Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt GŁOWIENKA DM-6630 - projekt głowienka
Witam. Poszukuję projektu domu z poddaszem użytkowym. Parter ma być dwurodzinny z osobnymi wejściami do każdej części. Dotąd nie znalazłam satysfakcjonującego mnie. Czy byłaby możliwość podziału parteru w projekcie głowienka na dwie niezależne części (każda:salon+jadalnia+kuchnia+sypialnia+łazienka ...
Projekt OSTRYŻ 2 L-6604 - zmiany w projekcie
Niestety nie jesteśmy wstanie zakupić tego projektu ponieważ trzyma nas rozmiar działki. Nasza działa ma około 19,20/30 m oraz szerokości a 50 m długości. Czy jesteśmy wstanie coś z tym zrobić? zmienić projekt ? czy zmuszeni jesteśmy do projektu indywidualnego i bazować na tym projekcie. Proszę o ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
T.G
1
2018-11-06 10:42:53
Projekt WIŚNICZ N DM-6292 N - zmiany do projektu
podoba mi się bryła oferowanego tutaj projektu domu z gankiem od boku. Jednak wolałbym dom o mniejszej powierzchni użytkowej o około 10m2. Na parterze budynku chciałbym zrezygnować z pokoju, i pomniejszyć łazienkę usuwając prysznic-bez pokoju wydaje mi się zbędny. Powiększyć natomiast chciałbym kot ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Mateusz
1
2018-11-06 07:18:55
Projekt KROPLIKOWICE N DM-6592 N - projekt na bazie
Dzień dobry, podoba mi się bryła oferowanego tutaj projektu domu z gankiem od boku.
Jednak wolałbym dom o mniejszej powierzchni użytkowej o około 10m2. Na parterze budynku chciałbym zrezygnować z pokoju, i pomniejszyć łazienkę usuwając prysznic-bez pokoju wydaje mi się zbędny. Powiększyć natomiast ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Mateusz
1
2018-11-02 13:18:08
Projekt KAMASJA DM-6615 - zmiany
witam jakie mogę nanieść zmiany w tym projekcie
chodzi mi dokładnie czy mogę zamurować drzwi i przenieś je w inne miejsce? ( chodzi o kotłownie ), czy mogę nie budować pomieszczenia WC ? oraz czy mogę kominek odwrócić tak aby był w salonie ? czy można zrobić strop lany z betonu lub teriva? ...
Projekt OSTRYŻ DM-6604 - Pytania do projektu
jestem zainteresowany projektem https://www.kbprojekt.pl/1755/ostryz, ale chciałbym dopytać o kilka rzeczy:
1. Na stronie podana jest minimalna szerokość działki na 20,75m, ale wydaje mi się że z racji że na ścianie garażowej nie ma okien minimalna szerokość działki może być 20m.
2. Czy możliwe j ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Paweł
1
2018-10-29 15:39:07
Projekt MYJNIA SAMOCHODOWA K-73 - Szczegóły projektu
Mam pytanie odnośnie wykonania stropu i dachu w projekcie k-73. Z jakiego materiału zaprojektowana jest konstrukcja oraz pokrycie? Czy jest to konstrukcja drewniana, a jeżeli nie to czy można taką zastosować? Jeżeli mogę prosić o przesłanie wykazu ewentualnego drzewa na dach. Chciałbym zastosować d ...
Projekt STEWARCJA DM-6642 - Zmiany w projekcie
Bardzo podoba mi się ten projekt. Tylko chciała bym nanieść kilka zmian. Proszę mi powiedzieć czy dało by radę powiększyć nieco metraż żeby powiększyć kotłownię ? Chciała bym piec na paliwo stałe. Druga sprawa chciała bym z pokoiku na dole wejście do łazienki. Żeby ta łazienkę podzielić I od strony ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
ŁS
1
2018-10-26 13:14:13
Projekt LZG-49 LZG-49 - zmiany w projekcie
czy ten projekt garażu może być do budowy w granicy działki ( z tyłu i boku) ?
czy można zamówić projekt ze zmianami ?
chodzi mi o długość ok 8m, wysokość niższa ok 3m mniejszy spad, dodatkowe drzwi boczne jeśli tak to ile by to kosztowało ?
Bardzo proszę o odpowiedź
Autor:
Odp.
Ostatnia:
spid
1
2018-10-26 10:47:56
Projekt STROICZKA DM-6622 - Kotłownia
Chce kupić projekt Stroiczka ale chce przerobić kotłownię. Planuję ogrzewanie gazowe więc nie potrzebna mi taka duża kotłownia. Wolę część zagospodarować na garderobę w sypialni. Proszę o informację ile kosztować będzie lekka modyfikacja projektu.
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Maria L.
1
2018-10-24 15:04:51
Projekt MIŁÓW DM-6532 - MIŁÓW DM-6532
Dzień dobry,
1. W opisie projektu widnieje zapis że wentylacja jest mechaniczna z odzyskiem ciepła - czyli nie wymaga to dokupowania dodatkowej dokumentacji z tego tytułu - projekt podstawowy to zawiera?
2. Ogrzewanie zostało określone jako gazowe - czy architekt adaptujący projekt do działki będ ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Marek
1
2018-10-24 14:46:19
Projekt ZALASEK DM-6651 - DM-6651 ZALASEK
Witam, czy istnieje mozliwosc wybudowania przez panstwo tego domu inna technologia? ( tansza stalowa badz z elementow z kermazytobetonu) jesli tak to mniej wiecej o ile procent cena byla by nizsza?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Michał
1
2018-10-24 14:05:13
Projekt OSTROWIEC L-6159 - Zmiana
Czy jest możliwość zmiany kotłowni na spizarnie a garaż pomniejszyć i przerobić na kotłownię garaż nie jest nam potrzebny a to chyba jedyny projekt z 4 sypialniami na pietrze