Forum o projektach i projektowaniu

Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.

Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.

Tematy związane z projektami i projektowaniem
Filtruj projekty:
Projekt Budynek w zabudowie szeregowej L-6491 - zacienienie Bardzo ciekawe wykorzystanie wąskiej działki, ale czy parter nie jest zbyt zacieniony?
Autor: Odp. Ostatnia:
Stefan Otrębowski 0
Projekt ZIELONKI DM-6332 - czy ktos budowal dom zielonki
5 2017-02-12 10:30:37
Projekt PRZEMIŁÓW N DM-6083 N - okna na parterze Czy okna jadalni na parterze nie mogłyby być większe? Czy na przeszkodzie stoi kwestia ściany nośnej, czy to tylko rozwiązanie do dyskusji?
Tarnowski Jan 0
Projekt HALA MAGAZYNOWA K-94 - strych - zagospodarowanie Jakie jest możliwe wykorzystanie strychu? Czy można dobudować schody z dwóch stron budynku i traktować go bodaj jako pomieszczenia archiwalne?
Turkowski 0
Projekt PUTNOWICE DM-6507 - Bardzo oryginalne rozwiązanie - a co z dachem? Wygląda to świetnie! Czy pokrywa dachowa jest jednorodna i zachodzi również na boki? Co na to dekarze?
Radziszewski 1 2017-01-31 23:26:33
Projekt RZESZOTARY L-6191 - poddasze Bardzo zgrabny budynek. Jak można zagospodarować poddasze?
Michał Sz. 0
Projekt SKOTNIKI DM-5591 - odwodnienie wewnętrzne Jak dokładnie rozwiązana została kwestia odwodnienia wewnętrznego? Czy sprawdza się również w innych domach z płaskim dachem?
Sulistrowscy 0
Projekt Dom weselny LK-17 - Właściwy koszt Witam. Koszt tego projektu w odbiciu lustrzanym jest ponad 2 razy droższy. Która cena jest właściwa?
Sebastian 1 2017-01-29 18:25:23
Projekt Dom weselny, restauracja LK-18 C - Dom weselny Wybudowałem dom weselny według projektu LK 18C. Jeśli jest ktoś zainteresowany to służę radą.
Marek 1 2017-01-28 03:24:07
Projekt Roglice DM-6546 - okrągłe okno Bardzo elegancka i wdzięczna bryła, zastanawiam sie tylko, czy okrągłe okno na poddaszu nie jest zgrzytem stylistycznym?
Stefan Zboralski 0
Projekt DALIANOWO DM-6555 - doświetlenie Jak udało się doświetlić wnętrza przy jednej (dłuższej) \'ślepej ścianie"?
Roman Rybarski 0
Projekt ZG-20 ZG-20 - domek jednorodzinny A czy nie można by identycznej bryły \'rozrysować" na skromny domek jednorodzinny - z pokojem na parterze i piętrze, małą kuchnią, łazienką i ubikacją?
roszkowski 0
Projekt MOŚCISKA DM-6300 - Dom Mosciska Witam budowę rozpoczołem w 2014 a w sierpniu 2016 się wprowadziłem .Ogrzewanie zastosowałem gazowe dom docieplony styropianem o gr 15 cm przy obecnych mrozach w granicach -15 średnio koszt ogrzewania wynosi 430 zł miesięcznie .Mieszka się super dom bardzo funkcjonalny ,i ma bardzo przestronne podda ...
Tomasz 0
Projekt KWIATÓW DM-6253 - zjazd do garażu Elewacja frontowa - dość zdumiewająca, nie jestem zachwycony, ale świetny zjazd łukiem do garażu! Czy oferują Państwo inne projekty z podobnym rozwiązaniem?
Majewski 0
Projekt ŁĄCKO N DM-6291 N - rozplanowanie a upgrade Bardzo ciekawe rozplanowanie. Czy możliwy byłby upgrade takiego wnętrza, tj. wzniesienie domu o podobnym rozkładzie pokojów, ale jednopiętrowego?
Błażej Rawkocki 0
Projekt Przebiśnieżyn 2 L-6562 - elewacja drewniana Bardzo ciekawa elewacja i przeszklenie na piętrze! Czy, zgodnie z najnowszymi trendami, możliwe byłoby zastosowanie drewna opalonego w ogniu, tzw. charcoal?
Brzeziński Andrzej 0
Dodaj nowy temat