Projekt

Budynek gastronomiczno - noclegowy

Kod: K-59
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71

za pomocą formularza kliknij >>

K-59 To bardzo ciekawy projekt budynku goastronomiczno-noclegowego z poddaszem użytkowym i pełnym podpiwniczeniem, które daje duże możliwości adaptacji. Doskonale nadaje się do realizacji domu weselnego, pensjonatu, lub hotelu, w którym będzie można organizować także wystawy czy konferencje. Projekt posiada tradycyjną architekturę z niewielką ilością subtelnych detali. Cechą charakterystyczną projektu są lukarny balkonowe w każdej z elewacji. W K-59 zastosowaliśmy nowoczesne rozwiązania technologiczne np. solary współpracujące z kotłownią gazową w celu ogrzania C.W.U.

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut piwnicy

 

Projekt K-59 - rzut

Piwnica: 833,31 m2

1.Hall + Schody 82,07 m2

2.Przedsionek 11,14 m2

3.WC Męskie 24,04 m2

4.WC Damskie 24,04 m2

5.Przedsionek 11,14 m2

6.Pomieszczenie gospodarcze 195,37 m2

7.Klatka schodowa 23,30 m2

8.Pomieszczenie gospodarcze 2,30 m2

9.Magazyn 6,29 m2

10. Skład opału 7,69 m2

11. Kotłownia 19,31 m2

12. Korytarz 37,58 m2

13. Szafa porządkowa 1,54 m2

14. Magazyn 3,81 m2

15. Magazyn warzyw 8,15 m2

16. Magazyn produktów suchych 5,15 m2

17. Pomieszczenie socjalne 8,29 m2

18. WC + natrysk 4,98 m2

19. WC + natrysk 4,98 m2

20. Pomieszczenie socjalne 8,29 m2

21. Magazyn 5,15 m2

22. Magazyn 6,51 m2

23. Pomieszczenie gospodarcze 4,87 m2

24. Pomieszczenie gospodarcze 248,08 m2

25. Klatka schodowa 23,30 m2

26. Pomieszczenie techniczne 27,24 m2

27. Pomieszczenie techniczne 29,04 m2

Wielką zaletą K-59 jest uniwersalne podpiwniczenie z dwoma dużymi pomieszczeniami gospodarczymi i sanitariatami. Są one bardzo przestronne i można je wykorzystać do organizacji np. wystaw. W programie piwnicy jest także kotłownia na pelety ze składem opału, szereg mniejszych pomieszczeń gospodarczych i magazynowych, zaplecze socjalne i sanitarne dla pracowników, oraz pomieszczenia pomocnicze kuchni.

Rzut parteru

 

Projekt K-59 - rzut Parter: 816,25 m2
1.Wiatrołap 6,25 m2
2.Lobby + schody 94,49 m2
3.Przedsionek 5,66 m2
4.WC dla niepełnosprawnych 3,78 m2
5.Szatnia 6,08 m2
6.Recepcja 15,05 m2
7.Sala bankietowa 171,31 m2
8.Klatka schodowa 19,21 m2
9.Pomieszczenie techniczne 16,18 m2
10. Kuchnia 46,47 m2
11. Wydawalnia 22,63 m2
12. Zmywalnia 12,98 m2
13. Przygotowanie warzyw/jaj 7,20 m2
14. Magazyn chłodniczy 7,91 m2
15. Magazyn 9,03 m2
16. Korytarz 15,46 m2
17. Magazyn 4,17 m2
18. Sala bankietowa 317,00 m2
19. Klatka schodowa 19,21 m2
20. Pomieszczenie techniczne 16,18 m2
W części centralnej parteru jest główny hall, na jego początku zaprojektowaliśmy recepcję, szatnię oraz sanitariaty. Za głównym hallem jest kuchnia wraz zapleczem. W lewym skrzydle zaprojektowaliśmy salę bankietową na 80 osób oraz pomieszczenie techniczne. W prawym skrzydle jest główna sala bankietowa na 160 osób i pomieszczenie techniczne.

Rzut poddasza

 

