Forum o projektach i projektowaniu

Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.

Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.

Tematy związane z projektami i projektowaniem
Filtruj projekty:
Projekt GAJ DM-6347 - Gaj Bardzo dobry pomysł a dwiema łazienkami. Jedna prywatna. Świetny pomysł dla starszych osób.
Autor: Odp. Ostatnia:
Waldek 11 2017-11-04 16:10:33
Projekt LUBCZYK DM-6349 - lubczyk witam kto buduje lubczyk
lubczyk 0
Projekt Oliwnik DM-6621 - wykorzystać dach na taras Jak wygląda nośność dachu? Czy dałoby się go wykorzystać jako taras?
Klementyna Sochańska 0
Projekt ROPCZYCE DM-6497 - podpiwniczenie Bardzo obiecujący projekt. Jak wygląda możliwość częściowego podpiwniczenia?
Renata 0
Projekt BUDYNEK BIUROWO-WARSZTATOWO-MAGAZYNOWY K-91 - hala Bardzo przyzwoity projekt. Jaki dodatkowy sposób umocnienia stropu?
Jeremi 0
Projekt Restauracja K-01 - karczma? Powiedzieć o tym projekcie, że jest "tradycyjny: to mało. Naprawdę, ilość i wielość okien oraz brak udogodnień noclegowych i sanitarnych na większą skalę kwalifikują go raczej do skansenu.
Zenobi 1 2017-10-16 16:01:02
Projekt NASTURCZYNEK 2 L-6564 - poddasze w Nasturczynku Jakie istnieją możliwości zagospodarowania tak przestronnego poddasza? Czy można otrzymać od projektanta propozycje / sugestie postawienia ścian działowych?
Ignatieff 1 2017-10-16 15:57:33
Projekt KATLEJA DM-6634 - skromne licowanie Skromny,ale "ustawny" domek. Czy możliwe jest zwiększenie pomieszczenia gospodarczego kosztem wiatrołapu?I czy mają państwo jakieś sugestie dotyczące materiału,którym można licować ściany?
Karol Zbyszewski 1 2017-10-16 15:53:36
Projekt Budynek administracyjno-socjalny. LK-69 - Czy płaski dach jest do zagospodarowania? Oranżowa elewacja dużo lepsza... Czy ten prawie płaski dach jest do zagospodarowania?
Dorota 1 2017-10-16 15:50:30
Projekt PRZEDSZKOLE K-102 - cztery łazienki, żadnej szatni?? Zdumiewający projekt przedszkola: urzekająca elewacja, wdzięczna bryła - i żadnej chyba wiedzy o tym, jak funkcjonuje taka placówka. Dwie sale? Żadnego miejsca na leżakowanie / drzemkę? Żadnej szatni? 4-5 łazienek na 30+ dzieci??
Barbara, emerytowana wychowawczyni przedszkolna 1 2017-10-16 15:45:37
Projekt POLANKA DM-6152 - zaprószona iskra Czy mogliby Państwo napisać coś na temat zabezpieczeń przeciwpożarowych takich domów?
Justyna 0
Projekt Budynek mieszkalno-gospodarczy ZG-59 - domek obronny.. Bardzo przyzwoity domek obronny.. Czy jest też funkcja podnoszenia na noc schodków? Tylko co to będzie, jak ogień podłożą...? A serio: naprawdę są klienci, którzy parkują trzy samochody na dole i idą spać na górę?
Renata 0
Projekt PIŃCZÓW DM-6242 - Koszty budowy Witam czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest koszt budowy stanu surowego zamkniętego ponieważ bardzo podoba nam się ten projekt i zamierzamy w przyszlym roku ruszyć z budową.
Paweł 0
Projekt PIŃCZÓW DM-6242 - Kotlin W tym projekcie poszłam za radą architekta i połączyłam dwa pokoje na poddaszu i w tym największym wstawiłam garderobę. Polecam.
Łukasz 1 2017-09-18 19:31:45
Projekt MODLICZKA DM-6522 - bardzo klasyczna bryła bardzo klasyczna bryła. Czym to może by c licowane?
Róża 0
Projekt ŻERKOWICE DM-6500 - Zmiany Fwwitam. W przyszlym roku planujemy z mezem budowe domu z tego projektu. Jedyna rzecz,ktora.mnie nurtuje jest to,ze na parterze jest tylko wc i nie ma.miejsca na prysznic. Pytam kogos.kto budowal ten dom i ma jakies pojecie czy jest mozliwosc zamiany pomieszczen (wc z e spizarka) a wejscie do wc zr ...
Ania 2 2017-09-05 12:01:08
Dodaj nowy temat