Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt CELOZJA G2 L-6616 G - Projekt domu L-6616 G CELOZJA G2
Dzień dobry,
Mam pytanie czy w projekcie domu L-6616 G CELOZJA G2, możliwe jest podniesienie domu i zrobienie strychu, czy możliwa jest rekuperacja, oraz inny rodzaj ogrzewania np. pompa ciepła?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Katarzyna Owczarczyk Knop
1
2021-11-22 08:42:12
Projekt VILIANO DM-6664 - Balkon
Jestem podczas budowy. Poziom sypialni na górze nie zgadza mi się z poziomem balkonu. Czy zostało przewidziane jakieś rozwiązanie?
Projekt Budynek usługowy z częścią mieszkalną K-144 - Tematy związane z projektami
Dzień dobry bardzo mi się podoba ten budynek K-144 ale żeby pasował do planu zabudowy to wysokość w kalenicy nie może przekroczyć 9 m a jest 9,13 kąt nachylenia dachu jest ok 30 stopni, wielkość budynku też ok ale tylko 40 % powierzchni użytkowej budynku może być na działalność usługową - handlową ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Marian Remszel
1
2021-11-20 17:04:47
Projekt ITALICA DM-6718 - rzut dachu pytania o projekt
czy ktos kto ma aktualnie w budowie lub juz wybudowal dom z tego projektu moglby podeslac rzut dachu i ewentualnie fundamentow (jakie sa wiazary i ławy ?) i ogolnie mam kilka pytan przed zakupem tego projektu - moj mail stalowy3@interia.pl
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Łukasz
1
2021-11-18 19:49:50
Projekt SZANTA DM-6528 - Zmiany w projekcie
Dzień dobry, jestem zainteresowana kupnem projektu szanta.
Jednakże, chciałabym wprowadzić zmianę w projekci i zastanawiam się jaki byłby tego koszt. Chodzi mi o obniżenie budynku, tak aby był z poddaszem, ale tak aby dach zaczynał się juz od stropu. To wpłynęło by również na głębokość fundamentu, ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Paulina Sowa-Szlaz
1
2021-11-17 15:31:54
Projekt PŁOŃSK L-5582 - Nowe normy 2021
Proszę o informację czy projekt spełnia warunki techniczne na rok 2021?
Standard WT 2021 to lepsza izolacyjność termiczna ścian, podłóg, dachu oraz energooszczędna stolarka zewnętrzna.
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Grzegorz
1
2021-11-16 09:18:58
Projekt Prywatny dom opieki dla osób starszych. K-65 - K-65
Witam
Chciałbym zaadopotowac ten projekt na potrzeby budynku służacego do zakwaterowania pracowników.
z ppomieszczec 29 30 32 31 i 28 oraz 23 zrobic duza jedna kuchnie - powiedzmy 2 zlewy 4 staonowiska szerokie do gotowania - aby 4 osoby mogly gotowac jednoczesnie, plus blat roboczy, lodówka.
...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Krzysztof Koza
1
2021-11-16 08:57:05
Projekt CYRENE DM-6767 - Rysunki szczegółowe
Czy mógłbym prosić o wysłanie na maila szczegółowych rysunków dotyczących projektu domu Cyrene uwzględniając dokładnie wymiarowanie?
mail: lukaszw2001@wp.pl
tel kontaktowy: 510 466 686
Projekt ZG-21 ZG-21 - Adaptacja budynku.
Witam. Zainteresowany jestem projektem ZG-21 w cenie 650 zł . Mam pytanie czy Wasze biuro wykonuje adaptacje projektu i jaki to koszt ? Czy można otrzymać lustrzane odbicie projektu ? Czy można całą część parterową zmienić na część mieszkalną ? Czy można obniżyć wysokość parteru do 250 - 260 cm. Po ...