Forum KB Projekt to miejsce, gdzie mogą Państwo wymieniać się spostrzeżeniami i uwagami na temat projektów z oferty naszego biura a także tematów ogólnych z dziedziny architektury i budownictwa. Zachęcamy do poruszania nurtujących Państwa problemów i tematów - inni użytkownicy mogą być wspaniałym źródłem cennych rad.
Prosimy o nieumieszczanie na Forum ogłoszeń i reklam komercyjnych.
Projekt TURASZÓWKA L-6077 - Czy ktos skorzystal z tego projektu?
Bardzo spodobal mi sie projekt tego domku.Jesli ktos z panstwa wybudowal taki,to bardzo prosze o podzielenie sie opinia.Mam zamiar skorzystac z tego projektu ,z mala zmiana.Chce dodac podpiwniczenie.czy to dobry pomysl?
Projekt ZŁOCIENIEC DM-6141 - idealny
Idealny domek.... Świetny projekt, nowoczesny, użytkowy ale zarazem, powściągliwy i klasyczny. Idelanym usytuowaniem domu jest polska wieś , pachnąca bzami w maju i skwarem pieczonej kiełbaski w sezonie grilowym. Idealne miejsce dla tego domku to duża , zielona działka, z miejscem na krzewy, drzewo ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
kar22de
1
2013-02-06 12:07:56
Projekt PRZYBYSŁAWICE DM-5530 - projekty domów
Ten projekt dworku ma bardzo wygodny układ wewnętrzny. Bardzo podoba mi się kształt zewnętrzny. Właściwie jestem zdecydowana na jego budowę tylko martwię się skąd wziąć dobrych budowlańców. Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś firmę z województwa łódzkiego? Ale taką rzeczywiście sprawdzoną. ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Urszula
1
2013-02-01 12:23:38
Projekt BARCICE DM-6106 - Fundamenty
Chcialabym zapytac o koszty postawienia fundamentów do tego projektu.Czy moze ktos go juz ma i moze sie podzielic opinia
Projekt JASTARNIA 2 L-6179 - Tego szukałem
Fajny projekcik, podoba mi się zwłaszcza zagospodarowanie piwnicy z siłownią, zawsze myślałem o czymś takim, ale ciężko było znaleźć odpowiedni projekt. Szkoda, że garaż nie jest dwustanowiskowy, ale nie można mieć wszystkiego prawda?
Autor:
Odp.
Ostatnia:
HEC
0
Projekt KROŚCIENKO DM-6072 - Bardzo pochyła działka
Mamy taki problem z żoną, udało nam się kupić od starych znajomych działkę budowlaną w okolicach Bysiny (niedaleko Myślenic) tylko jest ona bardzo stroma. Boimy się, że jeśli wybierzemy zły projekt to później będą problemy z jego realizacją. Ma ktoś z forumowiczów doświadczenie w tej kwestii i budo ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Z Bysiny
0
Projekt MIELNO 2 L-6489 - Wersja z garażem?
Czy macie Państwo podobny projekt, w znaczeniu dwurodzinny tylko z garażami? Zamierzam się z bratem wybudować, mamy działkę na, której już raczej dwa osobne budynki garażowe się nie zmieszczą, w związku z czym szukamy projektu dwurodzinnego ale z garażem jednostanowiskowym w każdym segmencie. W tym ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Brat
0
Projekt RZESZYNEK DM-6353 - Ciekawe ... ciekawe
Witam
Bardzo ciekawy projekt. Od razu zwraca uwagę dach i idealnie wkomponowane lukarny, nadające mu opływowy kształt. No i pokrycie wpisujące się idealnie w obecne tendencje eko. Bardzo fajny pomysł z tym oddzieleniem przestrzeni dziennej od sypialni, że nie wspomnę o pomieszczeniu wypoczynkowym ...
Autor:
Odp.
Ostatnia:
Albercik
0
Projekt CHOROSZCZ DM-6160 - Projekt DM-6160
Witam bardzo serdecznie forumowiczów.
Mam małe pytanko. Czy ktoś już postawił dom według tego projektu? (Czy ktoś posiada zdjęcia gotowego już domku?) Ile według was może wynieść "realny" koszt budowy (pomijając koszt działki) na "dzień dzisiejszy" tj. rok 2007? Bardzo proszę o odpowiedzi. Pozd ...
Projekt TRZEBIATÓW L-6200 -
mam pytanko. czy ktoś budował ten dom i robił poddasze mieszkalne? interesuje mnie czy znalazłoby się miejsce na betonowe schody do góry. ( np. czy zmieszczą się zamiast garderoby. )wymyśliłam już tu szereg zmian ale nie wiem co zrobić ze schodami