Projekt

Pensjonat, Dom weselny

Kod: LK-36
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71

za pomocą formularza kliknij >>

LK-36 To projekt o tradycyjnej architekturze, który oferuje inwestorowi możliwość prowadzenia np. domu weselnego, pensjonatu czy motelu. Ten obiekt gastronomiczny posiada bardzo przestronną salę konsumpcyjną na parterze oraz bogate zaplecze noclegowe na poddaszu. Dzięki czemu można oferować klientom szeroki zakres usług jak organizacja wesel, komunii czy imprez okolicznościowych. Projekt posiada stonowaną architekturę, która będzie doskonale pasować na działki poza miastem z dużą ilością zieleni.

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut parteru

 

Projekt LK-36 - rzut

PARTER: 505,44 m2

1. Hall + recepcja 41,8 m2

2. Pom. elektryczne 2,4 m2

3. Hall 30,1 m2

4. Szatnia 6,2 m2

5. Sala konsumpcyjna 236,4 m2

6. WC męski 8,7 m2

7. WC dla osób niepełnospr. 3,4 m2

8. WC damski 8,7 m2

9. Pomieszczenie socjalne 9,5 m2

10. WC 2,8 m2

11. Pokój kierownika 6,6 m2

12. Przechowalnia i dezynfekcja jaj 2,1 m2

13. Korytarz 32,2 m2

14.Komora chłodnicza 3,7 m2

15. Obieralnia warzyw 6,3 m2

16. Chłodnia 6,0 m2

17. Kotłownia 11,4 m2

18. Deserownia 5,1 m2

19. Kuchnia 23,1 m2

20. Magazyn warzyw 2,3 m2

21. Magazyn produktów suchych 2,5 m2

22. Zmywalnia 5,8 m2

23. Bar 8,1 m2

24. Wydawalnia 4,6 m2

25. Klatka schodowa 11,6 m2

26. Pokój dla osób niepełnospr. 17,6 m2

27. Łazienka 6,8 m2

Po wejściu do budynku mamy hall z recepcją, a także klatkę schodową na poddasze, nieco w głąb korytarza jest miejsce na szatnię. Program parteru przewiduje wyraźny podział na dwie strefy. W centralnej części obiektu oraz w lewym skrzydle zaprojektowaliśmy dużą salę konsumpcyjną, oraz pokój z łazienką dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych. Prawe skrzydło zajmuje kuchnia z zapleczem, pokoje dla personelu, oraz pomieszczenia gospodarczo techniczne (np. kotłownia, magazyn)

 

Rzut poddasza

 

Projekt LK-36 - rzut

PODDASZE: 404,57 / 466,89 m2

1. Klatka schodowa 8,5 m2

2. Hall 52,7 m2

3. Pokój 25,6 m2

4. Łazienka 8,4 m2

5. Korytarz 5,15 m2

6. Magazyn 3,3 m2

7. Pom. porządkowe  3,3 m2

8. Magazyn bielizny 1,9 m2

9. Magazyn bielizny 3,2 m2

10. Pokój 24,5 m2

11. Pokój 12,2 m2

12. Łazienka 6,4 m2

13. Przedpokój 20,5 m2

14. Pokój 18,9 m2

15. Łazienka 3,0 m2

16. Pokój 16,4 m2

17. Łazienka 3,0 m2

18. Pokój 17,4 m2

19. Łazienka 3,4 m2

20. Pokój 16,9 m2

21. Łazienka 3,0 m2

22. Pokój 18,9 m2

23. Łazienka 3,2 m2

24. Przedpokój 20,5 m2

25. Pokój 18,9 m2

26. Łazienka 3,2 m2

27. Pokój 16,4 m2

28. Łazienka 3,2 m2

29. Pokój 17,4 m2

30. Łazienka 3,4 m2

31. Pokój 16,9 m2

32. Łazienka 3,2 m2

33. Pokój 19,0 m2

34. Łazienka 3,3 m2

Na poddaszu zaprojektowaliśmy pokoje noclegowe. Goście będą mieli do dyspozycji dziesięć pokoi dwuosobowych, jeden apartament dwupokojowy z łazienką o powierzchni 43,2 m2, oraz jeden apartament dwuosobowy. Program uzupełniają pomieszczenia na bieliznę brudną i czystą, magazyn i pomieszczenie gospodarcze.

