Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt BIFORIS DM-6700 - Projekt domu DM-6700
Dobry wieczór! Czy istnieje możliwość zmiany na strop żelbetowy? Jeśli tak, czy wpłynie ona na wysokość całkowitą budynku?
Czy w przypadku zachowania stropu drewnianego - belki stropowe "wychodzą" poza mury tak jak widać na wizualizacjach?
Projekt EDITUM DM-6789 - Pomieszczenie gospodarcze
Czy w projekcie jest przewidzane miejsce na przylacza wody, prądu, miejsce na zbiór i cwu. Gdzie to wszystko umieścić. Brakuje takiego miejsca żeby nie chować zaworów pod zlewem, w łazience itd.
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Wiktor
1
2021-05-17 08:11:34
Projekt BELLARIA DM-6705 - Projekt domu DM-6705 BELLARIA
Dzień dobry,
Chciałabym kupić ten projekt w cenie promocyjnej, natomiast mamy drobne poprawki. Są to głównie przesunięcia kilku ścian działowych i dodanie drzwi w dwóch miejscach. Przeczytałam, że mogą Państwo dostosować od razu projekt do naszych potrzeb, moje pytanie jest takie czy jest to już ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Anna Gawrońska
1
2021-05-15 19:17:27
Projekt MERINO 2 L-6780 - Kąt nachylenia dachu
Wtam, czy można zmienić kąt nachylenia dachu, tak aby był zgodny z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego w mojej miejscowości , a który został określony w przedziale 37- 45 stopni
Projekt STROICZKA DM-6622 - Dom szkieletowy
Witam czy istnieje możliwość zamówienia tego projektu dostosowanego do technologii szkieletowej ,z płytą fundamentową i dachem o kącie 35 st. Jaki byłby koszt takiego projektu ?
Pozdrawiam.
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Łukasz
1
2021-05-14 08:21:15
Projekt MATAGA DM-6776 - Fundament
Witam w cenniku jest opcja doprojektowania częściowego podpiwniczenia, jaki był by koszt w tym projekcie zakładając iż pochył działki pod budynkiem będzie ok 2,5m?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Krzysztof
1
2021-05-14 08:17:37
Projekt IRYZYNA 2 L-6645 - fundametn
Witam w cenniku jest opcja doprojektowania częściowego podpiwniczenia, jaki był by koszt w tym projekcie zakładając iż pochył działki pod budynkiem będzie ok 2,5m?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Krzysztof
1
2021-05-14 08:14:59
Projekt BEGONIÓW DM-6569 - fundament
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Krzysztof
1
2021-05-14 08:14:29
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Więżba
Dzień dobry. Czy w konstrukcji dachu łączeniu elementów drewnianych we więźbie można zmienić metalowe łączniki na drewniane sklejka? Czy potrzebna jest jakaś zmiana obliczenia? I czy możecie Państwo coś takiego "ogarnąć"? Pozdrawiam