Forum o projektach i projektowaniu

Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.

Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.

Tematy związane z projektami i projektowaniem
Filtruj projekty:
Projekt BRATKÓW DM-5509 - blizniak Pytanie bardzo konkretne: jeśli, w miejsce budowania domu dla dwóch rodzin, chce się wznieść budynek dla JEDNEJ DUŻEJ rodziny - ile ścianek działowych można wyburzyć?
Autor: Odp. Ostatnia:
Zenderowski 0
Projekt LIPNICA DM-5502 - licowanie kominów Podoba mi się nie tylko bryła, lecz i elewacja "Bratkowa": jednorodna i stonowana. Zastanawiam się, czy nie miałoby sensu licowanie kominów, stanowiących ważny akcent pionowy dachu, nie cegłą, jak w pierwotnym projekcie, lecz ciosem kamiennym, takim samym, jak w przypadku podmurówki? Czy ...
Edward Zaleski 0
Projekt BILCZA DM-5508 - dachówka płaska Szanowni Państwo, Czy próbowaliście może kładzenia DACHÓWKI PŁASKIEJ na dach tego projektu? Jak to się sprawdza? Czy w razie jakichś uszkodzeń (wiatr, gałęzie drzew, etc.) dachówkę płaską jest równie łatwo wymienić jak tradycyjną?
Stachowiak 0
Projekt LIPNICA DM-5502 - Bilcza bez boniowania Szanowni Państwo! Cenię sobie antykwizację, ale czy projekt Bilcza naprawdę nie może obejść się bez boniowania elewacji na pierwszym planie? I czym można zastąpić bliźniacze kolumienki (biforia), podtrzymujące ganek?
Dominik Obrębski 0
Projekt RYCERKA 2 L-6411 - Projekt domu Augustów II - rynny Szanowni Państwo, Może to kwestia koloru elewacji, ale wydaje mi się, że rynny odprowadzające deszczówkę niekorzystnie rzucają się w oczy, dzieląc fasadę na mniejsze pola o nieregularnym rytmie. Czy możliwe jest wpuszczenie rynien w ścianie (w specjalnym kanale) bądź przynajmnej ich rzadsze roz ...
Józef Bargieł 0
Projekt Restauracja, Dom weselny K-24 - palarnia Czy w tym projekcie jest mozliwosc umieszczenia palarni .Propozycja zwiekszyc wejscie lub ogrod zimowy z boku.pozdrawiam Waldek
waldemar lewandowski 0
Projekt LIPNICA DM-5502 - Dach do przeskalowania Zastanawiam się nad "Jaworzynką": rozumiem, że projektantom zależało na wyeksponowaniu elementów więźby dachowej, ale mam wrażenie, że dach jest przez to zbyt duży w stosunku do całości, że optycznie dominuje. Czy sądzą państwo, że istniałaby techniczna możliwość ograniczenia go z każdej ...
Stanisław Wysocki 0
Projekt KRASICZYN DM-6223 - umiem to zbudować za 30 000 zł (szwestek@op.pl) podany koszt zawiera: 1) cena działki 2) cena urzędników geodeta, architekt, kierownik budowy 3) cena materiałów budowlanych - kosztorys wykonałem bardzo dokłanie - KOSZTORYS NIE ZAWIERA CENY PRACY MURARZA / ROBOTNIKA - ZAKŁADAM ŻE WSZYSTKIE PRACE WYKONAM SAM BO JESTEM BEZROBOTNY
middle age dream 0
Projekt TUROWICE D DM-6190 D - Zmiany w projekcie Witam chciała bym sie dowiedzieć czy jest możliwość zmiany pokoju na parterze na kotłownie, a kotłownie na pokój?
Renata 0
Projekt NOWOGARD DM-6517 - budowa czy ktoś już budował ten domek?
Paulina 1 2016-05-03 18:20:56
Projekt PUTNOWICE DM-6507 - Projekt domu Putnowice Projekt Putnowice robi kapitalne wrażenie nowoczesnością i wyobraźnią autora. Forma całego budynku zupełnie niespotykana. Zaskakujący dach. Żaden katalog projektów domów znany mi z internetu nie oferuje czegoś tak fajnego. Na strychu to by się chyba dało zrobić jeszcze jeden pokój. Tak przynajmni ...
Marcin 1 2016-04-22 22:15:41
Projekt SARNAKI DM-6095 - cenne uwagi do projektu Witam przygotowuję się do kupna tego projektu bardzo proszę o zdjęcia postawionego już bliźniaka, również proszę o informację czy wprowadziliście jakieś zmiany w projekcie oraz cenne uwagi. Proszę o zdjęcia i informację na adres: madziaar@o2.pl Z góry bardzo dziękuję
magdalena 0
Projekt SARNAKI DM-6095 - cenne uwagi do projektu Witam przygotowuję się do kupna tego projektu bardzo proszę o zdjęcia postawionego już bliźniaka, również proszę o informację czy wprowadziliście jakieś zmiany w projekcie oraz cenne uwagi.
magdalena 0
Projekt SITNO N L-6083 N - budowa domu - ktoś też? witam, mam zamiar budować tej domek, jeżeli ktoś ma już wybudowany to proszę o inf. o wielkości i ustawności pokoi, i jak się mieszka w nim, ewen porady. dzięki
Lola 1 2016-04-11 15:06:43
Projekt DROHOBYCZ DM-6322 - ZOBACZ TO! Ile kosztuje postawienie tego domu pod klucz?
Bronisław 8 2016-04-01 13:48:17
Projekt CISOWIEC L-5518 - pytanie??? Czy ktoś buduje ten dom aktualnie?
K.B. 0
Dodaj nowy temat