Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt CZAJKÓW C DM-5582 C - Projekt domu CZAJKÓW C Kod: DM-5582 C
witam czy to pozwala na budowa czy na zgloszenie?
bo Projekt ten nie wymaga pozwolenia na budowę i może być budowany na zgłoszenie zgodnie ze znowelizowanym Prawem Budowlanym obowiązującym od 3.01.2022 roku Pierwsza to domy jednorodzinne do 70 m2 powierzchni zabudowy i nie wymagają one ustanowieni ...
Projekt CZAJKÓW C DM-5582 C - Ściana
Dzień dobry,
Czy ściana oddzielająca wiatrołap od salonu jest ścianą nośna? Chciałbym usunąć drzwi a zamiast nich zrobić otwartą przestrzeń z wiatrołapu i salonu.
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Budujący
1
2023-06-22 13:31:58
Projekt CZAJKÓW C DM-5582 C - WT 2021
Witam, jestem zainteresowany tym projektem, jednak mam kilka pytań:
Czy projekt ten spełnia aktualne wymogi WT 2021?
Jeśli tak to czy informacje na stronie są aktualne i nie zachodzi potrzeba instalacji rekuperacji lub pogrubienia izolacji ścian styropianem przy zastosowaniu kotła na paliwo stałe ...
Projekt CZAJKÓW C DM-5582 C - Zmiana kąta nachylenia dachu.
Dzień dobry,
Warunki zabudowy w mojej miejscowości ustalają kąt nachylenia dachu na max 43 st. Czy jest możliwy zakup projektu z taką zmianą? czy ewentualnie architekt adoptujący może to zmienić?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Jan M.
1
2020-11-10 09:37:14
Projekt CZAJKÓW C DM-5582 C - Kotłownia
Witam. Czy była by możliwość zmiany usytuowania kotłowni w miejsce toalety koło schodów? Wtedy łazienka trafiła by w miejsce kotłowni,a górna łazienka mogła by być zmieniona w trzeci pokój.
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Marek
1
2020-09-18 11:47:08
Projekt CZAJKÓW C DM-5582 C - Lukarna po stronie sypialni.
Dzień dobry.
Czy jest możliwość zmiany dachu, w taki sposob, zeby powstala jedna dłuższa lukarna po stronie 2 sypialni na poddaszu? Bylaby to zmiana bezplatna? Jak wyglądałby proces naniesienia tych zmian?
Pozdrawiam
Joanna z Lublina
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Joanna z Lublina
1
2020-06-22 12:02:33
Projekt CZAJKÓW C DM-5582 C - Drugi balkon
Witam,
Jestem zainteresowany zakupem projektu
Jaki by byłby koszt przeprojektowania i zrobienia drugiego balkonu?
Chodzi o drugi pokoju na poddaszu, który jest bez balkonu
Projekt CZAJKÓW C DM-5582 C - Zmiana projektu
Witam czy mozna ten projekt zmniejszyć o 0,5m od elewacji ogrodowej i usunąć na tej ścianie okna? I czy nadal by był w tej samej cenie projekt?