Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt ŻERKOWICE DM-6500 - DM 6500 Żerkowice
Dzień dobry
Jestem zainteresowany kupnem projektu jak w temacie i mam pytanie. Czy projekt w sobie zawiera dwie opcje ogrzewania - gaz/na paliwo stałe, czy podczas zakupu projektu trzeba wyraźnie zaznaczyć którą opcję ogrzewania się wybiera i taka będzie na projekcie?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Krzysztof Majewski
1
2020-07-30 15:44:16
Projekt REJMONTÓW DM-6298 - Strych
Dzień dobry. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje możliwość aby zrobić strych w tym domu? Nie chodzi o poddasze użytkowe a zwykły strych do przechowywania różnych "gratów", i czy wymaga to przeprojektowania budynku czy może zastosować takie rozwiązanie architekt podczas adaptacji projekt ...
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Strop
Witam chciałam zapytać o strop na domku celozja. Bo widzę że w projekcie jest bez stropu ile kosztował by projekt że mną na strop
Projekt Oliwnik DM-6621 - Zmiana
Witam. Chciał bym zakupić projekt Olewnik i w związku z tym mam pytanie dotyczące ścian. Czy jest możliwość zmiany materiału z pustaka ceramicznego na keramzyt? I czy ewentualne zmiany będą płatne? Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam. Mój numer telefonu: 507 163 696. Michał Toborek ...
Projekt WRZOSOWO 2 L-6282 - Uwagi do opisu
Mam dwa pytania dot. opisu tego projektu;
1. Podana powierzchnia zabudowy wynosi 156.20 m² i jest większa niż powierzchnia użytkowa - czy na pewno te wartości są poprawne?
2. Wskaźnik energii pierwotnej wynosi 102 kWh/(m²·rok) - jak to się ma w przypadku konstrukcji szkieletowej? Dlaczego ta war ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Przemek
1
2020-07-28 12:09:29
Projekt PIWONIKI 2 L-6656 - Piwoniki 2 - pytanie dot zadaszenia od strony ogrodowej
Dobry wieczór,
Jestem zainteresowany projektem domu. Bardzo podoba mi się rozwiązanie od strony frontowej, balkony całkowicie schowane pod dachem. Od strony ogrodowej natomiast balkon jest przykryty tylko do połowy. Czy jest możliwość zmiany w projekcie tak aby pokrywał cały balkon, jeśli tak to ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Konrad Charymski
1
2020-07-28 08:08:46
Projekt DENIA DM-6673 - Rysunki dwg, 2 strop
Witam,
Szanowni Państwo,
Czy jest możliwość dołożenia 2 stropu na 1 pietrze, z żelbetu ? Jaki będzie wtedy koszt projektu?
Czy wysyłane projekty posiadają rysunek w formie elektroniczny w dwg ?