Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - warunki zabudowy
Witam, interesuje mnie ten projekt tylko, że w warunkach zabudowy mogę postawić budynek o 2 kondygnacjach da się to jakoś obejść? i kont nachylenia dachu to 35\'
Projekt Budynek handlowo-magazynowo-biurowy K-71 - Zapytanie
Dzień dobry,
Poszukuję projektu budynku usługowo - mieszkalnego o wymiarach 10x20.
Moje oczekiwania są następujące :
* kondygnacja handlowa na dole wysokości 5 m
* parter - jedna wielka otwarta przestrzeń i tylko pomieszczenie socjalne i 2 łazienki
* strop bez podpór - strunobetonowe płyty
* ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Marcin
1
2019-02-02 11:17:24
Projekt STEWARCJA DM-6642 - Lukarny
Witam,
1. czy w ww. projekcie można zlikwidować lukarny z oknami na rzecz okien połaciowych?
2. czy istnieje możliwość zamiany miejscami na parterze schodów i toalety?
3. nurtuje mnie kawałek ściany znajdujący się pośrodku parteru, czy można go usunąć ?
Na jakim etapie (zamówienia projektu/ada ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Katarzyna
1
2019-02-02 11:09:56
Projekt FORTEGILLA DM-6529 - zapytanie
interesuje mnie ten projekt ale z pokojem tym drugim nadole mniejszym by byl wiekszy moze byc garaz zmniejszony i bez pomieszczenia gospodarczego a jesli chodi o gore to z jedna duza lazienka prosze o informacje czy macie taki projekt z powazaniem M Nowakowski
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Ilosc drutu
Witam kupilismy ten projekt jednak nie mozemy znalesc w zestawieniu materialow jaka ilosc i jaki konkretnie drut nalezy zakupic mozna gdzies dostac taka informacje?
Projekt Roglice DM-6546 - Zmiana
Witam;
Czy ten projekt występuje w wersji bez garażu?
Czy ewentualnie na etapie adaptacji mogę z garażu zrezygnować?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Barbara G.
1
2019-01-31 22:37:49
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - Celozja
Witam
Czy jest możliwe by poszerzyć dom o metr z każdej strony, usunięcie drzwi od kotłowni z zewnątrz i podniesienie poddasza by zrobić tam pokoje?
Projekt DAWIDIA 2 L-6663 - Ogrzewanie
Dzień Dobry. Czy istnieje możliwość zastosowania w tym projekcie ogrzewania gazowego?
Tomek Januszewski
tejot1976@gmail.com
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Tomek Januszewski
1
2019-01-31 22:29:58
Projekt ZŁOTLINEK B2 L-6596 B - Zmiany
Witam. Jestem zainteresowany projektem złotlinek B2. Chciałbtm dopytać o to czy wszystkie ściany można dowolnie konfigurować? czy wystepują ściany nośne których nie można ruszyć? Czy można kuchnie przykryć stropem czy będzie potrzebne dodatkowe podparcie? czy jest możliwośc zamiany wykonania stropu ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
pitwlkp
1
2019-01-31 22:28:29
Projekt SZAROBRÓDEK DM-6660 - Dom szarobródek.
Czy jest możliwe podniesienie fundamentów,tak by izolacja cieplna i przeciwwilgociowa była ponad ziemią ,a nie wpuszczone poniżej poziomu gruntu.
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Agnieszka
1
2019-01-31 15:39:23
Projekt MNISZKÓW 2 L-6545 - Zastosowanie projektu na istniejącym budynku
Witam, czy jest możliwość zastosowania projektu domu "MNISZKÓW" na budynku już istniejącym? Dodam, że południowa ściana budynku jest granicą działki i jednocześnie dzieli całość budynku na dwie części, druga część domu należy do innej osoby. Z góry dziękuję za odpowiedź ...