Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt NAŁĘCZÓW DM-6313 - CZY ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ "PODDASZENIA"???
Jak w temacie - czy ktoś wie czy istnieje możliwość zaadoptowania poddasza użytkowego i ile maksymalnie może mieć ono metrów?
I drugie pytanko - czy kotś kto budował już taki domek mógł by napisać o prawdziwiści wyliczeń kosztów budowy tego projektu?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Kazio
32
2017-09-04 20:08:46
Projekt KAMASJA DM-6615 - licowanie
Jak zawsze, najciekawsze w tym projekcie jest kamienne licowanie - tylko czemu do tego te monstrualne kamienne parapety?
Projekt SALWATOR DM-6373 - Salwator
Jesteśmy w trakcie realizacji projektu. Projekt nie jest dopracowany, główny problem to dach. Drugi minus to komin od kominka od strony frontu, komin na zdjęciach wygląda ok, ale z projektu wynika że jest to maszt kilku metrowy. Z kominka zrezygnowalismy. Po wprowadzeniu wielu zmian jesteśmy zadowo ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
RM
1
2017-08-28 12:51:45
Projekt ŁĄCKO N DM-6291 N - dworek??
Umieszczenie tego domu w kategorii "dworek" jest wyjątkowo odważnym posunięciem. W majątku pradziadka w podobnym standardzie wznoszono czworaki.
Projekt WIERZBIN DM-6038 - podpiwniczenie
Czy możliwe jest również schodkowe podpiwniczenie w przypadku stawiania budynku na skarpie? Ile kosztowałaby taka przeróbka projektu?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Adrian
0
Projekt CELOZJA 1 DM-6616 - wywietrzniki
Czy wywietrzniki, widziane od strony frontu - zarazem rzucające się w oczy i rachityczne - można by jakoś zamaskować? Przebudować? Przerzucić na drugą stronę dachu, tak, gdzie główny komin?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Bożena
0
Projekt POLADOWO DM-6299 - Poladowo
Witam,
Cieszę się, że najbardziej polski z polskich domków ma miłosników. W takim domku sie wychowałam! Właśnie kupiłam ten projekt i do dzieła!
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Jola Piątek
1
2017-08-06 19:40:17
Projekt SMEREKÓWKA DM-6033 - piekny dom
postawilem ten dom wciagu 5 miesiecy konstrukcja dosc prosta moj pierwszy stawiany dom nie jestem jakims wykwalikowanym murarzem ale za pomoca brata we dwoch dalismy rade w 5 miesiecy projekt bardzo czytelny i wszystko tlumasz na tzw chlopski rozum budowa kosztowala mnie locznie z papierami i odbio ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
sylwek
1
2017-07-27 19:49:45
Projekt ROPCZYCE 2 L-6497 - elewacja
Jak to dobrze, że są do wyboru inne elewacje prócz cytrynowej! Może warto by zmienić główne zdjęcie na mniej odstręczające?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Renata
0
Projekt PRZEMIŁÓW N DM-6083 N - okna do podłogi
Mamy nasłonecznioną działkę, więc jedno pytanie: czy okna na elewacji bocznej nie mogłyby być "przeprute" aż-do-podłogi? Czy taka korekta w projekcie wymaga zatwierdzenia przez architekta i urząd budowlany?