Forum o projektach i projektowaniu

Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.

Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.

Tematy związane z projektami i projektowaniem
Filtruj projekty:
Projekt ROPCZYCE 2 L-6497 - podcienia i garaż Bardzo ciekawy projekt! Czy są Państwo w stanie oszacować, jakich dodatkowych nakładów finansowych wymaga odpowiednie splantowanie terenu w sytuacji, gdy stawiamy dom w terenie całkowicie płaskim?
Autor: Odp. Ostatnia:
Piotr Burdzy 0
Projekt JASIENICA DM-6304 - naprawdę wieża? Czy ktoś zdecydował się na wzniesienie podobnej budowli z "wieżą narożną"? Trochę kusi, ale trochę strach.. Jak się w tym mieszka? Jak ustawia się meble? Co mówią sąsiedzi, i – co ważniejsze – nadzór architektoniczny? Czy ktoś zechciałby się podzielić tym doświadczeniem? ...
Skubiszewscy 0
Projekt SALON SAMOCHODOWY K-63 - Świetna sylwetka Świetna sylwetka budynku, jestem pod wrażeniem. Jak z ogrzewaniem sali ekspozycyjnej, czy instalacja gazowa jest wystarczająco wydajna?
Wierzchuński Ryszard 0
Projekt Budynek usługowo-garażowy ZG-61 - attyka na plus! Świetne rozwiązanie attykowe, naprawdę niebanalne i fantastycznie odciążające bryłę. Czy sięgali Państwo po podobne rozwiązanie również w przypadku innych, większych projektów?
Staniszewski Adalbert 0
Projekt NAŁĘCZÓW DM-6313 - dostojny wjazd Czy "Nałęczów" dobrze się prezentuje tylko w takiej perspektywie, jak na wizualizacji? Czy jest sens stawiać go na mniejszej działce?
Robroski 0
Projekt Centrum Biznesu K-55 - banalna elewacja Budynek pewnie pakowny i funkcjonalny, ale taki fatalnie użytkowy... Czy nie dałoby się trochę ożywić elewacji, dodać lekkości przysadzistej bryle?
Stanisław W. 0
Projekt BROCHOCINEK DM-6515 - wysokość pokojów na piętrze Bardzo ciekawy projekt, bezpretensjonalna bryła, przekonuje mnie \'gabinet\' na parterze i strefa sypialni na piętrze - proszę powiedzieć (nie jestem w stanie doczytać tego z planu), jaka jest wysokość pokojów na piętrach przy ścianach zewnętrznych, biorąc pod uwagę skośny dach?
Wojciech Stanisław 0
Projekt SERBINÓW DM-6251 - Wymiary wewnetrzne Witam czy zna ktos wymiary wewnetrzne tego domu?z gory dziekuje
kasia i przemek 0
Projekt CYNIÓW 2 L-6547 - Zagospodarowanie strychu Potężna twierdza. Co można zrobić na strychu?
Filip Reziński 0
Projekt PRZEBIŚNIEŻYN DM-6562 - elewacje i ocieplenie Bardzo atrakcyjny projekt, pytanie, czy rzeczywiście wełna mineralna wystarczy podczas mroźnych zim? Czy oferują Państwo coś w rodzaju \'charakterystyki energetycznej\'?
Kazimierz Grobniak 0
Projekt WIŚNICZ DM-6292 - kwadratowy przekrój kolumn? Nawiązanie do dworku ciekawe, ale czemu te pylony/filary zamiast klasycznych, okrągłych kolumienek? Czy dałoby się je zamienić na okrągłe bez trudu?
Michał Paszyński-Junkers 0
Projekt LZG-60 LZG-60 - garaż z oknem? Bardzo praktyczny garaż! Zależy nam na cięciu kosztów – czy rezygnacja z okna zmniejsza koszt budowy np. o tysiąc złotych (pomińmy już koszty eksploatacji)
Stefan Jurczyński 0
Projekt DZIAŁOSZYN DM-6129 - klatka schodowa Fascynujący jest ten budynek! Czy na ścianach "wieżowej", krągłej klatki schodowej udałoby się - chodzi mi o nośność - umieścić półki na książki?
Kinga P. 0
Projekt KLONOWIEC DM-6018 - garaż i izolacja Ciekawe te rozwiązania bryły; jak wygląda kwestia izolacji cieplnej garażu?
Jan Byrski 0
Projekt GOGOLIN L-5591 - Brakujące elementy Ciekawi mnie, gdzie w tym projekcie jest kotłownia? Nie widzę. My byśmy chcieli mieć też miejsce na umieszczenie rowerów na parterze, pomieszczenie gospodarcze wydaje się być na to za małe. Poza tym zlikwidowałabym te daszki na górze i zamiast luxferów dała okna, ujednoliciłabym też okna, żeby by ...
Marlena 0
Projekt OCHOJEC DM-6170 - powoli do przodu witam.. własnie zacząłęm budowe tego pieknego domku...troche pozmieniałem ...czy ktoś moze stawiał juz ten dom??
Andrzej 0
Dodaj nowy temat