Zadzwoń do nas! PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06, 12 414 35 34, 12 410 49 71 |
Projekt na zamówienie. Zapytaj o cenę.
Budynek komercyjny z przeznaczeniem pod organizację obiektu gastronomicznego lub pensjonatu, utrzymanego w stylu podhalańskim. Podkreśla go połać dachu oraz drewniana okładzina elewacyjna. Pozwoli to na budowę obiektu w terenach górskich, dzięki czemu doskonale nawiąże on do stylu innych założeń z tego terenu. Wnętrze z założenia należy do przestrzeni elastycznych, dzięki czemu można je dostosować do funkcji pełnionej przez budynek. Dodatkowo zastosowanie technologii drewnianej - a więc użycie zdrowego materiału - wpłynie korzystnie na komfort przebywania we wnętrzu i świetnie wpisze całość w naturę.
ZAPRASZAMY DO OBEJRZENIA ZDJĘĆ Z REALIZACJI.
1. Wiatrołap 5,0 m2 2. Sala konsumpcyjna + komunikacja 206 m2 3. Pomieszczenie gospodarcze 5,0 m2 4. Bar 8,8 m2 5. Korytarz 9,9 m2 6. WC dla osób niepełnosprawnych, WC damski + przedsionek 6,7 m2 7. WC damski + przedsionek 4,6 m2 8. WC męski + przedsionek 5,6 m2 9. Pomieszczenie socjalne 8,6 m2 10. WC dla personelu + przedsionek 2,8 m2 11. Kotłownia c.w.u. 4,5 m2 12. Korytarz 5,0 m2 13. Magazyn 3,1 m2 14. Chłodnia 2,8 m2 15. Obróbka warzyw + wyparzalnia jaj 5,8 m2 16. Kuchnia 29,2 m2 17. Rozdzielnia kelnerska 5,8 m2 18. Zmywalnia 7,1 m2 Przestrzeń parteru tworzy duża sala konsumpcyjna z barem oraz zaplecze umożliwiające jej pracę. Sala została dodatkowo otwarta ku górze co czyni ją pomieszczeniem bardzo przestronnym i świetnie doświetlonym. Strefa zaplecza składa się z kuchni, toalet dla gości i pracowników, magazynów i innych pomieszczeń technicznych. Prowadzi do niej osobne wejście zaplanowane z tyłu obiektu, co dobrze wpływa na aspekt wizualny reprezentacyjnej strefy wejściowej. |
1. Antresola + 1/2 komunikacji 75,1 m2 2. Korytarz 18,1 m2 3. Hall 2,5 m2 4. Łazienka 3,4 m2 5. Pokój 8,8 m2 6. Hall 2,5 m2 7. Łazienka 3,3 m2 8. Pokój 9,0 m2 9. Hall 2,4 m2 10. Łazienka 3,1 m2 11. Pokój 9,3 m2 12. Hall 2,6 m2 13. Łazienka 3,1 m2 14. Pokój 9,3 m2 15. Hall 2,5 m2 16. Łazienka 3,1 m2 17. Pokój 7,6 m2 18. Hall 2,5 m2 19. Łazienka 3,1 m2 20. Pokój 7,6 m2 21. Pustka nad salą konsumpcyjną Część poddasza nie została zagospodarowana poprzez stworzenie otwarcia sali konsumpcyjnej na parterze ku górze. Udało się tu jednak umieścić antresolę oraz sześć pokoi z prywatnymi łazienkami, które idealnie nadają się pod wynajem. Do strefy tej prowadzą dwa węzły komunikacyjne - jeden znajdujący się we wnętrzu, drugi zaś na zewnątrz.
|
Forma obiektu została zaplanowana na kształcie przypominającym literę L, dzięki czemu budynek wybije się na tle innych założeń o prostej bryle. Budynek jest również dzięki temu mniej typowy i umożliwia organizację atrakcyjnej strefy ogrodowej z tyłu założenia. Obiekt posiada także pewne cechy budownictwa nowoczesnego np. opływowe lukarny umiejscowione w połaci dachu, która doskonale nawiązuje do podhalańskiego stylu. |
Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, pełniący funkcję domu weselnego LK-19, parterowy z częściowym poddaszem użytkowym, niepodpiwniczony. Technologia: ściany zewnętrzne - płyta GKF 2x1,25 cm lub okładzina drewniana, belki drewniane 10x20 cm, wełna mineralna 20 cm, płyta OSB 1,8 cm, okładzina drewniana imitująca bal 3,2 cm. Stropy: drewniane. Kąt nachylenia dachu: 40°. |
Powierzchnia zabudowy: 377.60 m²
Powierzchnia użytkowa: 504.30 m² Kubatura: 2642.90 m³ Szerokość działki: 30.60 m UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją. Ilość kondygnacji: 2 Liczba pomieszczeń: 28 Kąt nachylenia dachu: 40° Ilość pokoi: 6 Pokój na parterze: Nie Wysokość budynku: 10.02 m Rodzaj ogrzewania: gazowe, elektryczne grzejniki |
Możemy dostosować ten projekt do
Twoich potrzeb, napisz
co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom
Garaż: bez garażu Piwnica: bez podpiwniczenia Poddasze: poddasze użytkowe Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, projekt domu weselnego, restauracja, projekt restauracji Technologia: drewniana Styl: podhalański Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :
|
Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki sprawdź szczegóły >> Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych. Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl
|