Projekt

Restauracja, Dom weselny

Kod: LK-24
Zadzwoń do nas!
PN - PT od 8 do 16: 12 414 35 06,
12 414 35 34, 12 410 49 71

 

zobacz realizacje naszych projektów

Rzut parteru

 

Projekt LK-24 - rzut

Parter: 433,09 / 436,97 m2
1. Hall 12,0  m2
2. Sala bankietowa 272,06 m2
3. Schowek 4,43 / 8,31 m2
4. Korytarz 12,96 m2
5. Kotłownia 7,77 m2
6. Magazyn 5,32 m2
7. Pomieszczenie socjalne 5,81 m2
8. Obróbka jaj i warzyw 4,15 m2
9. Kuchnia 38,64 m2
10. Chłodnia 3,34 m2
11. Zmywalnia 8,70 m2
12. Pomieszczenie gospodarcze 6,59 m2
13. Korytarz 5,52 m2
14. Przedsionek 2,55 m2
15. WC męski 6,27 m2
16. Przedsionek 2,55 m2
17. WC damski 6,08 m2
18. WC dam. i dla os. niepełnospr. 3,82 m2
19. Magazyn 2,79 m2
20. Rozdzielnia kelnerska 13,56 m2
21. Schody 8,18 m2

 

Rzut poddasza

 

Projekt LK-24 - rzut

Antresola: 145,52 / 157,75 m2
1. Antresola 104,74 / 112,00 m2
2. Biuro 38,41 / 42,21 m2
3. Łazienka 2,37 / 3,54 m2

Model

 

Projekt LK-24 - model

Budynek w strefie zewnętrznej nie wybija się zanadto z otoczenia, jednak jego wnętrze jest bardzo atrakcyjne pod względem przestronności i funkcjonalności. Prostota formy została wzbogacona o słupy konstrukcyjne, które dodają założeniu lekkości i subtelności. Odpowiednie oświetlenie może doskonale podkreślić charakter obiektu i skierować na niego uwagę - również w nocy. Doda to niewątpliwie uroku i wyróżni go na tle innych.

Elewacje

 

Projekt LK-24 - elewacja
elewacja ogrodowa
Projekt LK-24 - elewacja
elewacja frontowa
Projekt LK-24 - elewacja
elewacja boczna
Projekt LK-24 - elewacja
elewacja boczna

Przekrój

 

Projekt LK-24 - przekrój

Budynek nie należy do skomplikowanych i bardzo rozbudowanych. Mimo to jest bardzo funkcjonalny i doskonale sprawdzi się przy chęci realizacji obiektu ekonomicznego, a zarazem atrakcyjnego.

POWIĘKSZ PRZEKRÓJ
Zadaj pytanie dotyczące tego projektu  kliknij

Projekt budynku gastronomicznego pełniący funkcję domu weselnego LK-24, parterowy z częściowym poddaszem użytkowym (antresola), bez podpiwniczenia. Technologia tradycyjna: ściany zewnętrzne - pustak Suporex 24 cm, styropian 12 cm, tynk zewnętrzny. Strop nad zapleczem parteru: żelbetowy. Kąt nachylenia dachu: 35°. Pokrycie dachu: dachówka ceramiczna.
Ogrzewanie: kotłownia na paliwo stałe - pellet
Program: sala bankietowa dla 130 osób, antresola na 42 osoby, kuchnia, zaplecze kuchenne, zaplecze sanitarne, zaplecze socjalne, zaplecze magazynowe, kotłownia na paliwo stałe, biuro, łazienka.

