Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt AUGUSTÓW 2 L-6416 - łamana linia dachu
Ta łamana linia dachu bardzo atrakcyjna - ale jak to wygląda od środka? Czy strych jest w jakikolwiek sposób funkcjonalny? O ile droższe jest zabezpieczenie przed wodą?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Zdzisław Rycki
0
Projekt Warsztat samochodowy K-66 - przeszklone fasady
Te przeszklone fasady bardzo atrakcyjne, rzeczywiście - zupełnie inny standard niż w przypadku większości polskich warsztatów samochodowych. Czy sprawdzają się przy hałasie, podmuchach z drogi szybkiego ruchu, silnym wietrze? Jak z dostępem ekipy myjącej?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Zdzisław Syski
0
Projekt LIPNICA DM-5502 - przeszklone fasady
Te przeszklone fasady bardzo atrakcyjne, rzeczywiście - zupełnie inny standard niż w przypadku większości polskich warsztatów samochodowych. Czy sprawdzają się przy hałasie, podmuchach z drogi szybkiego ruchu, silnym wietrze? Jak z dostępem ekipy myjącej?
Projekt POSADÓW DM-6040 - wejście do pokoju dziennego
Jak rozwiązana jest kwestia wejścia z podwórza wewnętrznego wprost do pokoju dziennego? Chodzi mi zarówno o solidność drzwi, jak kwestie wentylacji, obiegu ciepła, etc.
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Korboński
0
Projekt POLESIE DM-6006 - lukarny
Czy te dwie małe lukarny są rzeczywiście tak \'funkcjonalne\', jak Państwo piszą? Na pierwszy rzut oka sprawiają wrażenie nieco doklejonych..
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Olbromski
0
Projekt NIEGOCIN DM-6125 - ustawność wykuszu
Bardzo ciekawy ten trójkątny wykusz, ale czy on jest ustawny, czy to taka "fantazja z razjzbretu"? Czy trzeba doń zamawiać specjalne meble?
Projekt BOBRZANY DM-5545 - dwa poważne zastrzeżenia
Po co - łukowaty profil okien na poddaszu? Myślałem, że epoka "oślich mostów" już minęła? Po co mnożyć style, skoro okna na parterze są stonowane, klasyczne, prostokątne?
I ta barierka na balkonie: taka pospolita, z lakierowanych na biało rurek... A może by ją zrobić ze sztucznego bodaj ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Mikrusiński
0
Projekt Stolarnia z mieszkaniem LK-35 - fajna mimikra
Bardzo podoba mi się Państwa projekt, przede wszystkim ze względu na wspomniane w opisie "upodobnienie obiektu do klasycznych domów jednorodzinnych": rzeczywiście, na pierwszy rzut oka bryła i kolorystyka fasady czynią go typowym domem jednorodzinnym. Jak rozumiem, tytułowa "stolarka ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Józef Thomas
0
Projekt BIAŁOBRZEGI DM-6084 - belki dachu
Bardzo podoba mi się projekt. Chciałem spytać o widoczne na renderingu belki więźby szczytowej. Czy to jedynie element ozdobny, czy rzeczywiście część konstrukcji dachu została wyprowadzona poza obrys ściany? Jak belki te zostały zabezpieczone?
Projekt BILCZA DM-5508 - Ganek Bilczy
W ganku projektowanego domku razi mnie lekkość biforiów, podwójnych filarów, w porówaniu z masywnością litego okapu. Czy nie możnaby go trochę "prześwietlić", albo wręcz zrobić go drewnianym?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Stanisław Mroczek
0
Projekt LUBAWA DM-6513 - kolonialne Stany Zjednoczone
Czy świadomie nawiązali Państwo do "dworków kolonialnych", które tak często spotyka się na wschodnim wybrzeżu USA? Jak na Polskę to bardzo nietypowa konstrukcja - ale naprawdę cieszy oko każdego filoAmerykanina!