Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt KATLEJA DM-6634 - Adaptacja KATLEJA Kod: DM-6634
Witam
Chciałbym zakupić projekt KATLEJA Kod: DM-6634 , w waszej ofercie jest to dom murowany. Jednak chciałbym go wybudować całkowicie z drewna. Czy wasz architekt adaptujący może zaprojektować go jako drewniany.
pozdrawiam Jerzy T
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Jurek
1
2020-05-23 01:17:39
Projekt Altana ZG-02 - Domek na zgłoszenie
Dzień dobry,
chciałabym sie zapytać, czy w domku jest możliwość zrobienia małej toalety z prysznicem? Czy potzebna to jest dodatkowa zgoda architekta albo wprowadzenie zmian dla infomacji starostwa?
Czy w domku można zrobić antresolę zamians całego poddasza? I czy wysokość całego budynku jest do ...
Projekt WIECHLINA DM-6628 - Wiechlina- DM6628
Witam
Bardzo podoba nam się ułożenie salonu kuchni i spiżarni. Jednak czy
jest możliwość dokonać zmian w części sypialnianej kosztem garderoby, małej łazienki ewentualnie powiększenie tej części domu tak żeby wyszły 3 pokoje?
Projekt Budynek gospodarczy ZG-93 - Dotyczy ZG-93
Dzien dobry ,
mam dwa tematy :
1. chodzi o zmiane przeznaczenia budynku na budynek mieszkalny z pokojami na wynajem , z czym to sie laczy ?
2. Dotyczy stropu , pomieszczenia na rysunku sa wysokie , chodzi mi o nizszy strop ...moze byc drewniany .
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Wojciech Mroz
1
2020-05-21 15:41:27
Projekt SIÓDMACZEK DM-6678 - Dachdach
Hdhwitam czy w tym projekcie można zaadaptować poddasze takim sensie czy byłoby na poddaszu możliwość wykonania dodatkowym pokoi nawet pod skosem??
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Natalia
1
2020-05-21 15:30:24
Projekt HALA MAGAZYNOWO PRODUKCYJNA K-83 - K-83
Jestem wstępnie zainteresowany. Proszę o informację czy mogą Państwo przygotować w nim zmiany:
1) Powierzchnia zabudowy 350m2
2) Szerokość max 21m
3) Część usługowa długości magazynu ok 16,66m
4) Klatka schodowa w centralnej cześć usługowej.
5) Chcemy wykonać magazyn oraz cześć usługową z praf ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Adrian Drubkowski
1
2020-05-21 15:28:23
Projekt KAMASJA 2 L-6615 - konstrukcja
czy ściany zewnętrzne można wykonać z betonu komórkowego 24cm a docieplić styropianem 20cm? a strop zamiast drewnianego zamienić na teriva lub tradycyjny betonowy?
Projekt POTYCZ L-6305 - Projekt domu potycz
Witam,mam pytanie dotyczące budynku potycz https://www.kbprojekt.pl/584/potycz.
Mianowicie czy jest opcja tego domu z wybudowaniem go na płycie fundamentowej a nie na tradycyjnych fundamentach , a drugie pytanie czy zamiast stropu fert 40 można zastosować strop drewniany ? Pozdrawiam. niki.7 ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Rafał Nikel
1
2020-05-21 15:19:05
Projekt ADER 2 L-6701 - Pytanie.
Czy można ten projekt wzbogacić o garaż?Jakie byłyby koszty projektu i o ile wzrosłyby koszty budowy?Pozdrawiam.