ZAWARTOŚĆ PROJEKTU:
- projekt architektoniczny budowlany
- projekt konstrukcyjny budowlany
- projekt budowlany wewnętrznych instalacji sanitarnych (c.o, wod-kan, gaz, wentylacja mechaniczna kuchni, wentylacja wywiewna na sali bankietowej, hydranty p.poż., projekt kotłowni)
- projekt budowlany wewnętrznej instalacji elektrycznej oraz instalacji odgromowej (w tym m.in: p.poż. wyłączniki prądu, oświetlenie, oświetlenie ewakuacyjne, zestawienie mocy)
- zestawienie materiałów budowlanych
- zestawienie elementów więźby dachowej
- zgoda na zmiany w projekcie

Dostępna jest również wersja B ze ścianami z pustaków MAX 29 cm, styropian 12 cm oraz pokryciem dachu z blachy dachówkowej.

Dla projektu dostępna jest również alternatywna więźba dachowa z prefabrykowanych dźwigarów dachowych z użyciem płytek kolczastych Firmy MITEK INDUSTRIES POLSKA. Do projektu dołączona jest również wycena wykonania dachu w tej technologi.

Powierzchnia zabudowy: 482.92 m²
Powierzchnia użytkowa: 578.61 m²
Kubatura: 3332.00 m³
Szerokość działki: 23.70 m
UWAGA: podawana przez nas minimalna szerokość działki
dotyczy ustawienia budynku węższą elewacją.

Ilość kondygnacji: 1
Liczba pomieszczeń: 19
Kąt nachylenia dachu: 35°
Pokój na parterze: Nie
Wysokość budynku: 10.82 m
Rodzaj ogrzewania: paliwo stałe
Wskaźnik energii pierwotnej: 38.30 kWh/(m²·rok)
Możemy dostosować ten projekt do Twoich potrzeb, napisz co chciałbyś w nim zmienić, przeprojektujemy go tak, aby w pełni odpowiadał Twoim oczekiwaniom Garaż: bez garażu
Piwnica: bez podpiwniczenia
Poddasze: antresola
Typ: gastronomiczne, handlowo-usługowe, komercyjne, projekt karczmy, projekt budynku handlowo-usługowego, projekt budynku usługowego, projekt baru, projekt domu weselnego, projekt budynku gastronomicznego, restauracja, projekt restauracji, świetlica, placówka wsparcia dziennego dla dziecka
Technologia: tradycyjna

Architekt: Ewa Ferfecka-Homola, Łukasz Szczepaniak
CENA 3 EGZ. PROJEKTU 3 200 PLN KUP
PROJEKT


ŁĄCZNA ZAWARTOŚĆ OBU PROJEKTÓW ARCHITEKTONICZNO - BUDOWLANEGO ORAZ PROJEKTU TECHNICZNEGO, KTÓRE MOŻNA ZAMÓWIĆ RAZEM LUB OSOBNO :

 

Uzyskujemy pozwolenia na budowę i wykonujemy adaptacje do konkretnej działki  sprawdź szczegóły >>

Projekt został opracowany zgodnie z normami budowlanymi, w pełnym zakresie wymaganym dla projektów gotowych.

Szanowni Państwo, podzielcie się swoją opinią o naszej firmie w googlach lub na facebooku i przyślijcie nam informację o jej umieszczeniu a otrzymacie całkowicie za darmo pakiet bezpłatnych dodatków. Informacje o umieszczeniu prosimy przesyłać na adres gratisy@kbprojekt.pl

 

  • 10 stylowych projektów ogrodzeń
  • 10 projektów śmietników
  • 5 projektów grilli z funkcją rusztu, kominka i wędzarni
  • 6 projektów oczek wodnych
  • 6 projektów altan
  • 4 projekty huśtawek ogrodowych
  • 4 projekty bud dla psów
  • 4 projekty szamb o poj. 21,6 m3; 14,6 m3; 10 m3 i 6,4 m3
  • 2 projekty przydomowej oczyszczalni ścieków. Jeden dla
  • rodziny do 4 osób, drugi dla rodziny do 6 osób
  • Projekt przydomowej elektrowni wiatrowej
  • Schemat instalacji fotowoltaicznej
  • Projekty budek lęgowych dla kilkudziesięciu gatunków ptaków
  • Zgoda na wszelkie zmiany i adaptacje

zobacz więcej