Forum o projektach i projektowaniu

Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.

Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.

Tematy związane z projektami i projektowaniem
Filtruj projekty:
Projekt NOBLINY L-6223 - Kominek Czy jest mozliwość zainstalowania komina w salonie?? Czy przy zmianie położenia komina potrzebna jest zgoda autora projektu tego domu??
Autor: Odp. Ostatnia:
Sylwek 6 2012-12-12 11:04:38
Projekt SZYSZKÓW L-6088 - l-6088 czy ktos zrealizowal ten projekt
zzbig 2 2012-12-12 11:01:34
Projekt BARTNE G DM-6499 G - podwójne miejsce garazowe Już dwa tygodnie przeglądamy z mężem setki projektów. Chcemy wybudować dom, w którym parter będzie zajmować przestronny salon i przestronna kuchnia a pokoje dla dzieci i sypialnie będą na poddaszu, plus oczywiście spora łazienka. Koniecznie musimy mieć dwa miejsca garażowe dostawione do całości, al ...
Karolina 1 2012-12-11 08:58:25
Projekt COLONA DM-6454 - parter Fajny domek :) Ale myślę że dobrym pomysłem byłoby zrobienie pomieszczenia przeznaczonego np. na siłownie albo na pokój gdzie mieściłby się np stół do bilarda, z połączenia pokoju nr. 5 i 6 :)
ja 1 2012-12-10 11:50:03
Projekt Stajnia LZG-85 - projekty stajni Nareszcie jakaś strona, na której jest sensowny wybór w projektach stajni. Przejrzałem Waszą ofertę i ten projekt mi pasuje najbardziej. Planuję założyć gospodarstwo agroturystyczne i stadninę koni. Zasadniczo jestem zdecydowany na ten projekt, ale jeszcze tylko muszę podjąć ostateczną decyzję co d ...
Waldemar 0
Projekt SZRENIAWA DM-6154 - projekt 6154 Witam. Gustuję w prostych i funkcjonalnych rozwiązaniach. Ma to też spory pozytywny wpływ na zmniejszenie kosztów budowy. Wybrałem ten dom. Zrobię w nim tylko jedną zmianę - na poddaszu zastosuję okna połaciowe zamiast lukarn. Tak mi się bardziej podoba, ale też tak będzie taniej. Czy ktoś z budują ...
Kuba 0
Projekt SZUMIŁOWO DM-6144 - Przeglądam projekty od 1-wszej strony i dopiero ten przykuł na sekundę moją uwagę. Mamy 21 wiek ,zmianę formy w projektowaniu i dopiero część tego widać w tym projekcie .Reszta projektów od strony 1- właśnie tej sprawia wrażenie jakby projektowali je ludzie tużprzed emeryturą, a jeśli projektują t ...
3 2012-12-07 14:52:15
Projekt ZUBRZYCA DM-6206 - Koszt budowy Witam DZiś odnalazłam tą stronkę i bardzo zaciekawił mnie koszt budowy, skąd tak niska cena?Jak to zrobić tak tanio, z tego jak przeczytałam to niby wszystko uwzględnione ale az sie wierzyć nie chce?
bmz 4 2012-12-07 14:49:47
Projekt TOMASZÓW DM-6176 - Zalety parterowego Witam. Planuję budowę domu, ale założenie jest takie, że musi być parterowy, bo będzie z nami mieszkać moja mama, która ze względów zdrowotnych nie jest w stanie pokonać schodów. Ten dom wyjątkowo mi się spodobał, bo na pierwszy rzut oka wydaje się niewielki i zgrabny a ma aż 180 metrów pow. uzytko ...
Weronika 2 2012-12-06 16:08:49
Projekt GORZKÓW DM-6331 - sympatyczny dwie rzeczy mnie w nim drażnią: 1. te filary i 2. wystający garaż - już chyba lepszy byłby wolnostojący gdzieś obok. A tak to bardzo sympatyczny domek, ważne że parterowy bo nie każdy może budować dom z poddaszem. Ogólnie bardzo mi się podoba, czy ktoś mógłby wysłać lub zamieścić jakieś fotki z bud ...
Janusz 0
Projekt BLIŻYCE DM-6199 - projekt fajny czy można w projekcie zrezygnować z piwnicy i wyprostować bryłę? projekt pasuje mi bardzo ale właśnie nie mogę mieć piwnicy i wolałbym prosty pokój na parterze...
Mariusz 0
Projekt ZABIERZÓW DM-6335 - podoba mi się Bardzo dobry dom dla dużej rodziny. Podoba mi się że jest tyle przestrzeni. Prosta bryła to kolejny atut. Gratuluje pomysłu.
Jolanta 0
Projekt Przedszkole K-44 - Przedszkole - biznes Poważnie zastanawiam się nad założeniem przedszkola. U nas straszne braki w takich usługach. Wszyscy znajomi narzekają, że nie mają gdzie posłać dzieci. Zastanawiałam się nad wynajęciem jakiegoś lokalu, ale wszystkie które oglądałam nie spełniają warunków na przedszkole i w kosztują straszne pienią ...
Helenka 0
Projekt Warsztat samochodowy K-08 - Warsztat samochodowy Witajcie. Ten projekt to dla mnie optymalne rozwiązanie. Zakładam warsztat samochodowy na obrzeżach jednego z większych miast w Polsce, obok bogatego osiedla. Chcę przechytrzyć konkurencję również sposobem obsługi klienta, dlatego potrzebne mi jest sensowne biuro przy stanowiskach naprawczo-diagnos ...
Wojciech 0
Projekt MILANÓWEK DM-6234 - Rewelacyjne elewacje Ciekawe zestawienie kolorystyczne, strasznie podoba mi się elewacja frontowa, ale w ogrodowej troszkę bym pozmieniał. Ten łuk jest odrobinę pretensjonalny. Próbował ktoś realizować podobny projekt? Boje się, że koszty doprowadzenie do stanu deweloperskiego będą ponad 300 tyś zł.
Marek 0
Projekt GODKÓW L-6143 - Bardzo podoba mi się ten projekt, ale czy można go zrobić bez podpiwniczenia Z mężem szukamy projektu domu o małej powierzchni użytkowej na stare lata, nie potrzebujemy luksusu jeden pokój na parterze w zupełności wystarczy. Tylko czy można zlikwidować w nim podpiwniczenie? Mamy wody gruntowe i boję się, że będzie cały czas pochodzić woda. Co w takim wypadku z kotłownią? C ...
Grażyna 0
Dodaj nowy temat