Model

 

Projekt LK-36 - model

Bryła LK-36 należy do rozbudowanych. W centralnej części zaprojektowaliśmy wysunięcia zarówno w elewacji frontowej jak i ogrodowej. Natomiast symetrycznie po bokach rozmieszczone są dwa skrzydła budynku, które znacznie zwiększają powierzchnię użytkową obiektu i dodają całemu założeniu charakteru. Na wielospadowym dachu rozmieściliśmy cztery lukarny po dwie na elewacji frontowej i ogrodowej. Po zakończeniu budowy warto zadbać o odpowiednie oświetlenie budynku tak by wydobyć wszystkie detale jego architektury. Projekt do realizacji potrzebuje działki o szerokości 33.6m.

Elewacje

 

Projekt LK-36 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt LK-36 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt LK-36 - elewacja
elewacja boczna
Projekt LK-36 - elewacja
elewacja boczna

Przekrój

 

Projekt LK-36 - przekrój

LK-36 To projekt średniej wielkości budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym na poddaszu o miłej dla oka tradycyjnej architekturze.

POWIĘKSZ PRZEKRÓJ
Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Projekt budynku gastronomicznego z zapleczem noclegowym, mogący pełnić funkcje domu weselnego, motelu, pensjonatu LK-36, parterowy z poddaszem użytkowym bez podpiwniczenia i bez garażu.

Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak ceramiczny 29 cm, styropian 15 cm, tynk zewnętrzny. Strop nad parterem: Teriva . Kąt nachylenia dachu: 40°. Pokrycie dachu: blacha dachówkowa.
Ogrzewanie: budynek ogrzewany z własnego źródła ciepła - kotłownia gazowa do c.o i c.w.u.
Program: Na parterze budynku zaprojektowano: - kuchnię wraz z zapleczem ( pomieszczenie socjalne dla pracowników, WC dla pracowników, pokój kierownika, korytarz, przechowalnia i dezynfekcja jaj, obieralnia warzyw, pomieszczenie urządzeń chłodniczych, kotłownia, de serownia, kuchnia, komora chłodnicza, magazyn warzyw, magazyn produktów suchych oraz zmywalnia), - hol wraz z recepcją ( hol z recepcją, klatka schodowa, pokój dla osób niepełnosprawnych wraz z łazienką ), - salę konsumpcyjną ( sala konsumpcyjna, WC męskie, WC damskie, WC dla osób niepełnosprawnych, bar, wydawalnia ). Na poddaszu zaprojektowano: - komunikację ( klatka schodowa, hol, dwa korytarze ) - pokoje noclegowe ( 10 pokoi dwuosobowych wraz z łazienkami, 1 apartament dwupokojowy wraz z łazienką oraz 1 apartament dwuosobowy wraz z łazienką ) - zaplecze magazynowe ( korytarz, magazyn, pomieszczenie porządkowe, magazyn bielizny czystej oraz magazyn bielizny brudnej )

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna nawiewno - wywiewna kuchni, wentylacja wywiewna na sali bankietowej, hydranty p.poż,)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Powierzchnia zabudowy: 588.00 m²
Powierzchnia użytkowa: 910.01 m²
Kubatura: 4458.10 m³
Szerokość działki: 33.60 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 2
Liczba pomieszczeń: 47
Kąt nachylenia dachu: 40
Ilość pokoi: 15
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 10.41 m
Rodzaj ogrzewania: gazowe
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: poddasze użytkowe
Typ: gastronomiczne, motele, komercyjne, projekt hotelu, projekt motelu, projekt budynku usługowego, projekt zajazdu, hotel, projekt domu weselnego, pensjonat, projekt pensjonatu, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Jaromir Mruk
CENA 3 EGZ. PROJEKTU

15 000 PLN

KUP
PROJEKT


ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :

 

Projekt dostosowany do aktualnych norm dostępny w terminie ustalonym z biurem

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej