Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 49 71 |
za pomocą formularza kliknij >>
Projekt parterowego budynku handlowo-usługowego z przeznaczeniem na bar lub restaurację. Zastosowanie płaskiego dachu umożliwiło stworzenie na nim ogródka letniego, doskonałego do użytku w słoneczne dni, idealnego dla osób chcących spędzić miło czas. Bardzo prosta forma zdecydowanie wpłynie na koszt realizacji i jest doskonała dla osób ceniących w architekturze minimalizm i nowoczesność. Budynek ten idealnie wpisze się w każdy teren, również miejski. Sprawia wrażenie uroczego zakątka i z pewnością spodoba się wszystkim klientom.
1. Komunikacja 2,3 m2 2. Pomieszczenie socjalne 4,0 m2 3. Zmywalnia naczyń stołowych 3,9 m2 4. Sala konsumpcyjna 31,6 m2 5. WC damski 1,9 m2 6. Przedsionek 1,7 m2 7. Komunikacja 3,0 m2 8. WC męski i dla niepełnosprawnych 3,6 m2 9. Bar 4,4 m2 10. Kuchnia 10,1 m2 11. Magazyn 4,9 m2 Na parterze zaplanowano wszystkie pomieszczenia konieczne do poprawnego działania budynku gastronomicznego. Sala konsumpcyjna została otwarta, frontalnie doświetlona i wyposażona w bar znajdujący się w narożu. Do pomieszczeń tworzących zaplecze prowadzą osobne wejścia usytuowane w elewacjach bocznych. Zorganizowano tu dwie toalety - damską oraz męską, dostosowaną również do potrzeb osób niepełnosprawnych, przestronną kuchnię, zmywalnię oraz pomieszczenie socjalne dla pracowników. |
1. Klatka schodowa 17,7 m2 2. Taras 84,0 m2 Na antresolę zorganizowaną na stropodachu prowadzą osobne schody zewnętrzne. Można tu umieścić dodatkowe stoliki, które umożliwią przyjmowanie dwukrotnie większej liczby gości. |
Bardzo prostą, minimalistyczną bryłę urozmaicają schody zewnętrze prowadzące na stropodach oraz wejście zadaszone poprzez opływowy w kształcie daszek. Stworzenie cokołu wyłożonego innym materiałem podkreśla elewacje i polepsza ogólny odbiór wizualny. Mimo stworzeniu budynku parterowego, umożliwienie zagospodarowania płaskiego dachu powiększa przestrzeń użytkową, dzięki czemu obiekt może obsłużyć większą liczbę gości. |
Parterowy budynek o bardzo prostej konstrukcji opartej na ścianach zewnętrznych pozwoli na elastyczne rozplanowanie wnętrza. Dzięki zastosowaniu stropodachu przestrzeń użytkowa znacznie się powiększa.
Projekt budynku gastronomicznego pełniącego funkcję baru K-22, parterowy, niepodpiwniczony. |
Powierzchnia zabudowy: 106.40 m²
Powierzchnia użytkowa: 71.30 m² Kubatura: 344.90 m³ Szerokość działki: 14.23 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 1 Liczba pomieszczeń: 9 Kąt nachylenia dachu: 2,00% Pokój na parterze: Nie Wysokość budynku: 3.06 m |
Możemy dostosować ten projekt do
Twoich potrzeb, napisz
co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Garaż: bez garażu Piwnica: bez podpiwniczenia Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt budynku usługowego, projekt baru, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji Technologia: tradycyjna Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Marek Lizak
ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :
ZAWARTOŚĆ PROJEKTU: |
Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki sprawdź szczegóły >> Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl
|