Projekt K-59 - rzut Poddasze: 691,36 m2
1.Hall schody 38,24 m2
2.Pokój 13,25 m2
3.Łazienka 3,23 m2
4.Klatka schodowa 15,98 m2
5.Pokój 17,59 m2
6.Łazienka 4,23 m2
7.Pokój 16,92 m2
8.Łazienka 3,33 m2
9.Pokój 16,02 m2
10. Łazienka 4,74 m2
11. Pokój 16,69 m2
12. Łazienka 4,14 m2
13. Łazienka 4,23 m2
14. Pokój 16,69 m2
15. Pokój 23,15 m2
16. Łazienka 4,21 m2
17. Korytarz 59,61 m2
18. Pokój 16,67 m2
19. Łazienka 4,11 m2
20. Pokój 15,56 m2
21. Łazienka 3,99 m2
22. Pokój 15,45 m2
23. Łazienka 3,97 m2
24. Kotłownia gazowa 19,11 m2
25. Magazyn bielizny brudnej 1,36 m2
26. Magazyn bielizny czystej 1,36 m2
27. Pokój 25,54 m2
28. Łazienka 3,75 m2
29. Pokój 23,15 m2
30. Łazienka 4,21 m2
31. Korytarz 26,43 m2
32. Pokój 15,91 m2
33. Łazienka 3,85 m2
34. Pokój 17,06 m2
35. Łazienka 4,15 m2
36. Pokój 17,79 m2
37. Łazienka 4,19 m2
38. Pokój 17,15 m2
39. Łazienka 4,19 m2
40. Pokój 17,15 m2
41. Łazienka 4,17v 42. Pokój 16,67 m2
43. Łazienka 4,09 m2
44. Pokój 17,06 m2
45. Łazienka 4,15 m2
46. Pokój 17,06 m2
47. Łazienka 4,15 m2
48. Pokój 16,67 m2
49. Łazienka 4,09 m2
50. Pokój 16,91 m2
51. Łazienka 3,33 m2
52. Pokój 17,99 m2
53. Łazienka 4,21 m2
54. Pokój 13,25 m2
55. Łazienka 3,23 m2
56. Klatka schodowa 15,98 m2
Na poddaszu zaprojektowaliśmy strefę sypialną z 22 pokojami dwuosobowymi, 2 pokojami jednoosobowymi, a każdy z pokoi posiada własną łazienkę. Dla osoby niepełnosprawnej przygotowaliśmy jeden pokój z łazienką. Do utrzymania czystości w pokojach pomocne będą magazyny na bieliznę czystą i brudną. Na poddaszu jest także kotłownia gazowa, wspomagana przez solary na dachu.

Model

 

Projekt K-59 - model

Prosta bryła z dwoma skrzydłami przykryta jest dwuspadowym dachem co jest ekonomicznym i łatwym w realizacji rozwiązaniem. W części centralnej na zbiegu dwóch skrzydeł zaprojektowaliśmy główne wejście do budynku. Poszczególne elewacje są minimalistyczne, można dodać im ekspresji poprzez zastosowanie odpowiednich zestawień kolorystycznych materiałów wykończeniowych. Do realizacji projektu potrzebna jest parcela o szerokości minimum 44.34 m.

Elewacje

 

Projekt K-59 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt K-59 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt K-59 - elewacja
elewacja boczna
Projekt K-59 - elewacja
elewacja boczna

Przekrój

 

Projekt K-59 - przekrój

K-59 Oferuje inwestorom możliwość stworzenia budynku o bogatym programie. Dwie duże sale bankietowe i pełne podpiwniczenie to wielkie atuty tego projektu.

POWIĘKSZ PRZEKRÓJ
Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym K-59 parterowy z poddaszem użytkowym, w całości podpiwniczony. Budynek może pełnić funkcję pensjonatu, domu weselnego, konfrencyjną, wystawienniczą czy rekreacyjną. Można również zaadaptować go na dom opieki dla osób starszych. 

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak 29 cm, styropian 18 cm, tynk zewnętrzny.
Stropy: żelbetowe.
Kąt nachylenia dachu: 35°.
Pokrycia dachu: blacha dachówkowa
Ogrzewanie: dwie kotłownie - kotłownia gazowa współpracująca z instalacją solarną zlokalizowana na poddaszu (ogrzewanie podłogowe na salach  ogrzewanie c.w.u); kotłownia na paliwo stałe (pelety) zlokalizowana w piwnicach (zasilanie central wentylacyjnych, ogrzewanie poza salami).
Wentylacja mechaniczna: sala bankietowa, restauracyjna, 2 duże pomieszczenia gospodarcze w piwnicach - wentylacja mechaniczna nawiewno wywiewna z rekuperacją (oddzielne obiegi); 
kuchnia z zapleczem, toalety w piwnicy - wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna.
Więźba dachowa: więżba tradycyjna płatwiowo kleszczowa.
Program: sala bankietowa dla 160 osób, sala bankietowa dla 80 osób, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, zaplecze biurowe, 24 pokoje z łazienkami: ( 22 pokoje dwuosobowe - w tym jeden dla niepełnosprawnych,  2 pokoje jednoosobowe), recepcja, pomieszczenia gospodarczxe, kotłownia gazowa, kotłownia na paliwo stałe.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna, instalacja solarna, hydranty p.poż.)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłącznik prądu, oświetlenie, awaryjne oświetlenie ewakuacyjne)
- opinie rzeczoznawców: BHP, Sanepid, P.poż. dotyczące rozwiązań zastosowanych wewnątrz budynku
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- projektowana charakterystyka energetyczna budynku
- zgoda na zmiany w projekcie

ZAPYTAJ O PROJEKT !
(012) 410 49 71
(012) 410 49 72
 

Powierzchnia zabudowy: 947.56 m²
Powierzchnia użytkowa: 2345.16 m²
Kubatura: 10419.80 m³
Szerokość działki: 44.34 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 3
Liczba pomieszczeń: 101
Kąt nachylenia dachu: 35°
Ilość pokoi: 24
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 10.08 m
Rodzaj ogrzewania: gazowe, paliwo stałe
Wskaźnik energii pierwotnej: 59.18 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: podpiwniczony
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, projekt domu spokojnej starości, dom spokojnej starości, dom opieki, projekt domu opieki, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA 3 EGZ. PROJEKTU 5 600 PLN KUP
PROJEKT


ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :

 

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej