Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt CELOZJA 2 L-6616 - Większy metraż
Witam kupiłam od państwa ten projekt ale chciałam zapytać czy jest możliwość powiększenia tego domu o 10 metrów kwadratowych powierzchni użytkowej (szerokość działki 21,5 )
Autor:
Odp.
Ostatnia:
ryba
1
2020-06-09 08:18:19
Projekt STROICZKA DM-6622 - Projekt budynku gospodarczego
Witam
Czy projekt Stroiczka można zakupić jako projekt budynku gospodarczego. Chciałbym przemycić go jako drugi budynek na działce budowlanej. MPZP opisuje działkę jako budowlaną pod budownictwo jednorodzinne z dopuszczeniem budynków gospodarczych. Czy mogę zacząć zabudowę działki od postawienia b ...
Projekt CZAJKÓW C DM-5582 C - Drugi balkon
Witam,
Jestem zainteresowany zakupem projektu
Jaki by byłby koszt przeprojektowania i zrobienia drugiego balkonu?
Chodzi o drugi pokoju na poddaszu, który jest bez balkonu
Projekt BRZANKA DM-6677 - odbicie lustrzane
Dzień dobry,
Ze względu na położenie działki chciałabym zrobić odbicie lustrzane projektu, tzn. wejście do domu zrobić po drugiej stronie oraz odwrócić kolejność pomieszczeń tzn. w miejsce salonu zrobić kuchnie. W miejsce pokoju kolejno kotłownie i łazienkę…
Zastanawiam się czy takie zmiany wyk ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Agnieszka
1
2020-06-08 11:42:38
Projekt IZELIA DM-6741 - Strop
Witam. Czy jest możliwość zmiany stropu z drewnianego na lany, oraz o ile wzrósł by koszt według państwa?
Kto tą zmianę w projekcie może wykonać?
Dziękuję i Pozdrawiam
Projekt PRZETACZNIK 2 L-6629 - Fundament
Czy ten dom mieszkalny w technologii szkieletowej można wykonać na fundamencie - ławy czy wyłącznie na płycie jak w rysunkach ?
Projekt ROPCZYCE DM-6497 - zmiany do projektu
Witam!
Proszę o informacje czy możliwe jest w projekcie :
1.Likwidacja antresoli na rzecz stropu (pelne poddasze)
2.Przeniesienie tarasu na elewację ogrodową
3.Wykonie wejścia na poddasze z przedsionka lub innego miejsca ( chodzi o niezależność- dwa pokolenia)
Autor:
Odp.
Ostatnia:
oldwoj@gmail.com
1
2020-06-08 11:03:29
Projekt GRUSZYCZKA DM-6691 - witam
Dzień dobry. Jakie będą koszty przy zmianie na ogrzewanie tradycyjne piecem i gdzie wtedy umiejscowić kotłownie oraz rezygnacja z rekuperacji DM-6691 GRUSZYCZKA. Proszę o zestawienie materiałów. ewawolska409@gmail.com