Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt VILIANO DM-6664 - Kubatura budynku
Witam
Proszę o informację czy kubatura budynku jest podana prawidłowo - bo z poniższych informacji wynika że średnia wysokość pomieszczenia to 4,77 m.
Powierzchnia zabudowy: 90.44 m²
Powierzchnia użytkowa: 109.94 m²
Kubatura: 524.22 m³
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Sławek
1
2024-09-04 11:57:38
Projekt VILIANO DM-6664 - Budowa
Dzień dobry, jaki byłby orientacyjny koszt budowy sso tego domu przez Państwa? Widzę , że również podejmujecie się budowy. Kujawsko pomorskie, gmina Dąbrowa Chełmińska. Nie posiadamy jeszcze pozwolenia na budowe, ale pewnie niedlugo juz będziemy mieli.
Pozdrawiam
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Paulina Walczak
1
2024-08-14 15:39:26
Projekt VILIANO DM-6664 - Zmiany w projekcje
Witam czy jest możliwość zmiany z betonu komórkowego na pustak ceramiczny , pokrycia dachu na blachodachówkę oraz przeniesienia kuchni na front budynku w projekcie tehcnicznym
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Patryk
1
2024-04-26 08:51:04
Projekt VILIANO DM-6664 - Przeronbienie projektu
Witam
Interesuje mnie ten projekt lecz z małymi przeróbkami a mianowicie
czy można podnieść cały dom aby ściana kolankowa miała 1.2m
oraz zlikwidować tą ściankę przed drzwiami wejściowymi wraz z tym zadaszeniem.
poproszę również o wycenę takich zmian z państwa strony
Pozdrawiam ...
Projekt VILIANO DM-6664 - Pytanie odnośnie zmian w projekcie
Witam jesteśmy zainteresowani tym projektem, ale mamy parę zmian które chcemy wprowadzić i pytanie brzmi czy państwa firma może je wprowadzić przed kupnem projektu?
- zamiana salonu z kuchnią
- likwidacja jednego skrzydła okna od strony nowego salonu ( elewacja frontowa )
- likwidacja jednego o ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Artur Dobosz
1
2023-01-17 15:23:10
Projekt VILIANO DM-6664 - Zmiany w projekcie
Dzień dobry
Chciałbym zapytać czy jest możliwość po zamianie salonu z kuchnią miejscami usytuowania okna wyjściowego na taras z tyłu budynku?
Oraz chciałbym się dowiedzieć na jakiej wysokości zaczynają się skosy w pokojach na piętrze i czy jest ewentualnie możliwość podniesienia dachu.
Oraz pro ...
Projekt VILIANO DM-6664 - Zmiany
Witam, mam pytanie odnośnie zamiany miejscami kuchni z salonem . Żeby salon był w miejscu kuchni i tam zrobić wyjście na taras . Zamiast tarasu z boku domu tylko na tyle. A kuchnia od przodu domu
Projekt VILIANO DM-6664 - Balkon
Jestem podczas budowy. Poziom sypialni na górze nie zgadza mi się z poziomem balkonu. Czy zostało przewidziane jakieś rozwiązanie?
Projekt VILIANO DM-6664 - Zmiana
Witam serdecznie
Jestem zainteresowana Państwa projektem,jednak mam pytanie dotyczące zmiany miejsca kuchni z salonem,tzn chodzi mi o odbicie lustrzane,kuchnia od frontu domu a salon z tyłu,okna w odwrotnej kolejności od kuchni mniejsze,następnie tarasowe. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam