Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - 3 egzemplarze
Witam, chciałabym uzyskać informację dlaczego po zakupie projektu dostaje 3 egzemplarze projektu a nie 4 tak jak jest niezbędne do uzyskania w starostwie pozwolenia na budowę?
Projekt ITALICA 2 L-6718 - Zmiany
Dzień dobry, bylibyśmy zainteresowani zakupem tego projektu i moje pytanie brzmi, czy można by było zmienić okno w kuchni na okno narożne? Zamiast łazienki koło kuchni zrobić dwa pomieszczenia, jedno z mniejszą łazienką z prysznicem i w drugim spiżarnię? A główną łazienkę zrobić w pomieszczeniu nr. ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Gość
1
2020-10-01 14:23:37
Projekt ŻERKOWICE DM-6500 - Drzwi wewnętrzne
Witam. Mam dylemat czy drzwi wewnętrzne na parterze w konkretnym celu były projektowane jako przesuwne, czy dobrze działają po 10 latach? Mamy już wybudowane nasze Żerkowice, jesteśmy na etapie wykończenia.
Projekt BRIGA 2 L-6698 - Projekt szkieletowy
Dzień dobry. Czy jest możliwość budowy tego domu w technologii szkieletu drewnianego. Jeśli tak czy posiadacie Państwo ewentualne zestawienie materiałów. Mój adres e-mail lifeguard100@interia.pl. Pozdrawiam.
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Sly
1
2020-10-01 07:59:27
Projekt RITANIA DM-6681 - Rodzaj stropu
Witam chciałbym zapytać czy jest możliwość zmiany stropu z teriva na zwykły strop żelbetowy monolityczny? Interesuje mnie także rodzaj więźby. Zależy mi na zwykłej krokwiowy jetkowej. Dziękuję i pozdrawiam
Projekt Budynek garażowy ZG-106 - ZG-106
Dzień dobry, w jaki sposób należy zamówić-zapłacić za ten projekt. Otrzymałem informację, że jest to projekt na zamówienie indywidualne. Jestem zainteresowany zakupem tego projektu.
Projekt PRZEBIŚNIEŻYN B 2 L-6562 B - zgoda na zmiany
Witam, czy po zakupie tego projektu będzie możliwe wydłużenie ścian budynku o 2 metry- z 840 do 1040, (podstawa kwadratowa). Co za tym idzie powiększyłaby się antresola. Czy udzielają Państwo zgodę na taką zmianę ?
pozdrawiam serdecznie. Monika
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Monika
1
2020-09-29 10:36:33
Projekt MIŁACZYN 2 L-6662 - Pytanie dotyczące projektu MIŁACZYN 2
Witam.
Proszę o wysłanie rysunku rozmieszczenia belek stropowych wraz z wymiarami tych belek. Dodatkowo proszę o wysłanie takiej specyfikacji odnośnie krokwi.
Jaki będzie koszt adaptacji tego projektu według poniższych wytycznych.
(mimo tego, że większość to zmiany nie istotne, chcę aby były j ...