Projekt

Restauracja, Dom weselny K-18 Restauracja, Dom weselny

Kod: LK-18
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71

Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.

Projekt obiektu gastronomicznego, mogącego pełnić również rolę niewielkiego pensjonatu, ze względu na zorganizowanie w strefie poddasza zaplecza noclegowego. Jego styl nawiązuje do założeń podhalańskich, dzięki czemu doskonale sprawdzi się w terenie poza miastem. Obiekt można przystosować do pełnienia funkcji domu weselnego, zajazdu lub karczmy. We wnętrzu zaplanowano dwie strefy, w których można zorganizować np. salę konsumpcyjną oraz do tańca. Budynek jest więc bardzo funkcjonalny, a przy tym atrakcyjny wizualnie. Konstrukcję oparto na słupach nośnych, dzięki czemu istnieje możliwość zaplanowania w parterze otwartej przestrzeni restauracyjnej.

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut piwnicy

 

Projekt LK-18 - rzut

Powiększ rzut

1. Komunikacja 8,9 m2

2. Kotłownia 23,2 m2

Budynek został częściowo podpiwniczony. Zaplanowano tu kotłownię dostępną z zewnątrz obiektu. W razie potrzeb przestrzeń ta może zostać powiększona poprzez np. zorganizowanie podpiwniczenia całościowego.

Rzut parteru

 

Projekt LK-18 - rzut

Powiększ rzut

1. Hall 7,0 m2

2. Szatnia 2,8 m2

3. Hall WC 4,3 m2

4. WC damski 3,0 m2

5. WC damski i dla osób niepełnosprawnych 3,8 m2

6. Przedsionek 2,8 m2

7. WC męski 5,6 m2

8. Sala bankietowa 188,7 m2

9. Rozdzielnia kelnerska 10,8 m2

10. Zmywalnia 5,4 m2

11. Magazyn / chłodnia 3,8 m2

12. Kuchnia 24,3 m2

13. Pomieszczenie do obróbki warzyw i jaj 3,2 m2

14. Magazyn artykułów spożywczych 2,4 m2

15. Korytarz 11,1 m2

16. Pomieszczenie socjalne z natryskiem i WC 6,9 m2

17. Magazyn zasobów kuchennych 3,0 m2

18. Archiwum 3,9 m2

Na parterze zaplanowano otwartą strefę, w której można zorganizować salę restauracyjną oraz mniejszą przestrzeń z przeznaczeniem pod np. salę taneczną. Wspomagają ją magazyny, kuchnia,, zmywalnia , węzły sanitarne oraz pomieszczenie socjalne.

Rzut poddasza

 

Projekt LK-18 - rzut

Powiększ rzut

1. Komunikacja 14,9 m2

2. Hall 41,6 m2

3. Pokój 12,7 m2

4. Pokój 11,1 m2

5. Pokój 11,5 m2

6. Pokój 11,5 m2

7. Pokój 11,3 m2

8. Pokój 11,3 m2

9. Pokój 11,3 m2

10. Pokój 11,1 m2

11. Pomieszczenie gospodarcze 6,6 m2

12. Magazyn bielizny czystej 3,6 m2

13. Hall 8,1 m2

14. Pokój 19,0 m2

15. Kuchnia 10,6 m2

16. Pokój 14,1 m2

17. Łazienka 5,9 m2

18. Łazienka damska 15,9 m2

19. Łazienka męska 9,8 m2

20. Magazyn bielizny brudnej 2,5 m2

Na poddaszu zorganizowano strefę noclegową z pokojami przeznaczonymi pod wynajem. Zaplanowano tu osiem pokoi dwuosobowych, które zostały doświetlone przez świetliki umieszczone w połaci dachu. Łazienki stanowią osobne pomieszczenie, do których prowadzi hall z kącikiem wypoczynkowym i telewizyjnym. Ponadto zaprojektowano tu wyodrębnioną strefę mieszkalną dla właściciela obiektu.

Model

 

Projekt LK-18 - model

Bryła budynku nie należy do skomplikowanych w rzucie. Dodatkowo przykrywa ją dwuspadowy dach, który idealnie podkreśla podhalański styl. Główne wejście do obiektu zostało zaplanowane w osiowo zaprojektowanym wysunięciu części formy, dzięki czemu jest ono bardziej reprezentacyjne. Całe wnętrze znakomicie doświetlają duże okna zorganizowane w każdej elewacji.

Elewacje

 

Projekt LK-18 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt LK-18 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt LK-18 - elewacja
elewacja boczna
Projekt LK-18 - elewacja
elewacja boczna

Przekrój

 

Projekt LK-18 - przekrój

Duża powierzchnia użytkowa umożliwia organizację zarówno pomieszczeń przeznaczonych do konsumpcji, jak i pokoi pod wynajem. Do atutów należy również zaprojektowania wyodrębnionego mieszkania na poddaszu.

Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego LK-18, parterowy z poddaszem użytkowym, częściowo podpiwniczony. Technologia: ściany zewnętrzne - pustak SUPOREX 24 cm, styropian 13 cm, okładzina drewniana 3 cm. Stropy: nad piwnicą oraz częścią kuchenną parteru - żelbetowy; nad częścią konsumpcyjną - drewniany. Kąt nachylenia dachu: 35°.
Ogrzewanie: na paliwo stałe (eko-groszek), dwa piece; jeden ogrzewający salę bankietową, drugi pozostałe pomieszczenia
Program: sala konsumpcyjna na 140 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze socjalne, zaplecze sanitarne, zaplecze magazynowe, kotłownia, 8 pokoi, apartament: salon z aneksem kuchennym, pokojem i łazienką.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan,c.w.u., wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna na sali bankietowej, hydranty p.poż., projekt kotłowni)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie, oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- kosztorys inwestorski z pełnym przedmiarem robót (w cenie projektu)
- charakterystyka energetyczna budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Zobacz ten projekt w lustrzanym odbiciu

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72

Powierzchnia zabudowy: 348.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 569.10 m²
Kubatura: 2361.50 m³
Szerokość działki: 23.00 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 33
Kąt nachylenia dachu: 35°
Ilość pokoi: 10
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 9.01 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Wskaźnik energii pierwotnej: 231.67 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: częściowo podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna
Styl: podhalański

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk


ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :

 

Projekt dostosowany do aktualnych norm dostępny w terminie ustalonym z biurem

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej