Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt HARANO DM-6727 - Harno DM-6727
Dzień dobry, które ściany w budynku (parter, piętro) są ścianami nośnymi. Chciałbym dokonać zmian, jednak nie wiem czy nie będzie zbyt dużo wzmocnień do zastosowania
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Przemek
0
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Zmiana
Dzień dobry czy ściany nośne są tylko zewnętrzne? Czy też są wewnętrzne? Bo czytając pytania to raz piszesz tak a raz inaczej
Projekt KUFEA DM-6623 - zmiany do projektu Kufea
Witam czy możliwa jest zmiana na poddaszu, by zamienić pomieszczenia 2 i 3 z pomieszczeniem nr 4. I podpiąć łazienkę pod komin wentylacyjny z garażu?
Natomiast komin z kotłowni przesunąć maksymalnie w prawo, by utworzony pokój na poddaszu był wygodny, bez komina na środku pokoju? dziękuję pozdraw ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
szymon103@op.pl
1
2019-11-19 10:26:28
Projekt BRIGA 2 L-6698 - Brigada 2
Witam , czy można zlikwidować wejscie zewnetrzne do koltowni a zrobic we wewnatrz domu ? Druga sprawa , chodzi o zamianę duzego okna z wyjsciem na taras na ścianę w salonie gdzie znajduje sie male okno (chodzi po prostu o zamianę taras z przodu domu wraz z oknem tarasowym a to mniejsze na miejsce ...
Projekt MAGENA DM-6693 - Zmiany istotne
Dzieńdobry. Czy można zmienić fundamenty tradycyjne na płytę żelbetową, strop prefabrykowanych 0.24 na strop monolityczny 0.15 . Zmianę ścianki działowej 0.24 na 0.12 na poddaszu , oraz zmianę okien w ścianach szczytowych z dwóch na jedno 150/150 Tak aby było centralnie na środku. Jaki był by kosz ...
Projekt GROSZKÓW DM-6560 - Dach Groszków
Witam.
Czy projekt przewiduje pokrycie dachu blachodachowka?
I co mam rozumieć poprzez stwierdzenie konstrukcja dolnego pasa kratownicy dachowej.?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
M. Sz
1
2019-11-19 09:12:41
Projekt LIGUSTR DM-6637 - zmiany w projekcie
Dzień dobry, czy w tym projekcie można zrobić taras od tyłu budynku, a z boku tylko okno?
Czy ścianki między kuchnią i jadalnią są nośne czy działowe?
Czy można podnieść kąt nachylenia dachu, bo w planie zagospodarowania przestrzennego mam 32-34 st. i jaki kosz byłby tych zmian?
Projekt REJMONTÓW DM-6298 - Projekt Rejmontów DM - 6298
Dzień dobry.
Podoba mi się projekt domu Rejmontów kod DM-6298. Moje pytanie dotyczy ceny promocyjnej 4 ech egz. projektu. Zamawiając w/w projekt do dn. 20.11.2019 r zapłacę 900 zł za wszystkie 4-y egzemplarze ?, które muszę złożyć do Starostwa celem wydania pozwolenia na budowę. Czy zamawiając t ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Małgorzata Wieczorkowska
1
2019-11-18 10:09:03
Projekt SMEREKÓWKA DM-6033 - Zmiana
Dzień dobry czy można poszerzyć budynek do szerokości altany bez przeprojektowania ? Budynek by miał 915 cm szerokości czyli tyle ile z altana