28.09.2022 12:04Dzień dobry, do jakiej kategorii obiektów kwalifikują Państwo ten projekt? | |
28.09.2022 12:18 Dzień dobry, obiekt jest zakwalifikowany do kategorii XIV. Pozdrawiamy. |
Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 49 71 |
Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.
Projekt budynku z przeznaczeniem pod obiekt gastronomiczny, który można również zaadaptować pod dom weselny lub karczmę. Do jego atutów należy wydzielenie na poddaszu strefy mieszkalnej dla właściciela obiektu. Przestrzeń tą można również przeznaczyć pod wynajem. Budynek idealnie sprawdzi się na terenach ze spadkiem, co umożliwi realizację piwnicy naturalnie doświetlonej światłem słonecznym. Wnętrze tworzy między innymi duża sala konsumpcyjna, w której można również zorganizować parkiet taneczny. Została ona otwarta wertykalnie poprzez brak przykrycia stropem części poddasza. Obiekt jest utrzymany w tradycyjnym stylu przypominającym dworek.
1. Komunikacja 9,9 m2 2. WC 5,9 m2 3. Przebieralnia 4,9 m2 4. Pokój socjalny 4,9 m2 5. Magazyn bielizny brudnej 11,4 m2 6. Pomieszczenie gospodarcze 26,6 m2 7. Pomieszczenie gospodarcze 17,4 m2 8. Pomieszczenie gospodarcze 33,6 m2 9. Pomieszczenie gospodarcze 14,6 m2 10. Komunikacja 14,0 m2 11. Skład opału 6,3 m2 12. Kotłownia 13,2 m2 W częściowym podpiwniczeniu zaplanowano przestrzeń techniczną. Należą do niej pomieszczenia gospodarcze, socjalne, węzły sanitarne oraz toaleta. |
1. Hall 22,3 m2 2. Sala konsumpcyjna 269,9 m2 3. Bar 3,3 m2 4. Rozdzielnia kelnerska 5,6 m2 5. Zmywalnia 9,8 m2 6. Kuchnia 27,9 m2 7. Korytarz + schody 14,9 m2 8. Pomieszczenie do obróbki jaj i warzyw 7,0 m2 9. Magazyn zasobów kuchennych 3,2 m2 10. Korytarz 8,7 m2 11. Magazyn produktów sypkich 12,1 m2 12. WC dla personelu 3,3 m2 13. Magazyn / chłodnia 12,0 m2 14. Sala bankietowa 58,0 m2 15. WC męski 10,5 m2 16. Przedsionek 6,5 m2 17. Szatnia 10,0 m2 18. Przedsionek 3,1 m2 19. WC damski 4,7 m2 20. WC dla osób niepełnosprawnych 4,4 m2 21. Klatka schodowa 11,0 m2 Parter tworzą głównie dwie sale dla gości. Przestronniejsza może pełnić funkcję pomieszczenia restauracyjnego, zaś druga doskonale nadaje się do przeznaczenia pod salę taneczną lub do organizacji w niej konferencji i bankietów. Ich pracę wspomaga zaplecze, które tworzy kuchnia, toalety oraz magazyny. |
1. Korytarz 2,0 m2 2. Hall 8,8 m2 3. Magazyn bielizny czystej 7,7 m2 4. Pokój gościnny 21,5 m2 5. Łazienka 3,0 m2 6. Pokój gościnny 28,8 m2 7. Przedsionek 2,5 m2 8. WC 1,7 m2 9. Pokój gościnny 33,3 m2 10. Kuchnia 13,5 m2 11. Pustka nad parterem Na poddaszu zaprojektowano strefę mieszkalną dla właściciela obiektu. Zaplanowano w niej trzy pokoje, toaletę, łazienkę oraz kuchnię. Przestrzeń ta może również służyć pod wynajem. |
Forma budynku została zaplanowana na kształcie litery T. Dzięki temu strefa zewnętrzna jest doskonale urozmaicona i umożliwia stworzenie kilku przyjemnych zakątków w otoczeniu. Budynek nie naruszy rzeźby terenu ze względu na możliwość wpisania się w lokalizacje ze spadkiem. Detale architektoniczne oraz odpowiednio dobrana kolorystyka dodatkowo poskreślają styl całego założenia. |
Obiekt z pewnością należy do kategorii wielofunkcyjnych. Można w jego wnętrzu organizować wesela, bankiety, spotkania służbowe, konferencje, a nawet zaplanować wygodną strefę mieszkalną w strefie poddasza.
Projekt budynku gastronomicznego pełniący funkcję domu weselnego LK-17 Technologia: ściany zewnętrzne parteru - pustak ceramiczny 25 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny |
Powierzchnia zabudowy: 579.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 793.00 m² Kubatura: 3912.00 m³ Szerokość działki: 28.00 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 2 Liczba pomieszczeń: 33 Kąt nachylenia dachu: 30° Ilość pokoi: 3 Pokój na parterze: Nie Wysokość budynku: 8.06 m Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe Wskaźnik energii pierwotnej: 70 kWh/(m²·rok) |
Możemy dostosować ten projekt do
Twoich potrzeb, napisz
co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Garaż: bez garażu Piwnica: częściowo podpiwniczony Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt domu weselnego, restauracja, projekt restauracji Technologia: tradycyjna Styl: podhalański Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :
|
Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki sprawdź szczegóły >> Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl
|
28.09.2022 12:04Dzień dobry, do jakiej kategorii obiektów kwalifikują Państwo ten projekt? | |
28.09.2022 12:18 Dzień dobry, obiekt jest zakwalifikowany do kategorii XIV. Pozdrawiamy. |