Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt CELOZJA 2 L-6616 - Strop
Witam . W warunkach zabudowy dostałem dwie kondygnacje nadziemne( W tym poddasze). Czy ten projekt ma poddasze nieużytkowe? czy Będzie to pasowało do warunków zabudowy?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Michał Stadnik
1
2021-01-15 12:05:54
Projekt GLANNA DM-6771 - Zmiana sposobu ogrzewania
Witam. Pytanie jak w temacie czy jest możliwosć dodać mały kominek w salonie. Idealnym miejscem wydaje się ściana przy wejściu do salonu pod schodami. Pozdrawiam
Projekt MACZKÓW DM-6544 - Maczków
Dzień dobry, ją mam 2 pytania odnośnie projektu, 1 czy istnieje możliwość zwężenia do 9,5 metra 2 czy po zmianie ogrzewania na gazowe będzie spełniał wymogów wt2021?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Łukasz
1
2021-01-15 08:24:49
Projekt TARMONA 2 L-6757 - zmiana w projekcie domu TARMONA2
Jesteśmy zainteresowani kupnem projektu TARMONA2.
Mamy tylko pytanie związane z możliwością dokonania zmiany w nim.
Zmiana ta dotyczy części z antresolą. Zamiast antresoli chcielibyśmy zagospodarować całą cześć tego poddasza( która ma szerokość 551cm), na dwie sypialnie z łazienka. Jeżeli jest t ...
Projekt EMIN 2 L-6694 - Dom energooszczędny
Dzień dobry,
jestem bardzo mocno zainteresowana kupnem tego projektu (od dawna szukam idealnego i nie znalazłam lepszego niż ten :) ). Jednak chciałabym dokonać pewnych przeróbek w kierunku energooszczędności budynku. Interesowałaby mnie zmiana ogrzewania na ogrzewanie podłogowe elektryczne akumul ...
Projekt CELOZJA C DM-6616 C - Zmiany
Witam, czy w ramach dopuszczonych zmian można zmienić układ ściany zewnętrznej nośnej przy wejściu tzn. w ten sposób aby nie było wnęki ?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Sebastian
1
2021-01-14 12:21:40
Projekt SIÓDMACZEK 2 L-6678 - lustrzane odbicie
Dzień dobry czy zmianę projektu dotyczącą lustrzanego odbicia domu możne dokonać kierownik budowy czy jest potrzebny zakup nowego projektu lub wymiana projektu?
Projekt OSTRYŻ DM-6604 - Projekt Ostryż DM-6604
Dzień Dobry.
Chciałem się dowiedzieć czy w tym układzie projektu ostryż dm-6604 idzie zrobić zadaszenie wejścia do domu jak w modelu DM-6604 B ?
Również czy idzie zmniejszyć dom do powierzchni zabudowy do 231m2?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Dawid Wróblewski
1
2021-01-14 12:05:09
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Elewacja frontowa
Mam pytanie jeszcze jedno przed zakupem. Jeśli mam w warunkach zabudowy, że elewacja frontowa może wynosić 10m plus 20%tolerancji to zmiany takie są dodatkowo płatne ? I czy wogole możliwe ?