Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt OMAN DM-6658 - Konstrukcja murowana zamiast szkieletowej.
Dzień dobry.
Jakiś czas temu zakupiliśmy od Państwa ten projekt w wersji szkieletowej..
Po wielu przepychankach udało się nam otrzymać warunki zabudowy.
Przed złożeniem dokumentów o pozwolenie na budowę myślimy jeszcze, czy dom szkieletowy czy tradycyjny murowany.
Czy maja Państwo dostępną wers ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Michał
1
2021-03-01 11:59:32
Projekt GROSZKÓW DM-6560 - zmiany w projekcie
Dzień Dobry
Jestem zainteresowana projektem domu GROSZKÓW DM-6560 pow. uż. 8630 m2, ale chciałabym dokonać tylko jednej zmiany. Okno w kotłowni chciałabym na bocznej ścianie a regały zamiast okna. Moje pytanie brzmi: Czy taką zmianę mogą Państwo wykonać i gotowy już projekt wysłać, czy też ja sama ...
Projekt BODZISZEK DM-6632 - Koszt budowy
Witam interesuje mnie ten projekt i jestem ciekaw czy ktoś już zaczął budowę jakie ma koszty z tym związane i w z jakiego materiału.pozdr Daniel proszę pisać na mój mail danielzrakowa@gmail.com
Projekt ŻERKOWICE 2 L-6500 - zakup projektu
Witam, czy prześlecie mi do tego projektu charakterystykę energetyczną wraz z analizą? Czy ewentualnie mogę zakupić taką charakterystykę na cito ?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
mackowiak
1
2021-02-26 08:22:14
Projekt MISENO DM-6762 - Ogrzewanie i szkielet
Czy do zastosowania kotła na pellet zamiast ogrzewania elektrycznego konieczne jest przeprojektowanie budynku? Jeśli tak, to jaki to jest koszt?
Jaki ewentualnie byłby koszt przprojektowania tego domu na konstrukcję szkieletowa drewniana?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Andrzej
1
2021-02-26 08:19:42
Projekt CELOZJA C2 L-6616 C - Technologia
Dzien dobry, czy projekt mozna wykonac technologia szkieletowa? Bedzie zgodny z przepisami dot. ocieplenia domu, ktore wyszly w 2021roku? Decydujac sie na projekt z podpiwniczeniem bedzie to projekt indywidualny? Dziekuje
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Klaudia
1
2021-02-25 11:50:19
Projekt ALMUS 2 L-6743 - Strop
Dzień dobry
Jaka jest konstrukcja stropu? Czy może być strop drwniany? Czy można zaprojektować garaż zamiast sypialni?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Projekt BROCHOCINEK DM-6515 - wentylacja
witam, czy jeśli w wybranym projekcie z państwa oferty jest wentylacja grawitacyjna to można ją przerobić na wentylację mechaniczną ? czy potrzebny jest jakiś dodatek do projektu ? czy taka zmiana jest umieszczana w procesie adaptacji projektu ? pozdrawiam
Projekt DOMASZKÓW N L-5538 N - Próbka projektu
Dzień dobry!
Zastanawiam się bardzo poważnie na kupnem państwa projektu. W tej chwili sprawa waży się między tym, a jednym innym projektem. Niestety naczytałem się dużo na temat "braków i niedociągnięć" w różnych projektach katalogowych. W związku z tym chciałem prosić o niewielką prób ...