Projekt

Restauracja, Dom weselny

Kod: K-18
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71

Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym zorganizowanym na poddaszu. Podhalański styl obiektu doskonale sprawdzi się w terenie pozamiejskim przy organizacji domu weselnego, karczmy lub zajazdu z tradycyjną, polską kuchnią. Ze względu na organizację dwóch stref z pewnością przypadnie do gustu młodej parze, szukającej obiektu do zorganizowania wesela przyjemnego dla oka, a zarazem funkcjonalnego. Co ciekawe, konstrukcja dolnej kondygnacji została oparta na słupach, dzięki czemu sala konsumpcyjna jest bardzo przestronna i elastyczna w kształtowaniu.

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut piwnicy

 

Projekt K-18 - rzut

Powiększ rzut

1. Komunikacja 8,9 m2

2. Kotłownia 23,2 m2

Częściowe podpiwniczenie budynku pozwoliło na organizację w tej strefie kotłowni. W razie potrzeb piwnicę można powiększyć i zaplanować w niej dodatkowe magazyny i pomieszczenia gospodarcze.

Rzut parteru

 

Projekt K-18 - rzut

Powiększ rzut

1. Hall 7,0 m2

2. Szatnia 2,8 m2

3. Hall WC 4,3 m2

4. WC damski 3,0 m2

5. WC damski i dla osób niepełnosprawnych 3,8 m2

6. Przedsionek 2,8 m2

7. WC męski 5,6 m2

8. Sala bankietowa 188,7 m2

9. Rozdzielnia kelnerska 10,8 m2

10. Zmywalnia 5,4 m2

11. Magazyn / chłodnia 3,8 m2

12. Kuchnia 24,3 m2

13. Pomieszczenie do obróbki warzyw i jaj 3,2 m2

14. Magazyn artykułów spożywczych 2,4 m2

15. Korytarz 11,1 m2

16. Pomieszczenie socjalne z natryskiem i WC 6,9 m2

17. Magazyn zasobów kuchennych 3,0 m2

18. Archiwum 3,9 m2

Parter tworzą dwie strefy - otwarta z przeznaczeniem na salą restauracyjną i taneczną oraz odizolowana strefa zamknięta dla gości. Na zaplecze składają się więc pomieszczenia wymagane do poprawnego działania obiektu gastronomicznego tj. kuchnia, zmywalnia, magazyny, pomieszczenie socjalne oraz toalety dla gości z dostępem przy głównym wejściu.

Rzut poddasza

 

Projekt K-18 - rzut

Powiększ rzut

1. Komunikacja 14,9 m2

2. Hall 41,6 m2

3. Pokój 12,7 m2

4. Pokój 11,1 m2

5. Pokój 11,5 m2

6. Pokój 11,5 m2

7. Pokój 11,3 m2

8. Pokój 11,3 m2

9. Pokój 11,3 m2

10. Pokój 11,1 m2

11. Pomieszczenie gospodarcze 6,6 m2

12. Magazyn bielizny czystej 3,6 m2

13. Hall 8,1 m2

14. Pokój 19,0 m2

15. Kuchnia 10,6 m2

16. Pokój 14,1 m2

17. Łazienka 5,9 m2

18. Łazienka damska 15,9 m2

19. Łazienka męska 9,8 m2

20. Magazyn bielizny brudnej 2,5 m2

Na poddaszu zorganizowano wyodrębnioną strefę noclegową. Osiem wygodnych, dwuosobowych pokoi bez łazienek jest doświetlonych poprzez świetliki w połaci dachu. Zaplanowano tu też łazienki z prysznicami oraz hall z kącikiem wypoczynkowym i telewizyjnym.

Model

 

Projekt K-18 - model

Bryła budynku wyraża styl podhalański i nie jest skomplikowana w rzucie. Dwuspadowy dach oraz proponowane drewniane wykończenie elewacji doskonale podkreślają formę obiektu. Urozmaicenie stanowi wysunięcie z głównym wejściem, umieszczone symetrycznie w elewacji frontowej. Detale architektoniczne np. widoczny fragment konstrukcji więźby dachowej nawiązują do najlepszych cech tradycyjnego budownictwa.

Elewacje

 

Projekt K-18 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt K-18 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt K-18 - elewacja
elewacja boczna
Projekt K-18 - elewacja
elewacja boczna

Przekrój

 

Projekt K-18 - przekrój

Powiększ przekrój

Częściowo podpiwniczony budynek o dużej powierzchni z wyraźnie oddzieloną funkcją restauracyjną od noclegowej z pewnością przypadnie do gustu osobom szukającym obiektu komfortowego w użytkowaniu. Idealny do organizacji zarówno restauracji, pensjonatu, jak i domu weselnego.

Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego K-18, parterowy z poddaszem użytkowym, częściowo podpiwniczony. Technologia: ściany zewnętrzne - pustak SUPOREX 24 cm, styropian 13 cm, okładzina drewniana 3 cm. Stropy: nad piwnicą oraz częścią kuchenną parteru - żelbetowy; nad częścią konsumpcyjną - drewniany. Kąt nachylenia dachu: 35°.
Ogrzewanie: na paliwo stałe (eko-groszek), dwa piece; jeden ogrzewający salę bankietową, drugi pozostałe pomieszczenia
Program: sala konsumpcyjna na 140 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze socjalne, zaplecze sanitarne, zaplecze magazynowe, kotłownia, 8 pokoi, apartament: salon z aneksem kuchennym, pokojem i łazienką.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan,c.w.u., wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna na sali bankietowej, hydranty p.poż., projekt kotłowni)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie, oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- kosztorys inwestorski z pełnym przedmiarem robót (w cenie projektu)
- charakterystyka energetyczna budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 348.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 569.10 m²
Kubatura: 2361.50 m³
Szerokość działki: 23.00 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 33
Kąt nachylenia dachu: 35°
Ilość pokoi: 10
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 9.01 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Wskaźnik energii pierwotnej: 231.67 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: częściowo podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna
Styl: podhalański

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk


ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :

 

Projekt dostosowany do aktualnych norm dostępny w terminie ustalonym z biurem

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej