Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt ZALASEK DM-6651 - Fundamenty
Jestem w trakcie adaptacji projektu. Oprócz „standardowych” zmian wynikając z dopasowania projektu pod siebie potrzebna jest również zmiana posadowienia budynku. Otóż po zmianie działki na której docelowo miał stanąć domek okazało się iż grunt nośny na nowym terenie znajduje się niestety na poziomi ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Damian T.
2
2018-12-03 20:12:22
Projekt HOTEL K-96 - Zmiany
Czy istnieje możliwość dodania balkonów zamiast samych okien a dokładnie na piętrze. A na parterze zamiast okien , okna przesówne do wyjścia na mały tarasik. I czy można uwzględnić w projekcie basen.
Projekt MACZKÓW DM-6544 - wymiary
Witam, jestem zainteresowana tym projektem, ale nie mogę znaleźć informacji o wysokości ścianki kolankowej. Mogę prosić o informację zwrotną.
Projekt ROKITNIK DM-6676 - inna wersja projektu
witam, czy mozna prosic o przysłanie zdjeć wygladu domu w wersji bez ścian szczytowych nad dachem i okapem? I mam jeszcze pytanie, czy mozna zagospodarować strych na sypilanie dla gości bez podnoszenia wysokości budynku ?, pozdrawiam
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Elżbieta
1
2018-11-29 09:46:58
Projekt TUROWICE D DM-6190 D - Zmiany
Witam interesuje mnie ten projekt. Tylko czy można go dostosować do działki 15m szerokości i np zrobić ścianę w salonie i pokoju całą zamurowaną ( ślepą. Czy można zrobić dach tylko dwuspadowy tak żeby pokój 4 miał okno w ścianie szczytowej a pokój 5 okno i balkon również od strony szczytowej. A i ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Bartosz K.
1
2018-11-29 09:18:39
Projekt MAGNOLIN DM-6557 - spiżarnia
witam, projekt jakiego szukamy, brakuje tylko małej spiżarki i dużej garderoby na poddaszu, czy znajdą państwo na to jakieś propozycje zmian?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Damian K.
1
2018-11-29 09:03:01
Projekt BOGATYNIA DM-6279 - zmiany
1.czy można zmienić ogrzewanie z gazowego na opalanie drewnem?
2.czy można zmienić położenie komina?
3.czy kotłownię można przerobić na łazienkę?
4.czy można przedłużyć dach nad taras?
5.czy zamiast drzwi w pokojach na piętrze mogą być okna?
6.czy okna dachowe mogą być np.nad pokojami?
7.czy ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Mirosława J.
1
2018-11-27 15:47:47
Projekt ZALASEK DM-6651 - Garaż w projekcie
Jesteśmy zainteresowani kupnem projektu Zalasek. Chciałam zapytać czy istnieje możliwość zmiany projektu tak aby dom zawierał garaż jednostanowiskowy?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Anna S.
1
2018-11-27 12:34:13
Projekt NABOROWO DM-5519 - zmiany w projekcie
Czy można dostawić kominek w narożniku salonu po prawej stronie od strony pomieszczenia gospodarczego (blisko komin), usunąć kawałek ściany przy blacie kuchennym, drzwi do spiżarni przesunąć maksymalnie w lewo co da miejsce na blat w całości po drugiej stronie, usunąć boczne okno w kuchni, przesuną ...
Projekt SABOTEK DM-6583 - Sabotek
Witam. Mam zapytanie dotyczące projektu Sabotek, czy jest możliwość ściany salonu wyrównać tak by dom tworzył pełną bryłę prostokąta od strony elewacji ogrodowej ?
Oraz czy gdyby warunki zabudowy mówiły inaczej niż w projekcie przewidzany kąt nachylenia dachu 30° , zmienić na 35° ? I czy przewid ...