkich potrzebnych pomieszczeń do prowadzenia obiektu wielofunkcyjnego. Dzięki zaprojektowaniu poddasza użytkowego doskonale nadaje się on zarówno do prowadzenia działalności usługowej, jak i na obiekt mieszkalny.
Projekt budynku gastronomicznego pełniący funkcję domu weselnego K-17 |
Powierzchnia zabudowy: 579.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 793.00 m² Kubatura: 3912.00 m³ Szerokość działki: 28.00 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 2 Liczba pomieszczeń: 33 Kąt nachylenia dachu: 30° Ilość pokoi: 3 Pokój na parterze: Nie Wysokość budynku: 8.06 m Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe Wskaźnik energii pierwotnej: 70 kWh/(m²·rok) |
Możemy dostosować ten projekt do
Twoich potrzeb, napisz
co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Garaż: bez garażu Piwnica: częściowo podpiwniczony Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt domu weselnego, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji Technologia: tradycyjna Styl: podhalański Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :
|
Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki sprawdź szczegóły >> Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl
|