Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt VILIANO DM-6664 - Energooszczędnośc i zmiany w projekcie
Witam
Proszę o informacje czy projekt spełnia wprowadzone w tym roku standardy energooszczędności.
Dodatkowo chciałabym wiedzieć czy jest możliwe dokonanie zmian w projekcie takich jak podniesienie wysokości ściany kolanowej i usunięcie nadbudówki nad wejściem głównym.
Dziękuję i pozdrawiam ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Agnieszka
1
2021-06-23 09:49:16
Projekt VILIANO DM-6664 - Pytanie bo zmianie w projekcie
Witam serdecznie czy jest możliwa zamiana w projekcie mianowicie miejsce kuchni zamienić z salonem oraz przeniesienie okien tarasowych na ścianę ogrodową jak by to miało wyglądać cenowo ? Również chętnie skorzystam z opcji adaptacji przez państwa firmę. Pozdrawiam Dariusz Kurzak
Autor:
Odp.
Ostatnia:
DARIUSZ KURZAK
0
Projekt VILIANO DM-6664 - Projekt VILIANO Kod: DM-6664
Witam. Chciałabym zapytać czy jest możliwość przekształcenia projektu w szkieletowy i jaka (orientacyjnie) może być różnica w kosztach. Bardzo spodobał nam się ten projekt jednak wolimy opcje szkieletową. Pozdrawiam
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Monika Młoźniak
1
2021-04-19 12:23:04
Projekt VILIANO DM-6664 - Viliano 6664
proszę o informację, czy projekt Viliano 6664 to dom, którego roczne zapotrzebowanie na energię użytkową do ogrzewania i wentylacji nie przekracza 40kWh/m2/rok
Projekt VILIANO DM-6664 - Normy konstrukcyjne
Witam. Zakupiłam od Państwa projekt i mam takie pytanko czy ten projekt zawiera nowe normy konstrukcyjne ponieważ będę występowac o warunki zabudowy dopiero na początku roku
Projekt VILIANO DM-6664 - Projekt domu DM-6664 VILIANO
Dzień dobry. Posiadam działkę letniskową na której zamierzam pobudować dom wg ww. projektu. W związku z tym mam pytania:: czy mogę zastosować strop drewniany zamiast żelbetonowych, czy mogę budynek podpiwniczyć Pozdrawiam W.D
Projekt VILIANO DM-6664 - Zmiany / poddasze
Witam, podoba nam się ten projekt. Chciałbym zapytać o dwie zmiany, pierwsza poważna druga raczej kosmetyczna.
1. Na poddaszu chciałbym osunąć balkon i włączyć go do pokoju nr 2 (zmiana w ścianie działowej).
2. Połączyć 4 oraz 6 w jeden pokój.
Projekt VILIANO DM-6664 - Projekt VILIANO kod: DM-6664 / zmiany w projekcie
Witam,
Chciałabym wprowadzić następujące zmiany do projektu:
1. Na wysokości jadalni zrobić wykusz
2. Przenieść wejście [front] na ścianę bez okien [w miejsce łazienki [pom nr.6.]]
3. Pomieszczenie nr 5. przerobić na WC i kotłownie.
4. Pomieszczenie 1. i 8. włączyć do salonu
5. Uwzględnić śc ...